Neutrogenan hedelmäpommit

Kosmetiikkablogin pitämiseen kuuluu sellainen elementti, että väistämättä osa testiin tulevista tuotteista ei sovi omalle iholle tai muutoin omaan käyttöön. Tänään esittelyssä olevat tuotteet ovat sellaisia, ja tiesin sen oikeastaan jo etukäteen, mutta kirjoitan niistä silti. Tylsäksihän se kävisi, jos esittelisin täällä yksinomaan aavikkonaamalle sopivia tuotteita.

Neutrogena oli mulle edeltävästi pintapuolisesti tuttu merkki; tiesin sen olevan edullinen ja muutamaa tuotetta lukuunottamatta enemmän epäpuhtaalle ja rasvoittuvalle ihotyypille suunnattu. Norwegian Formula -sarjan käsi- ja jalkavoiteet ovat kuivan ihon tuotteita ja niitä olen käyttänytkin. Ne ovat käyttiskamaa, mutteivät profiloidu varsinaisesti arjen luksukseksi arkisen ulkonäön ja tuoksuttomuuden vuoksi. Sellaisia työn sankareita ehkä enemmänkin :D

Koska olin tutustunut vain tuoksuttomiin Neutrogenoihin, mulle tuli aivan totaalisena yllätyksenä näiden Pink Grapefruit – ja Tangerine & Lime -sarjojen läkähdyttävän hyvät tuoksut. Ne eivät ole tippaakaan esanssisia, ennemminkin voisin vaikka vannoa että vaaleanpunaiset purkit sisältävät tuorepuristettua verigreippiä ripauksella sokeria, ja vihreisiin purkkeihin on sitruspuristimen kautta ruutattu mandariinia ja limeä. Puuttuu vain alkoholi niin paratiisisaaren drinksu ois valmis.

Niin, arvatkaa vaan ärsyttääkö ettei nämä ole kuivan ihon tuotteita….

Pink Grapefruit soveltuu näppylöihin taipuvaiselle, rasvoittuvalle iholle. Olen tehnyt tuttavuutta geeliputsarin, kasvokuorinnan, voidemaisen kasvojenpuhdistusaineen sekä kosteusvoiteen kanssa ja niistä voidemainen Cream Wash on sellainen, jota tyrkyttäisin erityisesti herkästi ärtyvälle mutta kuitenkin myös epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle – ja kuivaihoisille! JES edes yksi tuote josta mun ei ole pakko luopua :D Voidemainen putsari on hellävarainen ja tehokas, ja vaikka se tietenkin kuivattaa ihoa enemmän kuin vaikkapa öljyputsarit, on se kuitenkin aivan käyttis meikäläisellekin.

Greippisarjan kosteusvoide olisi varmasti ihan loistoyksilö meikin alle, jos sen kosteutusteho mulle riittäisi. Voide jättää mattapinnan iholle ja siksikin soveltuisi myös esimerkiksi miesten käyttöön. Imeytyy ihan sekunnissa sitäpaitsi.

Muutenkin moni näistä sopisi myös miesten käyttöön, jos eivät kuollakseen kavahda tyttöbakteerien kyllästämää pinkkiä väriä. Olen vakuuttunut siitä, että ei jokainen mies oikeasti halua tuoksua pelkästään niille Axe-tuoksujen umpimielisille variaatioille joita markettien mieshyllyt pääsääntöisesti tarjoavat.

Lime & Tangerine -sarja on suunnattu ihon kiiltelyn hillitsemiseen ja ihohuokosten siloitteluun ja/tai pienentämiseen. No, jos tähtäimessä on mattapintainen iho, niin voinette aavistaa etteivät nämä tuotteet kuivaa ihoa paljoa kosteuta. Geeliputsarin kokeilun jälkeen naamani muistutti lähinnä kipsivalosta, mutta olisin hymyillyt jos olisin voinut, sillä tuoksu on niin poskettoman hyvä. Jos kasvosi kiiltävät meikistä huolimatta siihen malliin että työkaverit voivat ihailla peilikuvaansa otsastasi, suosittelen kokeilemaan näitä vihreitä kylppärin piristysruiskeita.

In-Shower Mask on näistä mielenkiintoisin tuttavuus. Koostumukseltaan karkea naamio pyöritellään suihkun yhteydessä kasvoille, annetaan vaikuttaa minuutin ja huuhdellaan pois. Ideana on, että naamion vaikutus tehostuu suihkun lämpimissä höyryissä. Purkki lupaa ihon välitöntä mattapintaisuutta ja tasaisempaa ihon pintaa. Ihmeellistä kyllä, tämä naamio ei kuitenkaan tunnu mitenkään järjettömän kuivattavalta. Se irrottaa ihosta sellaiset kuivan ihon rämmäleet ja nostaa todella hyvin esiin kaikki mustapäät! Suorastaan nautinnollista nyppiä niitä pirulaisia pois suihkun jälkeen, kun ne ovat ihan siinä pinnalla pahaa-aavistamattomina. BUAH. Olen käyttänyt naamiota pari-kolme kertaa kuussa eikä ihoni ole ollut siitä mitenkään moksiskaan.

