Pois mukavuusalueelta: sininen

Meneillään olevan arvonnan kommenteissa on jo useampaan kertaan ehdotettu poistumaan mukavuusalueelta lakkausten suhteen. Päätin tarttua tähän toiveeseen samantien, kun kokeilemattomien lakkojen joukossa komeili Essien vaaleansininen Bikini So Teeny. Ostin lakan, koska se on niin mahdottoman kaunis, ja päätin saada sen toimimaan vaikka jostain syystä vierastankin tummaa ja vaaleaa sinistä omilla kynsillä. Turkoosista tykkään, ”puhtaista” sinisistä en.

IMG_0653
Essie Bikini So Teeny

Bikini So Teenyssä on hopeisia hippusia, mikä pelastaa jo paljon. Hippuset näkyvät kynnelläkin päivänvalossa, mutta näitä kynsiä kuvatessa ajankohta oli sen verran myöhäinen, ettei valo riittänyt hituloita kameralle tallentamaan. Lakan koostumus on ihan huippu, kaksi kiltisti levittyvää kerrosta riitti peittävyyteen.

maybelline chalk dust
maybelline chalk dust

Kuljin hampaat irvessä koristelemattomalla sinisellä lakkauksella yhden vuorokauden, mutta sen jälkeen oli pakko lisätä kynsille jotakin elementtejä mukavuusalueelta. Toivottakaa tervetulleeksi Maybellinen Polka Dots Chalk Dust, aivan parhautta oleva mustavalkoinen mattaglitterlakka.

IMG_0647
.

Tiedän mitä aiotte sanoa, joten tyrmään teidät heti: ei, Chalk Dust ja L’Orealin Confettis ei oo samanlaisia, on aivan oikeutettua ellei jopa järkevää omistaa molemmat! Syitä: 1) Confettiksessa on pienempiä glittereitä 2) Chalk Dustissa on monenkokoisia, isompia glittereitä 3) Chalk Dust on tiheämpi 4) mielestäni on perusteltua omistaa kaikki maailman mustavalkoiset glitterit

No niin. Polka Dots -sarja käsittää neljä lakkaa (swatchit lakoista esim. täällä), muut ovat värillisellä pohjalla ja tämä Chalk Dust kirkkaalla pohjalla. Eri maissa on julkaistu eri määrä lakkoja ja sävytkin vaihtelevat, mutta käsittääkseni Suomessa on myynnissä nuo neljä mitkä ylläolevassa linkissä näkyy. Well done Maybelline! Näitä on juuri nyt kaupoissa, ainakin Stockmanneilla ja Sokoksilla olen Polka Dotseja nähnyt. Hinta taisi olla 5,20 kappaleelta.

maybelline polka dots chalk dust
maybelline polka dots chalk dust

Bikini So Teeny on tosi kaunis, ja nyt kun se on mulla kolmatta vuorokautta kynsillä, alan ehkä pikkuhiljaa tottua tähän. Ilman koristeluja en vieläkään kykenis sinisen lakan kanssa olemaan, mutta turvallinen mustavalkoisuus lisukkeena auttaa paljon. (Jos tämä ei ole first world problem, en tiiä mikä on.) Itse lakkauksessa nyt ei ole mitään ihmeellistä, tämän kummempaan en lomaa edeltävällä työviikolla kykene, sen verran naatti oon kaikesta viime hetken kiireestä ja häsellyksestä. Mutta tykkään tästä lakkauksesta tosi paljon silti, vaikkei tämä mikään nail artin huipputaidonnäyte olekaan (toisin kuin mun muut lakkaukset, ööh :D ).

Jos mä nyt jatkossakin alan poistua mukavuusalueelta, pitänee seuraavaksi lakata jollakin vihreällä lakalla. Jaiks. Mikä lakkasävy teillä on mukavuusalueen ulkopuolella?

Translation: I’ve never been the one to wear blue nail polishes but Essie Bikini So Teeny pushed me over the edge. It’s beautiful, summery and has excellent formula…but it’s so blue I don’t know what to think! Maybelline Polka Dots Chalk Dust fortunately saved the day by being absolutely awesome topper. 

