Parhauden palasaippuat Lushista

Tunnustus: mä en ennen käyttänyt koskaan palasaippuaa. Joltakin Ranskan reissulta ostin muodon vuoksi läjän kivan näköisiä palasaippuoita, joita en sitten kuitenkaan saanut käytettyä ja osan taisin heittää jossain vaiheessa menemäänkin. Sitten tapahtui jonkilainen nyrjähdys aivoissa ja hylkäsin nestemäiset käsisaippuat oikeastaan kokonaan. Tällä hetkellä mulla on molemmissa vessoissa ja suihkussa useampi palasaippua käytössä, enkä luopuisi niistä millään. En tiedä mitä tapahtui ja missä välissä, mutta varmuuden vuoksi syytän Sissiä, joka on palasaippuoiden suurkuluttaja ja joka ehkä aivopesi mut tähän hommaan. Musta tuntuu, että ostan aina Sissin seurassa ollessani yhden palasaippuan lisää. Mutta kun ne on niin hyväntuoksuisia ja söpöjä ja hei, saippua nyt on halpaa kuin saippua. The struggle is real!

L’Occitanen käsisaippuat pitivät ykköspaikkaa ranking-listalla jonkin aikaa, mutta nyt mulla on uusi suosikki ja se on tietenkin LUSH. Käytetyissä ja loppuneissa palasaippuoissa ei ymmärrettävästi ole hirveästi kuvattavaa eikä siten ainesta blogijuttuunkaan, joten saippuat eivät aiemmin ole siksi blogissa esiintyneet. Nyt sain kuitenkin tuoretta tavaraa Lushista esiteltäväksi ja maltoin kerrankin kuvata ne ennen käyttöä.

.
.

Lushin palasaippuat on mun kotona kovassa huudossa, koska niiden tuoksuvalikoimalle ei kertakaikkiaan ole kilpailijaa. Luonnonmukaisuus, käsityö ja kekseliäisyys ei ainakaan yhtään vähennä Lushin saippuoiden viehätystä. Varsinainen Lushin voittokulku alkoi kuitenkin tästä: kävin ennen joulua nuuhkimassa muutamaa Lushin kausituotetta (tai no, jos nyt rehellisiä ollaan niin nuuhkin läpi jokaisen saippuan…oon juuri se tyyppi, joka käy jokaisella kaupunkireissulla kiertämässä Lushin saippuapöydän vähintään kerran ja hengittää pelkästään sisäänpäin) ja ostin kotiin ison järkäleen Reindeer Rockia eli joulukauden poroaiheista marjasaippuaa. Kotona käytiin sitten tällainen keskustelu:

IT-tuki: ”hei mikä tää violetti juttu on?”
Minä: ”saippua.”
IT-tuki: ”ei mut tää KÖNTTI”
Minä: ”….no PALAsaippua.”
(hetken hiljaisuus)
IT-tuki: ”tää kimaltaa o.O”
(hetken hiljaisuus)
IT-tuki: ”tää tuoksuu ihan hullun hyvälle!!”

Ja myöhemmin illalla nukkumaanmenon koittaessa IT-tuki vielä nuuhki käsiään ja sanoi: ”mitenhän tää porosaippua tuoksuukin niin hyvälle??”

.
.

Eli joo, hyväksyntä saatu, poropalanen sopii koko perheen käteen :D Suunnittelin kirjoittavani Reindeer Rockista vielä ennen joulua, mutta aika ajoi mun ohi ja saippuaa oli jo niin rajusti rakastettu, ettei se kuvauskelpoinen enää ollut. Onnekseni sain Lushista kuvattavaksi ”hieman” edustavamman kappaleen, niin on jotakin näytettävää teille! Reindeer Rockissa tuoksuu puolukat ja muut marjat, mutta tuoksu ei ole ollenkaan sellainen hapan ja tunkkainen kuten puolukkatuotteissa usein, vaan tosi vinkeä ja lempeä. Ja kyllä se saippua tosiaan kimaltaakin, mutta älkää peljätkö, kimaltavat hippuset eivät näy iholla. Aivan parhaussaippua. JA se on nyt puoleen hintaan myymälöissä ja verkkokaupassa, kuten muutkin kausituotteet, joten nyt on tuhannen taalan tilaisuus koittaa ihastutteko te yhtä paljon tähän saippuaan kuin me!

