Stamping decal

Hei! HEI!! Tein stamping decaleja! Ite! Ekaa kertaa! Ja onnistu ihan kivasti heti kättelyssä enkä kiroillut kertaakaan eikä muutenkaan mennyt hermo! En voi uskoa tätä!

stamping decal
.

En ole koskaan yrittänytkään tehdä leimadecaleja, mutta ajattelin osaavani ja aloin suoraan hommiin ilman alkeellistakaan faktaa työvaiheista. Pääsin nopeasti eteenpäin, mutta sitten tuli kohta jossa mulla löi täysin tyhjää enkä osannutkaan jatkaa. Ja silloin tapahtui IHME. En jatkanutkaan härkäpäisesti asenteella ”LOL jotku säännöt PLZ”, vaan pysähdyin ja googletin ohjeet.

Tämä on sitä evoluutiota, kansalaiset. Sitkeimmätkin pässit voivat oppia omista virheistään!

.
.

Selkeä ohjevideo löytyy esimerkiksi tästä. Lyhykäisyydessään leimadecalin idea on se, että lätkäistään leimakuvio stamperiin ja annetaan sen kuivua siinä hetken. Sitten ”väritetään” kuvion paljaat kohdat kynsilakoilla koristelusiveltimen tai pilkkutikun avustamana. Itse aloitin siveltimellä mutta parin vedon jälkeen totesin että ei tuu lasta eikä banaania ja jatkoin loppuun pilkkutikulla. Annetaan värityksenkin kuivua hetki, laitetaan pikakuivattaja päälle, annetaan kuivua ja sen jälkeen koko kuvan voi nostaa irti stamperista sellaisena laattana. Sitten painellaan kuva kiinni kynnelle (tahmeaan lakkaan) ja liotetaan kynnen yli menevät osat kynsilakanpoistoaineella pois ja pikakuivattaja päälle. Videossa (muistaakseni) väitetään, että kuvien pitäisi kuivua leimasimessa tuntikausia, mutta se on ihan kukkua. Mun leimadecalit kuivui tasan sen aikaa että sain ekat kerrokset värilakkaa kynsille ja sitten ne oli jo käyttökelpoisia.

En tiedä miksi ensin linkkasin selkeän videon ja sitten kuitenkin koin tarpeelliseksi kuvailla tapahtumaketjua mahdottoman sekavasti kuuden rivin verran.

.
.

Leimadecalin pohjalla on valkoinen lakka (tosin se oli aika turha, koska leima on peittävä) ja muissa kynsissä China Glazen Giver’s Theme, joka on punavioletti creme. Koostumus oli tahmaa ja lakkaa oli lähes mahdotonta levittää tasaisesti, minkä vuoksi jouduin lakkaamaan kolme kerrosta. Värihän on mahdottoman kaunis ja aikalailla identtinen Essencen Break Through’n kanssa.

Leimakuvio on MoYou Londonin laatasta Pro Collection 06. Leiman värittämiseen käytin KBShimmerin shokkipinkkiä Beach Pleasea sekä IsaDoran uuden Nude Essentials -kevätkokoelman kolmea pastellicremeä (saatu). Vaalea lila on nimeltään Fresh Linen, vaaleanpunainen Candy Store ja vaaleanvihreä Spring Bud. Näihin lakkoihin palataan vielä myöhemmin :)

.
.
.
.

Tämä oli kyllä niin rohkaiseva kokemus, että tuskin jää viimeiseksi leimadecalkokeiluksi. Tai ehkä sittenkin pitäisi vaan lopettaa huipulla? :D

AI NIIN HEI! Purkkimafiaportaali, josta kerroin enemmän täällä, aukeaa jo viikon kuluttua eli 16.2. Iik! Purkkimafian Facebooksivulla on jo aloitettu portaalissa aloittavien bloggaajien esittelyt, käykäähän tykkäilemässä ja seuraamassa :)

Translation: I finally tried out stamping decals and didn’t fail! Unbelievable! Making the decals was funand also much easir than I anticipated. Here’s a good tutorial if you are new to this method :) I used Konad Black, KBShimmer Beach Please and three IsaDora polishes for the decal and China Glaze Giver’s Theme for the rest. Thanks for visiting!

Kurkkasitko jo nämä?

10 kommenttia

  1. Mun decalikokeilut ei oo menny läheskään tolla tavalla joten respect :) enkä kyllä saanu vastaavannäköistä jälkeä giver’s themelläkään :D

  2. Onnittelut onnistumisesta! Mun eka, ja toistaiseksi myös vika kerta, ei mennyt ihan näin nappiin. Niin, ja mähän en viitsinyt googlettaa niitä ohjeita:D

  3. Voi mun pitäisi kokeila tätä taas. Pari kertaa on mennyt nappiin, mutta sen jälkeen tuli yksi totaalin fail ja en ole sitten jaksanut yrittää uudelleen… :D Tosi hyvin nuo sun on onnistuneet, jospa tästä saisi nyt itsekin inspiksen kokeilla uudelleen! :)

  4. Miten kauniit kynnet! Ja leimadecal onnistu loistavasti! Mä oon ehkä hieman hurahtanu näiden väkertämiseen, nykyään kattelen leimauslaattojakin vaan sillä silmällä että löytyiskö niistä sopivia kuvioita. :)

  5. Upeat decalit ja upeat värit! Sä se aina osaat valita niin hyvät combot. Mä en jaksa ikinä alkaa väkertämään vaan yhtä leimadecalia vaan teen 10-20 sarjan kerralla muovitabletin päälle. Ensin vaan kirkas lakka vähän leimaa isommalle alueelle ja sen kuivuttua leimat päälle. Leimojen päälle kirkas lakka (ettei väritys sotke leimoja) ja sitten vain värittelemään. Tuossa ne odottelevat vuoroaan monta viikkoa käyttökelpoisina. Jos tuntuu, että alkavat kuivua niin kerros kirkasta lakkaa notkistaa decalin taas käyttökuntoon. Ja jos joku menee pieleen niin eikun ö-mappiin :).

  6. !!!!!! Mähän tein kans leimadecaleja joskus vuosi sitten ja heitin ne nyt pöytää siivotessani äskettäin pois. Nää on kyllä hienot, ihan kymppisuoritus:)

Vastaa