Nice is nice

Joka toisessa blogissa on jo käsitelty I Love Me -messuja, minäkin siellä olin mutta vedetään nyt tätä erilainen nuori -linjaa ja kirjoitetaankin messujen sijaan Ranskan reissusta! Ha! Ennen Ranskahommia vinkkaan vielä, että kirjoittelin Sugar High’n puolelle uuden postauksen, testissä oli tällä kertaa hippihiustuotteita :D

Mutta sitten Nizzan pariin! Me käytiin IT-tuen kanssa Nizzassa ekaa kertaa vuosi sitten. Tämän vuoden reissulla mukana oli myös ystäväpariskunta, joten kokoonpano oli sama kuin kaikilla hääreissuillakin. Ihme kyllä, ulkomaanmatka oli jotenkin helpompi toteuttaa ilman töhöilyä kuin hääreissut. Ehkä olemme oppineet jotakin?

Nizzan satama
Nizzan satama

Vuosi sitten kartuttamani ranskan kielen taito (ja käytän termiä ”taito” hyvin löyhästi tässä) oli autuaasti unohtunut, joten olin taas pelkän hyvänpäiväntoivotuksen ja kiitoksen varassa ensimmäiset päivät. Nopeasti sellainen alkeellinen luolamiestyyppinen kielitaito kuitenkin karttui, etenkin silloin kun englantia ei joko osattu tai kieltäydyttiin puhumasta. Kuuntelin paikallisia ja nappasin fraasin sieltä, toisen täältä ja opettelin niitä ulkoa IT-tuen äidin avustuksella.

.
.

Itseluottamus kielen käyttämisen suhteen kasvoi kyllä vähän turhan nopeasti, koska käytin hienoja ulkoa opeteltuja fraasejani vähän väliä väärin, mutta väliäkö tuolla, ainakin yritin. Ranska on kyllä hankala kieli, englannin kautta voi jotain yrittää päätellä, mutta se loogisin vastaus ei valitettavasti aina ole se oikea. Esimerkkinä pohdinta, jonka ystäväni H kävi hautausmaalla: ”Enfant…joo. Se tarkottaa varmasti lasta. TAI elefanttia.”

.
.

Me majailtiin IT-tuen äidin luona Nizzan keskustassa, joten kaikkialle oli lyhyt matka. Parempaa palvelua harvoin hotelleissakaan saa – joka aamu meitä odotti leipomosta haetut tuoreet patongit ja croissantit ynnä muut aamupalatarvikkeet. Lisäpalveluna tulkkaus ja ranskan kielen alkeiden alkeet :) (kostoksi jouduttiin kyllä kuuntelemaan oopperaa, mutta olimme varmasti sen ansainneet.)

kotikatu
kotikatu

Musta tuli aivan sivistynyt siellä Ranskassa, katsoin telkkaristakin vain CNN Worldia ja Al Jazeeraa. Tosin vain sen takia että kaikki muut kanavat oli dubattu. Mut hirveen hyvin pääsin kyllä perille maailman menosta, kun aina aamuisin ja iltaisin kattelin ko. kanavien uutisraportteja. Kotona meni sellanen kymmenen minuuttia kunnes olin taas taantunut tositv:n tasolle.

.
.

Käytiin muuten Monacossakin IT-tuen perhetutun luona, se oli kyllä mukava kokemus. Ikinä en oo itteäni niin köyhäksi tuntenut. Ois ihan hirveen kiva jos mullakin ois esim. laiva jonka kannella on vesipuisto. Mitä on elämä ilman vesipuistolaivaa häh?

Monaco
Monaco

Käytiin Monacon uimarannalla syömässä rantaravintolassa ihanat salaatit, jotka hieman yllättäen olivatkin kokoonsa nähden halpoja ja ihan samaa hintatasoa kuin ketjuravintolat Helsingissä. Maisema oli aavistuksen parempi kyllä :) Shoppailun unohdin samantien kun astuin sisään Monacon tavarataloon:

.
.

Juuei. Lienee selvää että ostin kynsilakkani muualta.

.
.

Nizza on siitä mahtava kaupunki, että se on lähellä kaikkea. Monaco, St. Tropez, Menton, Cannes, Italia ja vaikkapa Barcelona ovat kaikki kohtuullisen matkan päässä ja viikon reissulla ehtii moneen paikkaan. Meidän piti mennä risteilylle St. Tropeziin, mutta sää oli eri mieltä ja reissu peruttiin kovan tuulen vuoksi. Buu. Ensi kerralla sitten :)

.
.

Nizzassa on kulttuuria, shoppailumahdollisuuksia, erinomaiset säät pitkälle syksyyn ja ystävällisiä ihmisiä. Kaupunki on siisti, turvallisen oloinen ja hallittavissa olevan kokoinen. Ja kaikkialla on hyvinkäyttäytyviä koiria. Oon ongelmissa ainoastaan ruuan kanssa. Se on älyttömän hyvää, mutta vehnän ja hiilareiden määrä on ihan käsittämätöntä. Se ei vaan sovi mun vatsalle ja olin ihan satavarma, että jossain vaiheessa matkaa joku tulis kysymään multa monennellako viikolla oon raskaana. Onneksi niin ei käynyt, koska mun todennäköisin vastaus ”minä oon vaan läsci, mutta mikäs sun tekosyy on?” olis voinut luoda vaivauttavia tilanteita. Note to self: ens kerralla mukaan pelkästään puolijoukkueteltan mallisia ja -kokoisia paitoja.

Saint Paul de Vence
Saint Paul de Vence

Meidän reissu oli senkin takia niin mukava, että tarkkoja suunnitelmia ei ollut, vaan tehtiin mitä sattui huvittamaan. Pitkät aamiaiset, päämäärätön käveleskely kaupungilla, välipalaviinit, spontaanit lounaat ja myöhäiset, kikatuksentäyteiset illalliset ystävien kanssa teki viikosta syksyn parhaan. Kiitän sydämeni pohjasta IT-tuen äitiä joka majoitti meidät sekä tietysti Sissiä, joka mahdollisti meidän reissun ottamalla koirat hoitoon. Uskomatonta kiltteyttä. Mun tuliaisiksi tuomat lakat ei kyllä ollenkaan saaneet viestitettyä meidän kiitollisuuden määrää :)

Ensi kerralla sitten sitä ostospuolta!

Translation: Nice is nice and our trip there really made Finnish Autumn somehow tolerable. I’m already longing back there but fortunately I brought back a pile of new polishes so there’s something to cheer me up – but more on that later!

Kurkkasitko jo nämä?

8 kommenttia

  1. MULLAKAAN ei ole laivaa, jossa ois vesipuisto! Onko tää nyt muka reilua häh? Kyllä ei ole. Mutta ihania kuvia, varmasti oli ihana reissu. Ja olitte kyllä sen ansainneetkin :)

  2. Muistelen kyllä et merenelävät tuotti sulle myös jonkin verran vaikeuksia, ei pelkästään hiilarit :/

  3. Aah, ihana erilainen postaus! Mä olenkin jo skipannut paljon näitä I Love Me-postauksia kun niitä on niin älyttömästi. :)

    Kateellisena tosin katson noita ihania kuvia, varmasti oli mukava reissu! :)

    1. Alkaa itelläkin tulla korvista ulos ne, vaikka messut mukava tapahtuma olikin :)
      Ihana paikka tuo Nizza kyllä on, pitää päästä pian uudestaan!

Vastaa