Sitrustuoksujen ystäville Lushissa on tarjolla monta vaihtoehtoa ja mulle lähetetyssä paketissa oli kolme lempeän raikasta sitrussaippuapalaa.

.
.

Bohemian on saippuoista selkeimmin ja puhtaimmin sitruunantuoksuinen. Tämä, kuten muutkin Lushin palasaippuat, toimii erinomaisesti myös huonetuoksuna. Saippuoita voi siis ostaa vähän varastoonkin, sillä ne säilyvät hyvinä pitkään. Saippuan kuivuessa tuoksu heikkenee, mutta kastelemalla saippuan tuoksu palaa ennalleen. Mun äitikin osti palan Bohemiania, kun meidän vessa tuoksui niin hyvälle :D

.
.

Sandstone on kuoriva saippua, joka sopii käsille tai koko vartalolle. Kuulemma ässä myös keittiössä, sillä sitruunatuoksu eliminoi esimerkiksi kalan hajun ihosta ja kuoriva koostumus irrottaa taikinan, rasvan ja muun sitkeän ryönän iholta. Sandstone on mulla vielä odottamassa käyttövuoroaan ja toimittaa toistaiseksi huonetuoksun virkaa, joten kertomani perustuu kuulopuheeseen :)

.
.

Sexy Peel on mun henkilökohtainen suosikkini. Pakkauksen tekstiä lukiessa ihmettelin, miten saippua voi olla ”marmeladinen”, mutta käyttäessäni saippuaa tajusin ettei mikään muu sana sopisi paremmin. Jos sitruuna-lime-greippimarmeladia olisi olemassa (ja ehkä onkin?), se tuoksuisi juuri tälle. Sitrushedelmien raikkaus loivennettuna marmeladisella sokerisuudella. Aivan uskomattoman täydellinen tuoksu! Lienee tarpeetonta sanoa, että Sexy Peel on huonetuoksunakin erinomainen. Sexy Peel on koostumukseltaankin tuoreempi kuin palasaippuat keskimäärin ja tuntuu käsissä todellakin siltä kuin pala olisi valmistettu juuri minuuttia aikaisemmin. Ja hei, tää myös kuorii. Sexy Peel ei irrota iholle rakeita, vaan hieroo ja virkistää pintaverenkiertoa ja siksi olenkin käyttänyt Sexy Peeliä nimenomaan vartalosaippuana. Aivan valloittava tuote, vaikkakin näin kuivalle iholle vähän turhankin tehokas näillä pakkasilla.

.
.

IT-tuen suosikki siis on ylivoimaisesti Reindeer Rock ja mun Sexy Peel. Reindeer Rockia on enää yksi pala jemmassa, mutta mun on varmaankin huolehdittava että sitä riittää ensi jouluun saakka tai saan IT-tuen vihat niskaani :D Sitruunapaloja sentään on saatavilla vuoden ympäri. Hyvä niin, koska Sexy Peel on ostanut vakkaripaikan kylppäristäni.

Pk-seudulla asuvia hemmotellaan peräti kahdella Lushin liikkeellä (asematunnelissa ja Mannerheimintiellä), mutta muualla asuvat pääsevät tuotteisiin käsiksi verkkokaupan kautta. Reindeer Rock ja muut joulukauden tuotteet ovat nyt poistumassa valikoimasta, joten olkaa vikkeliä jos haluatte meidät hurmanneeseen poropalaan tutustua. Suosittelen lämpimästi joulukauden tuotteista myös Baked Alaska -saippuaa, joka sekin tuoksuu ihanasti sitruksiselle, yllätys yllätys!

No, neste- vai palasaippua? Miksi?

(Saippuat saatu. Postaus ei sisällä mainoslinkkejä.)

Translation: In the world of bar soaps there’s nothing better than the hand-made ones from LUSH. 

Kurkkasitko jo nämä?

