Ohi aiheen: näppyjen loppu

Aikuisuus ei yleisestikään ole minuun kovin hanakasti tarttunut, mutta tässä iässä finnejä vastaan kamppailu tuntuu kyllä jo liian teinimeiningiltä mun makuun. Itse asiassa teini-iässä mun ihon suurin ongelma oli atooppisuus, ei niinkään finnit, mutta nyt viime vuosina mua on kiusannut raivostuttavat hormoninäpyt. Pari viikkoa kuukaudesta kasvojen iho on jotensakin siedettävässä kunnossa, toiset pari viikkoa leuan, suun ympäryksen, otsan ja hiusrajan valtaa näpyt. Kyseessä on sitkeät ja todella kipeät paukamat, jotka varsinkin otsalla ovat osittain sellaista ihonalaista rypylää. Nenää riivaa mustapäät. Näppyjä tulee myös yläselkään, mistä oon todella katkera, koskaan aikaisemmin en moisesta ongelmasta ole kärsinyt.

Viime syksynä selailin FeelUniquen sivuja ja osuin Salcura-nimiseen tuotesarjaan. Tuotteita löytyi mm. atooppiselle iholle, psoriaatikoille ja akneiholle.

.
.

Aknesarjasta löytyi spray, jonka luvattiin syväpuhdistavan ja rauhoittavan ihoa ja hävittävän finnit. Käyttäjäarviot oli varsin positiivisia ja spessutarjouksena sprayn ostajalle tuli saman sarjan naamanpesuaine kaupan päälle. Tilasin setin ja nyt menossa on jo toinen pullo. Tuotesivuilta luin, että ”all Salcura products are free from chemicals that are known to cause additional sensitisation of the skin. Totally free from parabens, SLS, perfume, steroids, antibiotics, hormones, lanolin, cortisones, soaps, phthalates and peroxides.” Luonnonmukainen tuotesarja siis kyseessä, Antiac-sprayssa tehoaineina on mm. teepuuöljy ja tyrniöljy.

.
.

Käyttöohjeiden mukaan sprayta tulee kasvojen pesun jälkeen suihkuttaa kasvoille ja hieroa ainetta ihoon, sen jälkeen suihkuttaa ainetta vanulappuun, pyyhkiä kasvot sillä ja toistaa ensimmäinen kasvoillesuihkutus- ja hieromisvaihe. Aamuin illoin. No en tietenkään jaksanut noudattaa noin vaivalloista ohjetta, etenkään sen jälkeen kun onnistuin suihkuttamaan sprayta pari kertaa silmiin ja se tuntui lähinnä rikkihapolta. Maistuukin muuten aika pascalta, huomasin sen kun suuhun tuli pientä laskeumaa :D Käytin sprayta siten, että suihkautin sitä käteen ja hieroin ongelmakohtiin kasvoissa, sitten vielä pyyhin koko kasvot aineeseen kostutetulla vanulapulla. Close enough. Spray kihelmöi ja pistelee kevyesti iholla, mutta mun herkkä ja kuiva ihoni ei ollut millänsäkään. Spray ei ärsytä, kuivata tai korvenna. Kasvoputsari on geelimäistä ja hellävaraista sekin, eikä jätä natisevaa tai kiristävää tunnetta iholle. Toki pesu aina vähän kasvoja kuivattaa, mutta Antiac-putsari ei ole mun ihoa ärsyttänyt.

.
.

Syy miksi kirjoitan tästä on simppeli: aine on hyvät arvostelunsa ansainnut. Kasvoputsarin ja sprayn sekakäytöllä pääsin lähes kokonaan eroon kipeistä, tulehtuneista paukamista. Toki finnejä tulee edelleen, mutta huomattavasti vähemmän ja mikä tärkeintä, ne ovat tavallisia pikkunäppyjä, jotka saa helposti peitettyä kevyellä meikillä. Mustapäät tosin ovat ennallaan, mutta pidän niitä muutenkin vähäpätöisempänä ongelmana kuin tulehtunutta ihoa.

.
.
.
.

