Meidän koti, osa 1

Nyt _viimeinkin_ pääsette kurkkimaan meidän kotiin! Muutto uuteen asuntoon tapahtui tosiaan jo elokuussa, mutta halusin odottaa postauksen kanssa siihen saakka että ”kaikki on valmista”. No, tajusin lopulta että valmista ei tule missään vaiheessa olemaankaan joten jos en vaan nyt julkaise tätä juttua, se ei nää päivänvaloa koskaan. Oon ottanut kuvat vaikka kuinka moneen kertaan, koska aina jotakin muuttuu vähän parempaan suuntaan tai tavaroita tulee lisää ja niin edelleen, mutta muutos on näemmä pysyvä tila. Näätte siis meidän asuntoa siinä asussa missä se nyt sattuu olemaan. Kuvia on otettu aikavälillä elokuu-marraskuu, joten se vieraalta tuntuva valoilmiö pihakuvissa on aurinko. Ihan vaan jos olette tässä marraskuun aikana unohtaneet miltä valo ja värit näyttävät. Jaan kotikuvat useampaan juttuun, koska niitä on hirveästi. Oman harrastusnurkkauksenikin esittelen erikseen. Yllätyin muuten siitä miten valtavan vaikeaa oli kuvata huoneita niin että ne näyttäis edes suurinpiirtein edustavilta ja mittasuhteet oikeilta. Sisustusbloggaajat, en ymmärrä miten te sen teette!

Meidän asunto on 70-luvun helmi, joka on alunperin ollut yksikerroksinen ja toinen kerros on lisätty 2000-luvulla. Asunto on täysin remontoitu ja parin seinän maalausta lukuunottamatta voitiin muuttaa sisään tekemättä yhtään remonttia, ja se meidän toive olikin. Alakerran olohuone-keittiön parketti tullaan kyllä vaihtamaan jossain vaiheessa vaaleampaan, mutta koiranpennun kanssa lattian vaihto ei ollut nyt järkevää, joten lykättiin asiaa hamaan tulevaisuuteen. Siivottavia neliöitä asunnossa on 179, mutta yläkerran kaltevan katon vuoksi käyttöneliöiksi lasketaan 130 neliötä. Riehalla on siis reilusti tilaa sotkea :) Edellisessä asunnossa neliöitä oli 83 (ja säilytystilaa ei ollut juuri yhtään), joten ymmärrettävästi huonekaluja ja muuta tavaraa tarvittiin aika paljon lisää ja koska kaikkea ei voi eikä haluta ostaa kerralla, asunto tulee valmistumaan hiljalleen. Kerrankin mulla on mahdollisuuksia miettiä sisustusjuttuja, kun tila ei lopu ihan heti kesken :) Mutta mennäänpäs asiaan! Ensimmäisessä jutussa pääosassa on alakerta.

Ulko-ovi
Ulko-ovi
vierashuone
vierashuone
.
.

Alakerrassa on eteisaulatila, kaksi makuuhuonetta, olohuone ja tupakeittiö, vessa, kodinhoitohuone ja kylpyhuone+sauna. Toinen makuuhuoneista on vierashuoneena ja toisessa on IT-tuen työhuone. Siitä ei ole kuvaa, koska se ei varsinaisesti ole edustuskunnossa. Siellä on tietokone ja lätkäkamat ja siinäpä se :D Mutta mulla on kyllä suunnitelmia sen varalle, koska kyllä työhuonekin voi olla nätti! Työhuoneessa on kaksi vaatehuonetta joihin saadaan kaikki miesasiat (työkalut ym) ja urheilukamat tungettua. Eivät sitten koko ajan pyöri näkyvillä.

Vierashuone on varmaan meidän värikkäin huone. Mä tykkäisin sisustaa lähinnä harmaalla, valkoisella, mustalla ja beigellä, ja IT-tuki taas tykittäisi kirkkaita värejä kaikkialle. Joudutaan siis tekemään kompromisseja. Vierashuoneessa koitin sitten poistua mukavuusalueeltani ja lisäsin väriä ja erilaisia printtejä sekaisin. En oo vieläkään tottunut tuohon… Yöpöydät vierashuoneesta vielä puuttuu ja seinä kaipaisi jotakin kookasta taulua. Ja nuo Vallilan verhot oli vähän hätäratkaisu tuohon tilaan, kesällä ihan kivat mutta nyt talvella tuntuvat liian vaaleilta. Vierashuoneessa on myös vaatehuone sekä nuo kuvassakin näkyvät peilikaapit, joissa meillä on kaikki ulkovaatteet. Tuulikaapissa on vain seinänaulakko ja kenkäkaappi, muita eteiskaappeja ei ole. Niinpä eteisessä pidetään vain sillä hetkellä käytössä olevia takkeja ja se pysyy siistinä. Eteisaulassa on iso syvennys josta taloyhtiön muut asukkaat ovat tehneet vaatehuoneen/-kaapin, mutta meillä se on Riehan yksiönä :D

.
.
.
.