31 kommenttia

 1. No niin, vastustamaton palasaippuan himo iski tänne, kiitti vaan :D
  Mä kans Lushissa (silloin harvoin, kun Helsingissä käyn) nuuhkin kaiken. Niin että ihan pyörryttää :)
  Mutta meillä ei palasaippuat menesty, lavuaarin reunalla ei vaan ole sopivaa paikkaa sellaiselle ja mä kun niiiiiiin haluaisin jonkun ihanan tuoksuvan mahtavan huippu upean Lushin saippuan. Ihan vaan, että saisin sitä haistella :)

  1. Himo on sikäli hyvä sana, että noita ihanan tuoksuisia palasia tekis oikeasti mieli haukata :D

   No hei, ratkaisu on että laitat sopivan tuoksuisia saippuoita kauniiseen kulhoon ja vaikka olkkariin huonetuoksuksi :)

 2. No nyt jos koskaan toivoin, että tuoksukin välittyisi blogin kautta :D. Ehkä pitää vaan mennä paikan päälle nuuskimaan, sillä palasaippuat ovat alkaneet täälläkin houkuttaa.

  1. Arvaa vaan oonko toivonut samaa aika usein :D

   Parhaan tuoksun noista tietenkin saa irti vasta sitten kun ne on kasteltu ja vaahdotettu, esim Sexy Peel tuoksui musta kaupassa ”ihan hyvälle” ja sit kotona saippuaa käyttäessäni saavutin vasta sen tuoksueuforian :D

 3. Mä en ymmärrä tätä palasaiputtavillitystä yhtään :D. Mulle tulee palasaippuasta mieleen vankila ja siitä tulee mieleen, ettei kannata kyykistellä noukkimaan saippuaa lattialta. Tästä taas tulee mieleen, että palasaippua tippuu aina ja poikkeuksetta maahan. Jo pelkkä ajatus jostain liukkaasta ja epämääräisen peräpuikon muotoisesta saiputanpalasta lavuaarin reunalla inhottaa. Mutta ehkä mun sisällä on tapahtumassa muutoksia. uskaltauduin jo hankkimaan Marseille-saippuan sivellinten pesuun, vaikka tungenkin sen kaappiin piiloon heti käytön jälkeen :). Kerro nyt hei mulle, että miten ihmeessä tälläisella löntillä pestään kroppa suihkussa ja miltä se saippuanpitopaikka näyttää parin viikon päästä, kun märkä löntti on fuusioitunut kiinni suihkuhyllyyn tai lavuaarinreunaan? Tai siis mistä mä tiedän, kun en ole koskaan käyttänyt palasaippuoita :D.

  1. MITÄÄÄÄÄ :D

   No okei, mäkin ennen pidin palasaippuoita vähän ällöinä ja niljakkaina. Mutta mulla olikin väärät mielikuvat…ja välineet! Kunnollinen alusta varmistaa sen että saippua kuivuu käytön jälkeen ja vesi valuu pois saippuan alta. Ei oo niljakkuutta vastassa sit seuraavalla käyttökerralla :) Puinen ritilä on paras, se on hengittävä ja kuivuu nopeasti. En säilytä vartalosaippuaakaan suihkutilassa vaan lavuaarin reunalla tai peilikaapissa, ja alustana on tämmönen: https://stockmann.com/fi/koti/kylpyhuone/wellness-ja-tarvikkeet/tarvikkeet/saippua-alusta-aquanova–11392/11426?nosto=front-4

   Tuossa saippuat kuivuu nopsaa ja alla oleva keraaminen astia on helppo huuhtaista puhtaaksi :)

   Sexy Peelillä on tosi helppo pestä kroppaa, koska ainakin toi mun pala suorakulmion muotoinen ja aika litteä, ja siinä on kuorivina elementteinä sitruunankuoria ym. palasia ja ne tekee saippuan pinnasta sellasen karheamman, niin siitä saa hyvän otteen :)

   1. Mä luin eka, että olit kirjoittanut ”helppo nuuhkaista puhtaaksi” :D. Kai mä näin sieluni silmin teidät molemmat nuuhkimassa kylppärissä saippuanpaloja! Pakko se on noitakin testata, että pääsee sanomaan oman mielipiteensä (ai että muutenko en avaudu). Vähintään ainakin saan käsityksen vankilaolosuhteista :).

   1. Mä tein sen! Tilasin Lushin alesta pari palasta kotio. Mä syytän sit sua Emma jos mun saippua tippuu suihkussa ja mulle käy jotain muuta kuin lonkkamurtuma sitä noukkiessa :D.

