Siveltimien puhdistuksen apuvälineet

Olen sataprosenttisen varma, että en ole ainoa joka suhtautuu meikkisiveltimien pesuun lähinnä pyhällä vihalla. Jos se olisi ekologisesti ja taloudellisesti mahdollista, heittäisin likaiset siveltimet ennemmin roskiin ja korvaisin ne uusilla kuin pesisin niitä. Siinä on mieli synkkä kuin suolampi kun joutuu toteamaan, että viimeinenkin rupusivellin on päätyyn saakka ajettu ja pesuhommiin on pakko ruveta. Sormilla ei kovin tarkkaa silmämeikkiä saa aikaiseksi, koitettu on…

Koska lähtökohta on tämä, kyylään enemmän kuin mielelläni kaikkia mahdollisia sivellinpesuihin liittyviä apuvälineitä mitä markkinoilla on. Kasasin niitä nyt muutaman tähän postaukseen, jotta te kanssavihaajat (ja toki myös sivellinten pesusta pitävät kummajaiset) voisitte päästä pesuhommissa vähän helpommalla.

.
.

Ostin ennen joulua elevenistä Sigman pesuhanskan ja meistä tuli ensikäyttämällä bestiksiä. Sivellinten hinkuttaminen kämmeneen on jokseenkin tehotonta, hidasta, epämiellyttävää (ainakin mun mielestä) ja sitäpaitsi se kuivattaa käsien ihoa aivan hurjasti. Pesuhanskalla siveltimet puhdistuu ihan muutamalla pyöräytyksellä. Pesukintaassa on monta erilaista pintaa, joille on kaikille omat käyttötarkoituksensa. Kasvo- ja silmämeikkisiveltimille on erilaiset tekstuurit ja kuvioinnit. Olin ihan mehuissani tästä hanskasta, koska sivellinten pesuun käytetty aika oikeasti varmaan puolittui!

.
.
.
.
.
.

Joulun jälkeen sain eleveniltä lisää tarvikkeita kokeiltavaksi ja joukossa oli Sigman pesuhanskan isosisko eli pesumatto. Pefletiltähän tuo näyttää mutta suosittelen silti pidättäytymään ihan alkuperäisessä käyttötarkoituksessa. Matto asetetaan lavuaariin ja maton takana olevat imukupit pitävät sen napakasti paikoillaan. Matossa on samalla tavalla erilaisia pesupintoja kuin hanskassakin, mutta maton hyvä puoli on se, että käsiään ei juuri tarvitse hommassa kastella jos ei halua. Harmittavasti meidän lavuaari vain on aivan väärän mallinen tuolle matolle, sillä se on kaukalon mallinen ja viemäri on keskellä lavuaaria. Matto taas on suunniteltu ns. tavalliselle lavuaarille.

.
.
.
.

On oikeasti aika nautinnollista puhdistaa niitä kaikista tiheimpiä ja ikävimpiä meikkivoidesiveltimiä tuon maton avulla, kun se lika lähtee niin helposti! Voi että kun mulla olis ollut näitä välineitä aina! Kyllä vimpaimet tekee kaikesta parempaa :D

Mun meikkipisteen läheisyydessä ei ole vessaa tai muuta vesipistettä, joten sivellinten pikaputsaus on arkipäivää. Meinasin tukehtua omaan innostukseeni kun mulle selvisi että on olemassa tällainen Vera Mona Color Switch -ihmesieni (linkki vie täyttöpakkaukseen, koska originaali on näemmä päässyt loppumaan), joka ilman mitään puhdistusaineita tai vettä putsaa siveltimet sillä tavoin, että samaa sutia voi käyttää huoletta sekä vaaleaan että tummaan luomiväriin yhden meikkaussession aikana.

.
.

Sieni on karkeaa matskua ja kun sutia siinä pyörittelee, luomiväri irtoaa vikkelästi sudista eikä jätä jäämiä seuraavaan luomiväriin. Ei tällä sienellä tietenkään täydellisen puhtaaksi siveltimiä saa, mutta ei se ole tarkoituskaan. Color Switchistä on tullut mun jokapäiväinen frendi enkä enää osaisi olla ilmankaan.

.
.

Tehon havainnollistamiseksi tuputtelin sutiin pigmenttistä Joe Blascon luomiväriä ja pyörittelin sivellintä sitten muutaman kerran Color Switchissä. Kyllä se väri aika hyvin irtosi :)

.
.