Greippi- ja mandariini-lime -sarjoihin kuuluu molempiin myös perinteinen kasvokuorinta, mutta valitettavasti molempien kuorivat rakeet ovat mikromuovia.

On toki jokaisen omassa harkinnassa käyttääkö mikromuovia sisältäviä kuorintoja vai ei, mutta itse vältän niitä vaikken mikään ekologisuuden malliyksilö ehkä muuten olekaan. Tällä seikalla ei tosin muutenkaan ole tarvinnut hirveästi päätä vaivata, sillä rakeelliset kuorinnat eivät sovi mun kasvojen iholle oikein muutenkaan, joten käytän vain rakeettomia versioita joka tapauksessa.

Tässä vielä yhteiskuvat näistä kaveruksista:

Pink Grapefruit Cream wash – Daily Scrub – Oil-free moisturiser – Facial wash

Tangerine & Lime In-Shower Mask – Daily Scrub

Voisin kuvitella, että molemmat tuotesarjat iskisivät nuorisoon ihan kympillä. Tuotteet ovat edullisia ja helposti saatavilla, hillitsevät juuri niitä ongelmia joita nuorella iholla usein on ja tuoksuvat ihan törkeän hyvälle. Tosin samoista syistä ne varmaan sopivat isolle osalle aikuisväestöäkin :D Edelleen silti ihmettelen, miksei Suomeen ole edelleenkään rantautunut Neutrogenan kuivan ihon tuotteita, koska käsittääkseni niitäkin on olemassa tuolla jossain ulkomailla. Vai muistanko väärin, tiedättekö paremmin? Oletteko tuoksutelleet näitä?

(Tuotteet saatu.)

Translation: Why hasn’t anyone told me how awesome these Neutrogena products smell?! My experiences on this brand were limited to Norwegian Formula and as we all know, that range isn’t really the most interesting when it comes to scents. But these bad boys smell good enough to eat. Too bad they are not very suitable for dry skin though. Sigh. 

Kurkkasitko jo nämä?

12 kommenttia

 1. Mun mielestä muualla maailmassa myydään myös kuivan ihon tuotteita, joten ehkäpä ne joskus saapuvat meillekin. Muistan tykänneeni tuosta greippisarjan kosteusvoiteesta jokunen vuosi sitten, nyt se ei ehkä riittäisi kosteuttamaan mun ihoa tarpeeksi, koska ihan parin viimeisen vuoden aikana ikääntyminen on todellakin ottanut pihteihinsä ja aika moni takavuosien lempituote ei enää toimi. Tää on kyllä kiva ja edullinen sarja!

  1. Neutrogena on kuitenkin ollut Suomessa jo pitkään, joten tuntuu ihan kummalta ettei ne muut sarjat oo täällä vieläkään :o

 2. Neutrogenalla on aivan ihania kuivan ihon tuotteita ja myös ikääntyvän ihon, mutta jostain syystä brändi on haluttu brändätä Suomessa vain epäpuhtaalle ja nuorelle iholle. PÖH! Mietin vain, että tosta mielikuvasta on vaikea päästä eroon, jos eivät ala pian ottamaan tohon rinnalle muutakin. Sen verran kauan kuitenkin tuotteita jo myyty Suomessa ja tolla samalla konseptilla.

  1. Totta puhut! Itseasiassa se oli varmaan sun kommentti, josta opin että muunkinlaisia tuotteita Neutrogenalla on :D

 3. Suomessa olen tavannut Neutrogenan kuivan ihon voiteita vain nimeltämainitsemattomassaisossatavaratalossa Helsingin keskustassa. Tallinnastakin niitä samoja löytyy. Harmi, ettei brändin myyjät ole tajunneet pohjolan kylmän ilmaston aiheuttamaa markkinarakoa..

  1. Joo, aika jännä. Luulis että täällä nimenomaan tuutattais täysiä kosteuttavien tuotteiden ilosanomaa :D

 4. Samaa mieltä edellisten kanssa; miksi ihmeessä Suomen kamaralla kaupitellaan vain nuorisoneutrogenaa, kun merkillä on muullekin väestölle sopivia tuotteita, sekä meikkejä, jepulis! Onko nähty täällä konsanaan? Ei tietenkään;) Kokeilisin mielelläni kuivaihoisten tuotteita, sekä niitä meikkejä, kunhan vaan sallittais;)

 5. Olen noita monesti pyöritellyt kaupassa, mutten koskaan ostanut, ainakin saksassa saa myös kuivalle iholle sarjaa, mutta kun kevät on tulossa ja hikinäppylät lähestyy näitä voisi kokeilla! Plussaa vielä, jos sopii miehillekin, kun mies aina ”lainaa” mun naamanpesuaineita ja puoli purnukkaa katoaa kuin tuhka tuuleen :’D

  1. Joo miehillä on joku geneettinen taipumus LOTRATA kaikkea :D mut hei nyt seuraa tarkkana tota uutta Miesten vuoro -postaussarjaa, jospa sitä kautta löytyis siipalle ihan omatkin tuotteet :D

Vastaa