 4. Reindeer Rock on IHANA! Meillä on kylppärissä lavuaarin vieressä palasaippua käsille. Ne kestää ihan sikakauan ja tuo kivan tuoksun koko huoneeseen. Alakerrassa on ihan nestemäistä, kun enemmistö (mies ja lapsi) voitti sen. Mä en kyllä käytä näitä kropan pesuun, koska ei vaan jaksa (ihan kuin olisi jotenkin hankalaa) :D

  1. Myönnän, että käyn joskus pesemässä käsiä ihan vaan sen vuoksi, että saisin tuoksun leviämään :DD Dear Eki, olenko normaali?

   Meillä on molemmissa vessoissa sekä nestemäistä (no, yleensä suihkugeeliä) että palamallista saippuaa, onpahan ainakin valinnanvaraa.

 5. Jos mä menen joskus taivaaseen, niin siellä on valtavia saippuatankoja joita saan leikellä kaiket päivät ja kellua siinä tuoksussa.

 6. Minä taas en pidä palasaippuoista koska terveydenhuollon ammattikoulutuksella on mielikuva miten bakterit jäävät muhimaan palasaippuoiden uurteisiin ja palasaippua tuntuu aina likaiselta. Pliis, todistakaa tämä vääräksi että saisin jonkun kivan palasaippuan vielä jonakin päivänä :)

  1. Saippuan pH-arvo on liki 10, mikä varmistaa sekä pitkän säilyvyyden että sen, että bakteerit eivät saippuassa lisäänny. Palasaippuahan ei pilaannu käytännössä koskaan, eli bakteerit eivät siihen pysty. Seisova vesi on se bakteeriansa mikä palasaippuoihin liittyy ja siksi onkin oleellista että palasaippuan teline on sellanen, että vesi valuu pois ja saippua pääsee kuivumaan myös alta. Nestesaippuapullon suulla on takuulla enemmän bakteereja kuin oikein säilytetyssä palasaippuassa, sillä pumppupullon suulle kertyy käytännössä aina saippuaa ja vettä, eikä pumppu kuivu kokonaan – ja bakteerit ei myöskään kuole siinä muovin tai metallin päällä. Joka tapauksessa ylivoimaisesti suurin osa kylppärin bakteereista on meistä itestä peräisin ja sellaisia, joitten kanssa eletään täysin harmoniassa eivätkä ne ole mitään taudinaiheuttajia. Terveydenhuollossa tai julkisissa tiloissa palasaippua ei varmastikaan ole järkevä valinta (eihän se ehtisi kuivuakaan), mutta kotona sen bakteeripitoisuudesta ei tarvitse huolehtia, jos vain säilytysastia on asianmukainen :)

 7. Ah, LUSHin saippua! <3 Mulla on tällä hetkellä suihkussa käytössä tuo Sandstone ja se on kyllä ihana :)

 8. Minullakin rakkaus palasaippuoihin on hiipinyt kimppuuni ihan yllättäen. Etsin reissuihin mukaan helppoa tapaan pienentään kosmetiikassa nestemmäisten tuotteiden osuutta ja mikäpä siihen parempi tapa kuin palasaippuat, Ensimmäinen (ja siksi kai se paras ja mieleenjäänein) kokemus onkin juuri tuon Sandstone. LUSHin myyjä suositteli sitä minulle kun olin menossa etelään aurinkolomalle. Tuolla palasella nimittäin lähtee päivän jälkeen aurinkovuoteen jämät tehokkaasti pois kuorivan ominaisuuden vuoksi. Mahtava löytö!

 9. Mulla on ollut Reindeer Rock ihan vaan imppaamistarkoitukseen jo viime joulusta asti. :D Toinen nuuhkuteltava on joku marsipaanintuoksuinen, en nyt kuollaksenikaan muista nimea.. Ihme kylla tana jouluna en hankkinut Lushilta mitaan! Kerran yritin mut en mahtunut lastenrattaiden kanssa ovesta sisaan, niin masennuin ja menin pois.