Astetta tehokkaampaa välipuhdistusta saa aikaan pikapuhdistussuihkeilla, joita löytyy monelta merkiltä. Mulla on nyt käytössä tämä eleveniltä saatu bareMineralsin Quick Change, jossa on miellyttävä tuoksu ja tosi hyvä puhdistusteho. Suihkautan puhdistusainetta siveltimeen ja vanulappuun ja pyörittelen siinä. Kyllä lähtee! Toki sivellin jää sitten vähän kosteaksi, joten Color Switchin korvaajaksi tämä ei sikäli sovi. Molemmilla on omat käyttötarkoituksensa :)

.
.
.
.
.
.

Ta-dah! Tosi tehokasta tavaraa, mutta Quick Change ei kuitenkaan jätä siveltimiä sellaisiksi kuivan ja karkean oloisiksi. 5/5 sanon minä.

Lopuksi vielä havainnollistava esimerkki siitä, että ei ehkä kannata odottaa että ihan joka ikinen sivellin on likainen ennenkuin menee pesuhommiin :D ja muistakaa antaa sivellinten kuivua vaakatasossa!

.
.

Joko uskotte, että elämänlaatu nousee kohisten kun käyttää sivellinten pesuun kaikkia mahdollisia vimpaimia? :D

(Pesuhanska ostettu itse, muut saatu eleven.fi -verkkokaupalta. Postaus ei sisällä mainoslinkkejä.)

Translation: How and WHY did I ever clean my brushes without these babies there to help me?

Kurkkasitko jo nämä?

14 kommenttia

 1. Pyhää vihaa… kuinka pystyitkään kiteyttämään tuskani pariin sanaan! :’D Tuo pesuhanska tulee t-o-d-e-l-l-a-k-i-n olemaan ostoslistallani.

  T: ihminen joka taas osti uusia siveltimiä, ettei vanhoja tarvitsisi ihan vielä pestä.

 2. Mun on pakko hankkia tuommoinen pesuhanska tai matto. Mä en kestä hinkata niitä siveltimiä kämmeneen. Se on ihan kamalaa! Oon nyt vetkuttanut siveltimien pesua ihan liian pitkään.. tänä viikonloppuna on pakko..

 3. Mulla on putsausalustana Ikeasta ostettu silikoninen patalappu jossa on sellanen ruutukuviointi, hyvin toimii ja kelpaa mulle. Talous kärsi siitä himpanyli euron :) Toi tyyny jonka voi vipata pöydälle ja vaihtaa vauhdissa samalla siveltimellä väriä, kiinnostava kimpale!

   1. Minulla on myös Ikean budjettiversio :D Katsotaan kuin toimii. Jos ei niin voihan sitä käyttää oikeaan tarkoutukseen! :D

 4. Mulla on kans toi pesumatto ja se on ♡♡♡!
  Ja allekirjoittaneella oottaa joka ikinen sivellin pesua tällä hetkellä… Mut ees vähän kivempi hoitaa sekin paske ton maton kans. :-P

  1. Haha, niinpä…mulla alkaa kans käydä vähiin puhtaat sudit ja oon taas kohta siinä ”no mä meikkaan sormin” -vaiheessa :D

 5. Ihana tämä kuvien ja tekstin balanssi postauksessa! Vaikken itse ehkä ihan täydellisesti just nyt tarvinnutkaan puhdistusohjeita, niin postaus oli niin miellyttävästi laadittu että tuntui että ohjeiden lukeminen oli kuitenkin ihan paikallaan. (Niin ja en siis tarvinnut ohjeistusta siksi että en vain ole koskaan pessyt mitään suteja ja siveltimiä, vaan viime hädässä ehkä tarvittaessa ostanut uuden..)
  Näppäriltä näyttävät kyllä nuo pesuhanska ja suihkeputeli, niitä voisin alkaa kyllä harkita itsellenikin. :)

 6. Tuo pesukinnas on jo hetken ollut munkin ostoslistalla. Jos nyt vihdoin sais aikaiseksi tilata sen :D Tuollainen sieni on kyllä todella kätevä. Taidan tuonkin naputella samaan tilaukseen sitten kun sitä on taas saatavilla :)

  1. Joo kannattaa! Sieni on aika suosittu joten suosittelen olemaan kärppänä kun se tulee takas varastoon :) tosin voihan ton refillinkin ihan hyvin ostaa, ei siitä puutu ku vaan toi rasia sitten.

Vastaa