Meidän koti, osa 2

käyttöullakko

Jatkoa kotikuville seuraa! Alakerran onnettomat räpsyotokset ovat nähtävillä täällä, ja nyt vuorossa on yläkerta, joka onkin mun lempipaikka tässä asunnossa ja siellä vietän eniten aikaa. Yläkerrassa on myös mun harrastusnurkkaus, mutta se nähdään sitten omassa postauksessaan.

Yläkerta on siis rakennettu tähän asuntoon jälkikäteen, noin 10 vuotta sitten. Yläkerrassa on yksi makuuhuone ja sen yhteydessä suuri walk-in-closet -vaatehuone, jonka koko on arviolta 2/3 makuuhuoneen koosta. Loppuosa yläkerrasta on avointa tilaa, ja sen sisustaminen olikin vähän haaste. Jaoin tilan ikäänkuin neljään eri osaan, ja siellä onkin ”arkiolohuone”, mun harrastuspiste, lukunurkkaus ja sitten se matalin osa, joka on vielä tyhjillään ja vasta puntaroin mitä sinne laittaisin – tila kun on siinä kohtaa niin matala, ettei sinne huonekalujakaan oikein saa.

portaikko
portaikko

Yläkerran katseenvangitsija on kaltevien kattojen ja suurten kattoikkunoiden lisäksi tämä portaikko. Portaita ei ole sijoitettu keskelle yläkertaa, ja sillä on maksimoitu korkeimman tilan käyttömahdollisuudet. Kuvassa oikealla puolella on yläkerran matalampi puoli, joka nyt on siis tyhjillään suurelta osin ja sinne pitäisi keksiä jotakin. Vasemmalla puolella kuvasta katsottuna on tilavampi puoli ja siihen on sijoitettu ”arkiolohuone”.

.
.
käyttöullakko
.

Kuten kuvasta vähän näkyy, sohvan takana on mun harrastusnurkka :) Yläkerta muuten näyttää näissä kuvissa paljon matalammalta kuin se oikeasti on. Muistan yllättyneeni tilan korkeudesta kun ekaa kertaa käytiin asuntoa katsomassa. Meillähän oli mukana elävänä mittatikkuna meidän 2 metriä pitkä kaveri, joka käveleskeli vaivatta yläkerrassa ja ainoastaan tuon yhden kattoparrun kohdalla joutui vähän varomaan :D

Tykkään noista kattoikkunoista aivan älyttömästi. Yläkerta todellakin tulvii valoa (siis niinä vuodenaikoina kun päivänvaloa on saatavilla…). Ikkunat saa myös auki, joten tuuletus on helppoa. Yläkertahan on kattoikkunoiden vuoksi kesällä kuuma, joten ristivedon saaminen on tärkeää. Ilmalämpöpumppua vois varmaan jossain vaiheessa harkita, mikäli kesäaika on yläkerrassa tosi hikistä. Mehän muutettiin loppukesästä, joten tilannetta on vielä vähän vaikea arvioida.

.
.

Sohva on Furninovan ja me ostettiin se asunnon edellisiltä omistajilta. Mukavampaa sohvaa saa hakea, toi on niin syvä ja pehmeä että sinne kun kerran rojahtaa niin pois ei halua tulla. Niinkö äidin kohdussa olis :D

.
.

Sohvapöytänä on arkku, jonka mun pappa on tehnyt ja minä ihan itte olen sen petsannut papan ohjeistuksella. Kaukosäätimet-kori on Facebookin jostain sisustusryhmästä ostettu ja ostin samalta tekijältä myös vastaavan korin Beauty-tekstillä. Matto ja sohvan raidallinen torkkupeitto on Ikeasta. Matto on villaa ja on muuten todella helppo pitää puhtaana, siihen ei imeydy mikään neste. Tuli testattua, kun Rieha pissasi matolle heti kun se lattialle saatiin…niin joo ja Rieha myös järsi matosta yhden kulman. Että kiitos taas siitäkin.

.
.

Portaikon takana, yläkerran matalammalla puoliskolla on kattoikkuna ja sen kohdalle aseteltiin lukunurkkaus. Tosin aika usein ryömin tuonne bloggaamaan tai vaan makoilemaan ja katselemaan taivasta ja miettimään syntyjä syviä.

käyttöullakon sisustus
.
.
.