Kurkkasitko jo nämä?

31 kommenttia

 1. Mä vierastan myös sinisiä lakkoja, mut violetit/lilat lakat on jotain mikä saa oloni erityisen epämukavaksi. Kertonee sekin jotain, etten ole ikinä omistanut yhtään violettia vaatettakaan. Mut nää sun kynnet on kivat ja toi Chalk Dust kruunaa lakkauksen. Voisin jopa harkita tätä Bikini So Teenyä omaan lakkakokoelmaani, tän sun postauksen perusteella ja ton hopean shimmerin vuoksi:o)

  1. Mulla taas on violetteja lakkoja ihan älyttömästi :D Bikini So Teeny on kyllä omistamisen arvoinen :) Kiitos :)

 2. Miun epämukavuusalueelle kuuluu punainen, vihreä, puhdan sininen (ei vaalea) sekä puhdas ruskea.

  Nää kynnet on ihanat<3 Vois tuon Chalk Dustin hommata ehkäkentiesjopa :3 Muista en oikein innostunut.

   1. Oon huomannu että tosi moni vierastaa punaista, mä taas luulen että jos yksi väri pitäis loppuelämäksi kynsiin valita, se olis joku mehevä punainen :)
    Kiitos :)

 3. Kauniit! Onnea mukavuusalueelta poistumisen johdosta :)

  Mulla tahtoo vähän tökkiä sininen myös, mutta vihreä on hankalampi (ja keltainen.. en ees aloita siitä!). Vaan hyvä se on välillä testailla niitä itselle oudompiakin värejä tosiaan :D

 4. Ranskikset on helppo totuttelulakkaus epämukaville väreille! Kun väri on vain kärjessä, se ei niin hypi sieltä omille silmille :). Mulle siniset lakat on ollu outoja, mut puolen vuoden sisään oon ostanut jo kourallisen. Oon siis tainnut parantua tuosta ;).

  Kaunis sävy tuokin ja nuo glitterit!! *lääääh* Tuo sininen on saatava!! :D

  1. Totta! Tuntuu vaan että aina kun ajattelenkin sanaa ”ranskis”, multa katkeaa vähintään yks kynsi :D

 5. Ihan pahuksen nätti lakka! Ja Chalk Dust tuo jotain tuttuutta siihen, yhdistelmä toimii hyvin.

  Siniset on mullekin vaikeita. Etenkin perussiniset ja sitten sen rintaman epämääräiset värit kuten ChG Sea Spray, joka ei ole harmaa eikä sininen. Vihreäkin on vähän hankala mulle, mutta koetan sentään joskus lakata silläkin.

  1. Niin on, uskallan suositella :) mun kuvissa toi lakka vaan näyttää vähän liian siniseltä, livenä vaaleampi. Oli vaan hankala valo kuvaamiseen.
   Mulle taas noi hankalat epävärit sopii ku naula pyllyyn! :D Vihreä sen sijaan…eih.

 6. Kävin myös lauantaina hommaamassa tuon saman Polka Dotsin. Kynsille se ei ole vielä kerennyt, mutta swatchiin olin huissin tyytyväinen. Itse en laittaisi tummaa sinistä ja tuollainen puhdas.. onko se sitten taivaan sininen, on myös vaikea, muttei mahdoton. Muutenkin vierastan tummia värejä, vaikka mustaa tulee joskus käytettyä erityistilanteissa (mm. syksyllä W.A.S.P.in konsertissa :D). Neonvärejä vierastan myöskin, mutta en usko, että on mitään väriä tumman- ja sähkönsinisen lisäksi, joita en voisi ainakin koikeilla. En esim. tiedä onko käsissäni iho kylmää vai lämmintä sävyä ja mikä väri ei niiden sävyn vuoksi niihin sopisi. Kaikkea pitää kokeilla ja varsinkin kaikkea pitää omistaa :D

  1. Nimenomaan kaikkea pitää omistaa :D mullekin tummansininen ja sähkönsininen on vaikeampia kuin nää vaaleat, vaikkei nämäkään todella helppoja ole…

 7. EEEEEIIIII!!!!! Miksi oi miksi jätin tuon glitterin hyllyyn kahdessa (2!!!!) paikassa hyllyyn?!?! Oi mihin järkeni jäikään… Ehkä viiden lakkapullon jälkeen stockalle..?