Spray maksaa FeeUniquella 14,99 puntaa (150 ml) tai 9,99 puntaa (50 ml) ja molemmilla tilauskerroilla olen osunut sellaiseen saumaan, että putsari on tullut kaupan päälle. Yksinään putsari maksaa 8,49 puntaa. Salcura on näköjään nyt muuttanut purnukoittensa ulkonäköä joten mun kuvissa näätte vanhan kuosin. Miinuksena on mainittava FeelUniquen toimitusajat, jotka on helposti kolme viikkoa. Sain tuta sen ensimmäisen sprayn loppuessa – kun toinen pullo viimein saapui, mun iho oli jälleen iloisesti täynnä paukamia… Tuotteita voi näköjään tilata myös Salcuran omilta nettisivuilta, mutta siellä hintaan tulee noin 9 punnan toimituskulut vielä lisäksi.

Ruudun toisella puolella on varmasti muitakin, joita hormoni- tai muut finnit kiusaavat, joten mielelläni levitän ilosanomaa tehokkaasta tuotesarjasta. Seuraavaksi taidan kokeilla Salcuran atooppisen ihon tuotteita, mua kun ilahduttaa nyt myös kivulias atooppinen ihottuma, josta luulin jo päässeeni kokonaan eroon. Prkl. Onhan se vissiin hienoa elää nuoruusvuosiaan uudelleen, mutta tekisin sen kyllä mieluummin jollain muulla tavalla kuin ihottumaa ja näppyjä hoivaamalla…huokaus.

Translation: I have a persistent problem of hormone-induced pimples and inflammated skin and seeked help from Salcura’s acne line. I ordered them from FeelUnique and thank goodness I did. Antiac spray and face wash have helped me a great deal. Inflammated, sore pimples are gone and although I have super-sensitive skin these products haven’t irritated it a bit. Go natural ingredients! Salcura products are available on their own website, FeelUnique, Superdrug and Boots. 

Kurkkasitko jo nämä?

18 kommenttia

 1. Kiitos tästä postauksesta! Mullakin kasvojen iho elää samaa teinikautta, valitettavasti. Kokeilenpa olisko näistä tuotteista mullekin apua, peukut pystyyn!

  1. Toivottavasti on apua! Pitää vaan tietysti muistaa että ihon uusiutuminen kestää aikansa, mulla teho alkoi näkyä 2-3 viikon käytön jälkeen :)

 2. Tällä iholla on valmis kokeilemaan melkein mitä tahansa, joten tilaukseen menivät molemmat (kun ei näkynyt olevan just nyt mitään tarjousta). :) Kiitokset vinkistä, toivottavasti toimii tähänkin kammonaamaan!

  1. Eipä kestä :) ideaalitilanne olis alkaa käyttää näitä jo ennen sitä kukintaa, niin ei pääse kipeitä paukamia syntymäänkään, vaikutukset kun alkoi ainakin mulla näkyä 2-3 vkon käytön jälkeen :)

 3. Kiitoksia vinkistä! Pitää ehdottomasti pistää ainakin tuo spray tilaukseen, jos vaikka siitä olis apua tällekin ongelmanaamalle.

 4. Kuulostaa hyvältä. Mä oon nyt testailemassa asperiinin kanssa ja tuntuu myös toimivan. Toi vois olla mulle hyvää saavutetun tilan ylläpitoon. Pitää siis panna korvan taa tuo tuote.

  1. Siitä oonkin kuullut kans paljon hyvää! Mä en ikinä jaksa väkertää mitään kotikeittiössä, valmiita pulloja tänne kiitos :D

 5. I feel you! Pitääpä pistää ylös nuo tuotteet ja vakavasti harkita tilausta, kunhan kaikki entiset tuotteet on käytetty. Omaan ongelmaihoon on tullut kokeiltua vaikka mitä, mutta sitä täydellistä tuotetta ei oo vielä löytynyt.

 6. Hei KIINNOSTAVAA! Mä jo tossa tosissani funtsin sokerin vaikutusta ihooni, kun pari viikkoa olin melkein ilman (lisättyä) sokrua ja nassu näytti melkeinpä tosi hyvältä ja eilen sorruin leffassa pieneen karkkipussiin…niin eikös kyllä naama nyt kuki! :o

  1. Joo kyllä se ruokavalio ihan takuulla vaikuttaa, mutta oon lakannut miettimästä yhtäläisyyksiä ja ruvennut syyttämään vaan hormoneja, muuten muuttujia on liikaa :D Mutta joo, sen oon huomannut kyllä että syöpöttelymeiningeissä se kukintavaihekin on pahempi kuin sillä normiterveellisellä ruokavaliolla :)

Vastaa