Tarjotinpöytä on mun vanhempien peruja ja iänvanha, mutta tykkään sen pilalle menneestä eli lohkeilevasta maalipinnasta. Kirjainmatto on paksua villaa ja onnekas löytö Askosta. Maton oikea hinta oli jotain 700-800 euroa tai jotain muuta posketonta, mutta esittelykappale oli myynnissä murto-osalla siitä. Divaani on Ikean Stocksund ja on muuten niin törkeän mukava, että siihen meinaa nukahtaa väkisin. Myös jalkalamppu on Ikeasta. Silkkisen pehmeä ja paksu torkkupeitto on Tammer-Tukun Outletista Flamingosta, samaten tarjotinpöydällä oleva kello. Tuo torkkupeitto oli muuten myös kuvausrekvisiittana Guerlainin meteoriittien ja Sensaipullojen alla :)

.
.
.
.

Lukunurkkauksen seinän takana on se iso vaatehuone ja kuvassa näkyvä ovi vie makuuhuoneeseen. Päätyseinälle on sittemmin nostettu vuosia sitten ostamani puinen lokerikko.

.
.
ullakkohuone
.

Meidän oma makuuhuone on siis yläkerran päädyssä, ja sieltäkin löytyy kattoikkuna. Yläkuvassa näkyvät kaksoisovet vie vaatehuoneeseen, jonne on meidän vaatteiden lisäksi säilötty vieraspatjat, kesäisin terassilla lojuvat Fatboy-säkkituolit ynnä muuta rompetta. Hyvin mahtuu. Muidenkin huoneiden vaatehuoneissa on muuten samanlaiset kaksoisovet.

.
.

Meillä on tosi korkea, moottoroitu Tempur-sänky, jossa on vielä aika korkea sängynpäätykin ja vähän jännättiin mahtuuko koko laitos kaltevakattoiseen huoneeseen, mutta onneksi mahtui eikä mun edes tarvitse kontata omalle puolelleni, vaan pystyn ihan kävelemään sinne :D Sänky ja erillinen sängynpääty on molemmat Vepsäläisestä. Yöpöydät on Ikean Malmit enkä pidä niistä koska laatikot ei avaudu jouhevasti ja muutenkin haluaisin tähän huoneeseen vähän erikoisemmat yöpöydät, mutta sopivia ei oo vielä tullut vastaan. Päiväpeitto Luhta, tyynyt Kodin1 ja H&M Home.

.
.

Sängyn päädyssä on pieni arkku ja semmonen pukeutumispeili. Ikkunan alla on Riehan sänky :) On muuten ensimmäinen koira joka todella nukkuu yönsä omalla pedillään. Yleensä ensimmäinen asia mitä aamulla nään on se, että Rieha rellottaa pedillä selällään tassut kohti taivasta :D

Meidän edellinen asunto oli tähän kotiin verrattuna paljon pimeämpi, vaikka siellä asuessa pidin asuntoa ihan valoisana. Tähän verrattuna se oli kuitenkin lähes luola…heh. Rakastan tätä valon määrää joka asuntoon pääsee kaikkialta. Ikkunat on suuria ja niitä on paljon, ja kaikkialla on avaraa, tilavaa ja jotenkin helppo hengittää. Säilytystilaakin on niin paljon, että ylimääräiset romut saa piiloon. Mutta mitäs te piditte yläkerrasta? :) Seuraavassa asuntojutussa sitten pihakuvia! Välissä tosin saattaa tulla pari kosmetiikkahöpinäjuttua.

Translation: Our home in pictures, part two. This is our second floor and it’s my favorite area :) My vanity ”room” is also in this floor but I’ll show that later in it’s own post! Stay tuned – again!

Kurkkasitko jo nämä?