 10. Lushin Porrigdesaippua on aivan huippu. Suosittelen kokeilemaan. Atooppiselle iholle sopiva herkullinen toffeentuoksuinen kaurasaippua! Herkällekin iholle sopiva lempeä saippua, joka sisältää reilun kapallisen puurohiutaleita lempeään ihon kuorintaan. Saippuan tuoksu on vastustamattoman herkullinen, makean houkutteleva, oudosti piristävä, syötävän hyvä ja niin erikoinen että sille pitäisi keksiä oma sanansa. Kaura, jota saippuassa on runsaasti, on erinomaisen hoitavaa ja rauhoittavaa. Makea appelsiiniöljy auttaa ihoa pääsemään eroon epäpuhtauksista ja kuona-aineista. Porridge kuorii tehokkaasti ihoa, jättäen sen pehmoiseksi, sileäksi ja tietysti herkullisen tuoksuiseksi.

 11. Rakastuin tohon poroon nuuskutellessani sitä lushilla, mutta pöljä en ostanut jostain syystä :-( Keittiössä on meillä pala ja vessassa nestemäinen. Vois kyllä sinnekkin hommata palasaippuan koska ne vaan on ihanampia kuin nestemäiset♥

 12. Mää täällä taas. Ekanakin, tahdon LUSHin tänne Turkkusse ja silleen heti! Mä haluan myös nuuskia jokasen saippuan läpi ja sitte valkata koska olen ihastunut palasaippuoihin! Tällä hetkellä L’occitanen raparperi-hässäkkä toiletissa ja alussa oli pakko vähän väliä olla tahkomassa sitä käsiin. Ne on vaan niin ihanan kermaisia ja tuntuvat hyvälle ja onhan ne ihan tosi paljon iho ystävällisempia kuin nestemäiset liuottimet! Lisäksi mua puistattaa kaikki ylimääräiset muovipullot joita vaan tulee ja tulee joka asiasta. Voinko jo mennä ostamaan lisää saippuaa? Ai mutta, eihän täällä ole LUSHia, fuk.

 13. Lush <3
  Minulle _Ainoa Oikea_ saippuan säilytystapa on sifonkipussukka. Varsinkin suihkussa se on kätevä niin saippuoille kuin shampoopaloillekin: Kun tarvii pestä, ottaa pussukan koukusta, vaahdottaa suoraan sifongin läpi, ja kun on valmista, huuhtaisee pussista ylimääräisen vaahdon ja laittaa koukkuun roikkumaan. Siinä se ilmavasti kuivuu ja pysyy hygieenisenä :) Oman suihkukaapin seinällä on neljä koukkua ja jokaisessa pari pussukkaa: shampoopaloja, kasvosaippuoita, vartalosaippuoita. Pitää olla näet valinnanvaraa! Ainoa, mitä käytän nesteenä on hoitoaine, minun ohkaiset haiveneni vaativat hoitavamman kuin mitä Jungle on ja siihen Bigiin en koskaan ihastunut.

 14. Mä itse pidän paksuista suihkugeeleistä eniten, mut LUSH on kyllä kääntäny munkin pään palasaippuoiden suhteen :D Miehekkeelle ostin joululahjana palasaippuan (minkä nimeä en nyt kuollaksenikaan muista, joku Sea se oli), ja se rakastui saippuaansa täysin. Nyt molemmat haluttaisiin ostaa uusia palasaippuoita lisää vaikka kuinka paljon, nimittäin noi LUSHin tuoksuyhdistelmät on vaan niin kutkuttavan ihania <3 Sitrustuoksut on nam, mutta en tiiä onko Fairy dustin hattaratuoksun voittanutta :'D

 15. LUSH <3 !! Tuoksut on taivaallisia. Muutamia vuosia sitten käytin monta palasaippuaa, sen jälkeen minulla on ollut vain suihkugeelejä ja jellyjä :)

 16. Pesuöljyä, perkele! No, pienemmässä vessassa on pala Karmaa ihan vaan hajustamassa.

  PS. Ne jellyt on joku vesiyhtiöiden salajuoni, koska se tuntuu kädessä niin kivalta, että pesuhetki kestää kymmenen kertaa pidempään ja vettä vaan valuu hukkaan.

  1. Karma oli kiva miestuoksu! :D en siis itelleni käyttäisi, mutta hyväksyisin IT-tuen käytössä kyllä :P

   Haha, mielenkiintoinen teoria! Mä en vaan tajua miten ne _pysyy_ kädessä, ihan uskomattoman liukkaita lölleröitä…

Vastaa