  Mutta onnea ”kammojesi” voittamisesta! Omalta mukavuusalueelta syrjityt ovat herrat Sininen ja Vihreä. Onhan niitä värejä silti kaapissa vaikka muille jakaa…:D
  Ps. Esim. Bikini so teenykin löytyy…;)

  1. Voi pöljä, nyt heti hakemaan ennenku loppuvat koko maasta! Sininen ja vihreä on näemmä monelle hankalia :)

 8. Mä osaan kyllä tosi sujuvasti käyttää tummansinisiä, niitä ihan rakastan, mutta just tämmöinen vaaleampi tuntuu kummalta ja hankalalta omaan silmään, liian vaalealta siniseltä. Pari tuon sävyistä mulla onkin ja oon saanut ne toimimaan mustan halkeilulakan kanssa, mustien tarrojen tai mustahopean glitterlakan kanssa, sitten se menee heti, mutta ei tosiaan yksisteen.

  Mutta sävyt mitä en todellakaan pysty laittamaan kynsille enkä tykkää yhtään on vaaleanpunainen ja keltaisen eri sävyt ja ihan neonvihreä. Ei van pysty eikä kykene. Hyi :D

  1. Voi parka, mun blogi on tulvillaan vaaleanpunaisia lakkoja :D Keltainen ja neonvihreä on kyllä aika mahdottomia, komppaan.

   1. Hei ei se haittaa, kyllä mä kestän muilla ne vaaleanpunaiset ;) Ja sun juttus niin loistavia, ettei mitään hätää, vaikka ois joka jutussa vaaleanpunaista eli anna mennä vaan :D

 9. Ihanat!
  Itselleni varmaan ruskeat ja oranssit (välillä) on aika nounou. Vaaleanpunainen ei myöskään kuulu lemppareihin :D Sellanen possunpinkki lähinnä. :)

  1. Mä tykkään oransseista lakoista tosi paljon, mutta mua ärsyttää ihan hirveesti kun oranssilla lakatut kynnet sitten riitelee melkein kaikkien vaatteiden kanssa :D oranssi ei vaan sovi yhteen juuri minkään värin kanssa…

 10. Aika moni on listannut värejä joita itse rakastan yli kaiken, sininen, vihreä ja keltainen :D Mun epämukavuusaluetta sitten taas on varmasti monen lemppari, vaaleanpunainen. Varsinkin sellainen hempeä ja ah niin hellanlettas. Hyi :D En tykkää myöskään sellaisista nudeista jotka ovat tosi lähellä sormien väriä, niin kuin ei olisi kynsiä ollenkaan. Mitä värikkäämpi ja räikeämpi, sen parempi mulle!

 11. Onko muuten vaan mun lakasta kyse, vai onko ihan yleisempää, että mulla toi Bikini So Teeny on tosi nätti vaalea sininen, mutta heti kun laittaa päällyslakan päälle, niin väri tummenee…? Ei oo päällyslakasta kiinni, kun muut lakat ei reagoi ja muillakin päällyslakoilla noin käy. Pitkään pitänyt joltain kysyä, että käyttäytyykö lakka muillakin noin.

  1. Jaa, ei se mulla muistaakseni tummentunut :o mun valokuvissa se kylläkin näyttää tummemmalta kuin mitä on, koska valotusolosuhteet oli lievästi sanottuna hankalat. Jotkut lakat kyllä kuivuessaan tummenee asteella pullon väriin verrattuna, mutta en muista Bikinin kohdalla käyneen niin.

Vastaa