16 kommenttia

 1. Toi lukunurkkaus on muuten mun lemppari. Haluan itsekin tuollaisen! Mutta kuten sanoin tuolla jo aikaisemmin, ehkä sitten tulevassa. Jättisuuri vaatehuone on kyllä parhautta. Odotan myös, että näen sun työpisteen. =) Kokonaisuudessaan sä voisit pitää kyllä sisustusblogiakin. Olet saanut todella ihanan näköistä aikaiseksi. Tai siis te olette, yhdessä =)

  1. Tuo lukunurkkaus on kyllä sellanen että sinne kun kerran menee niin pois ei millään viitsis lähteä :D

   Kiitos tosi paljon, ihana kuulla. :)

 2. Ihan mieletön koti teillä :). Mua hämää ehkä eniten tuo vaatehuoneiden määrä. Montako niitä siis oikein onkaan? Meillä ei ole minkään valtakunnan varastotilaa. Asutaan paritalossa, jossa on kylmä ulkovarasto eli siellä ei voi pitää edes matkalaukkuja, jotka on siis saunassa kätevästi. Kahdessa makkarissa on pari peruskaappia, mutta mihinkään ei saa esim. ylimääräistä taulua piiloon, vaan se pitää heittää pois. Ja eteistä ei ole ollenkaan vaan rappusten alla oli sellainen seinänaulakko. Se oli pakko ottaa pois, koska mähän en katsele ulkovaatteita olohuoneessa :). Aika jännästi on saanut keksiä säilytysratkaisuja ja PALJON tavaraa lähti roskiin, kun muutettiin 20 neliöö isommasta tähän. Silti tykkään asua tässä ihan kamalasti, kun olen ekaa kertaa poissa kerrostalosta. Yksi vaatehuone olisi hemmetin kiva mutta kaikkea ei kai voi saada. Onneksi yläkerran vessassa on ylimääräinen turha suihkutila, jonka on voinut ottaa käyttöön varastotilana :).

  1. Yhdessä makkarissa on kaksi ja muissa yksi, eli yhteensä neljä vaatehuonetta (joista yks on tommonen jätti-iso). Alakerran makuuhuoneissa on lisäksi vielä yhden seinän verran kaappeja kummassakin. Ja sit ne kodinhoitohuoneen kaapit vielä lisäksi, joita on siis molemmin puolin pitkän mallista kodinhoitohuonetta. Ja ulkovarastokin löytyy. Et jos nyt ei tavarat mahdu, niin sit on tavaran määrässä vika :D

   Teidän säilytystilaongelma kuulostaa hyvin vastaavalta kuin meidän edellisessä kämpässä. Siellä oli yksi vaatehuone eikä mitään muuta säilytystilaa, ei siis edes kaappeja makuuhuoneissa. Toki me ostettiin toiseen huoneeseen sitten kaapit, mutta nehän täyttyi vaatteista. Kaikki muu roina pyöri sit vaan jaloissa ja tiellä koko ajan. Asuntoa oli käytännössä mahdoton pitää siistinä. Vaikka oli meillä liikaa roinaakin, ei sillä.

   Kiitos paljon! Ootahan ku näät pihan.. :)

 3. Wau, ihana meininki kotikuvissa jatkuu taas… toi lukunurkkaus, hitsi miten kotoisa!
  Ihmetyttää että onko tossa makkarin kattoikkunassa joku verho tai jotain, että ei kesäaamuisin herää jo kuudelta kun tulee valoisaa? :)

  1. Kiitos! Se onnistui kyllä kivasti :)

   Ei siinä oo mitään verhoa. Nähtäväksi jää, pystyykö siellä kesällä nukkumaan :D voi olla että täytyy virittää siihen joku pimennysverho tai vastaava. En vaan tiedä miten sen tollasen ikkunaan voi saada :P

 4. Aivan ihana koti teillä! Niin tilaratkaisut kuin sisustuskin. Ihanan raikkaan näköistä mutta ei liian tyhjää vaan juuri sopivasti pehmeitä materiaaleja ja kodikkuutta. Muuttaisin tuonne itse aivan samantien! :D Ja kyllä nuo vaatehuoneet aiheuttavat huokauksia, voi kun itselläkin olisi. Toisaalta niihin saattaa hukkua pari elämää muutamassa vuodessa, että ehkä ihan tyytyväinen, ettei tällä hamsterilla ole enempää säilöntämahdollisuuksia. :D

  1. Tosi hyvä mieli tuli tästä kommentista! Kiitos! <3 Vaikka kotia tehdään vaan itselle eikä muille, niin tottakai lämmittää mieltä kuulla että jonkun muunkin mielestä siellä on viihtyisää :)

   Hahhah, kieltämättä muakin vähän hirvittää et miltä ne vaatehuoneet näyttää parin vuoden päästä :D

Vastaa