Paras kaksoispuhdistus kuivaihoiselle

Tuotteet saatu. 
Mainoslinkit merkitty tähdellä.

Jokainen hiemankaan ihonhoitoon perehtynyt henkilö lienee kuullut joskus kasvojen ihon kaksoispuhdistuksesta, eikö? Ensin irrotellaan meikki ja lika kuivalta iholta öljyputsarilla, emulgoidaan öljy vedellä ja viimeistellään ihonpuhdistus geelimäisellä tai vaahtoavalla puhdistusaineella. Tehokasta ja toimivaa, kunhan vain löytää omalle iholle sopivat tuotteet. Itse huomasin, että näin kuivaihoisena oli aika vaikeaa löytää sellaista kakkosvaiheen putsaria, joka ei tehnyt ihosta ”narskuvan puhdasta” eli hullun kiristelevää ja kuivaa. Vaahtoavat putsarit kuivattavat käytännössä aina, eikä runsas vedellä läträäminen varsinaisesti auta asiaa. Monet kakkosvaiheen putsarit vaativat aikamoisen vesimäärän että lähtevät iholta pois. Niinpä olen oikonut mutkissa ja käyttänyt jo piiiitkään kasvojen puhdistuksessa pelkästään öljyä ja sen jälkeen misellivettä, mutta olen myös huomannut että vanulappuun jää öljypuhdistuksen jälkeen vielä aika paljon meikkijäämiä. Kertonee enemmän mun huolellisuudesta kuin käyttämistäni öljyistä, mutta kuitenkin.

Olisi pitänyt arvata, että ratkaisu löytyy Erborianin valikoimasta. Oon jo vuosia sitten ylistänyt Erborianin tuotteita, joihin ihastuin päätä pahkaa heti ensikohtaamisella, nyt valikoima on täydentynyt uudella hellävaraisella puhdistusöljyllä ja -geelillä.

En tiedä mitä magiaa näissä tuotteissa on, mutta edes tuo puhdistusgeeli ei kuivata ihoa yhtään. Ehkä salaisuus on ihoa rauhoittavassa Centella asiatica -uutteessa ja lakritsinjuuriuutteessa, en tiedä, mutta joka tapauksessa täyttä timanttia nämä tuotteet ovat. Puhdistuksen jälkeen iho on oikeasti todella puhdas, mutta silti kimmoisan tuntuinen, eikä yhtään kiristelevä. Mikä parasta, molempia tuotteita voi käyttää myös silmänympärysiholla! Elämä on ihan liian lyhyt siihen, että kaksoispuhdistuksen lisäksi pitäisi vielä erikseen näperrellä jonkun silmämeikinpoistoaineen kanssa. En minä ainakaan jaksa sellaisesta motivoitua :D

Sekä puhdistusöljyssä että -geelissä on samanlainen tuoksu, raikas, rauhoittava ja ainakin mun makuun riittävän mieto. Tuotteet on myös todella riittoisia, oon käyttänyt molempia syksystä saakka (kuten kuvien rekvisiitasta voi päätellä….) ja tuotteita on kulunut aivan ihmeellisen vähän. Puhdistuöljy on hinnaltaan 35 euron luokkaa ja puhdistusgeeli 30 euron luokkaa, eli mistään luksushintaisista tuotteistakaan ei ole kyse. En yksinkertaisesti keksi näistä mitään huonoa sanottavaa. Olen nyt puhunut kuivaihoisen ihmisen näkökulmasta koko ajan, mutta uskallan silti suositella näitä myös esimerkiksi epäpuhtaalle iholle juurikin ihoa rauhoittavien ominaisuuksien vuoksi.

Yuza Sorbet -kasvovoiteesta olen kirjoittanut jo siinä ensimmäisessä, vuosien takaisessa Erborian-jutussani, mutta edelleen se on yksi parhaista kasvovoiteista (ellei paras) mitä olen kokeillut. Yuza Sorbet on kalliimman hintaluokan purnukka, 50 euron hujakoilla, mutta ainakin mulle joka pennin väärti. Yuzu tuoksuu sitruunamarengille, _sulaa_ iholle, toimii meikin alla ongelmitta ja kosteuttaa todella hyvin ja pitkään. Voiteen keltaiset ”antioksidanttihelmet” on ihana lisä. Kevyen (mutta täyteläisen) koostumuksensa ansiosta toimii myös kesällä, eikä tee ihosta lähmäistä. Rakastan tätä.

Bonuksena vinkkaan vielä CC Red Correct -voiteesta. Pakkanen, tuuli ja kuiva talvi-ilma saa monen kasvot helottamaan punaisina, puhumattakaan couperosasta tai muuten vain iloisen punaisista poskista (allekirjoittaneella ainakin on hyvä ikipuna poskissa). CC Red Correctia kun työstää punottaviin kohtiin ennen meikkivoiteen levittämistä, niin punaisuus on poissa! Voide on levittäessä vihreää, mutta muuttuu työstettäessä ihonsävyiseksi. Red correct sisältää siis väripigmenttiä. Pelkästään optisesta illuusiosta ei kuitenkaan ole kyse, vaan CC Red Correct sisältää samaa Centella Asiatica -uutetta kuin puhdistustuotteetkin, eli se rauhoittaa ärtyvän ihon reaktioita ja vähentää punaisuutta sitäkin kautta. CC Red Correctia voi toki yksinäänkin käyttää kevyenä meikkipohjana, kuten CC-voiteita yleensäkin. Voiteessa on vieläpä SPF 25, joten voisin kuvitella että tää voisi olla mun ensi kesän luottotuote. Mun kokemus tästä on kirjaimellisesti pieni, sillä oon testaillut vain 5 ml näytekokoa, mutta halusin silti nostaa tuotteen esiin, sillä en varmaan ole ainoa jonka kasvot ovat talvi-ilmaston vuoksi kirjavat.

Nyt kun oikoluen tätä tekstiäni, kuulostan erehdyttävästi joltain entisaikojen yli-innokkaalta imurikauppiaalta, mutta mä nyt vain ihan oikeasti pidän Erborianista ihan älyttömästi :D

Tuotteita on saatavilla Sokoksella ja Stockmannilla (sekä myymälöissä että verkkokaupoissa) ja kosmetiikan verkkokaupoista ainakin *Bangerheadilla, *Elevenillä, *Lykolla ja *NordicFeelilla, jossa tätä kirjoittaessani näyttää olevan Erborianissa merkittävät alennuksetkin!

Onko Erborian jo tuttu teille? ONHAN?

(Tähdellä merkityt linkit ovat mainoslinkkejä, joiden klikkailusta en hyödy, mutta joiden kautta tehdyistä ostoksista saan pienen komission. Mahdolliset komissiot käytetään blogin ylläpitokulujen, kuten palvelinmaksujen, kattamiseen.)

Kurkkasitko jo nämä?

Vastaa