Avoimen eteisaulatilan molemmin puolin on siis makuuhuoneet ja samasta tilasta lähtee myös portaat yläkertaan. Portaita vastapäätä on vessa. Porraskuvassa oleva tuoli on pari vuotta sitten kuolleen rakkaan pappani tekemä.

Eteisaulasta näkyy heti tupakeittiö ja sen kanssa samassa tilassa oleva olohuone. Ruokapöytä tuoleineen ja sen yläpuolella oleva valaisin on Ikeasta, pöytäliinan on tehnyt mun mummi :)

.
.
.
.

Keittiö on ihan erityylinen kuin meidän edellisessä asunnossa, jonne valittiin korkeakiiltoisia, vetimettömiä ovia. Yksinkertaisempi tyyli olis enemmän mun makuun, mutta tykkään tästäkin keittiöstä ja tärkeintä on että työtaso on massiivipuuta! Muovipinnat ei oikein nappaa. Välitilan tiilikuviosta tykkään myös. Varmaan kuitenkin jossain vaiheessa päivitetään keittiötä enemmän ”meidän näköiseksi”. Jääkaappia tai pakastinta ei tupakeittiön puolella ole ollenkaan, vaan ne ovat seinän toisella puolella kodinhoitohuoneessa. Sieltä löytyy myös mikro, pyykinpesukone ja runsaasti kaappitilaa. Sekä keittiö-olohuoneesta että kodinhoitohuoneesta löytyy ovi takapihalle. Kodinhoitohuoneen kautta mennään kylpyhuoneeseen ja saunaan. Multa jostain syystä puuttui kuvat kylppäristä, joten lainasin tähän myyntikuvaa, jonka oikeudet ovat asunnon meille välittäneellä firmalla.

kodinhoitohuone
kodinhoitohuone
kylpyhuone
kylpyhuone

Keittiön + ruokailutilan sekä olohuoneen välillä ei ole mitään tilanjakajaa tai seinää, joten erotin tilat väreillä. Ruokapöytä on mustanruskea ja sen alla on tummanruskea matto, ja olohuoneessa taas sohva ja matot ovat vaaleita.

Takapihan terassi on ikäänkuin peilikuva sisätiloista; olohuoneen sohvan kohdalla on terassilla harmaa kulmasohva (näkyy kuvissakin ikkunasta) ja ruokapöydän kohdalla on terassillakin ruokapöytä.

olohuone
olohuone
.
.

Sohvan koristetyynyistä pyörätyyny löytyi Facebookin sisustusryhmästä, yksityishenkilön käsityötä. Diskettityyny on jostain pienestä verkkokaupasta (IT-tuen ostos) ja neljä muuta H&M Homesta. Verhot on Vallilan ja kaksiosainen sohvapöytä on Ikean Stockholm.

.
.

Valaisimet on IT-tuen löytö Ikeasta :)

Päätettiin, että alakertaan ei tarvita telkkaria…mutta jostain syystä videotykki koettiin kyllä tarpeelliseksi :D Go big or go home!

.
Näkymä sohvalta

Tuossa isossa lasipurkissa on muuten joulukuusen koristeet ja valot. Tuumin, että toi vie vähemmän tilaa kuin kuusi :D (tää on nyt vähän ristiriitaista kun ikkunoista näkyy kesä ja tässä on joulukoristeita..mut mähän sanoin että kuvia on otettu milloin sattuu!)

.
.
.
.

Kaapistot ja tv-taso screenin alla on Muuramea. Tuo taulu on mulle erityisen rakas, sillä eräät Emma ja IT-tuki ostivat sen ensimmäiseen yhteiseen kotiinsa Ikeasta köyhinä ja nuorina opiskelijoina joskus 10 vuotta sitten…ja mä tykkään siitä edelleen! Seinälle asti ei olla sitä nyt saatu, mutta ihan hauska se on tuossakin.

.
.

Rieha halusi tunkea poseeraamaan joka ikiseen kuvaan. Tähän se toi parhaat lelunsakin, mutta malttoi päästää irti vain tennispallosta :D Tuo takaseinä on muuten vähän ongelma mulle. Valaisimen ja kaapiston väliin jää epämääräinen tyhjä seinä, enkä tiedä mitä sinne laittaisin. Jos laitan ton sulkataulun siihen, loppuosa seinästä kaappeineen päivineen näyttää irralliselta ja oudon tyhjältä, mutta jos laitan taulun seinälle tuohon missä se nyt on, sohvan viereinen seinäosa näyttää tyhjältä. Ideoita?

Sellasta alakerrassa, haluatteko jatko-osia? :) Mikäli kyllä, niin piha ja/tai yläkerta vois olla vuorossa seuraavana! Kumpaa laitetaan?

Translation: Welcome to our home – or our downstairs to be exact. Upstairs and our garden is up next, so stay tuned!

Kurkkasitko jo nämä?

30 kommenttia

 1. Teillä on kyllä tosi kodikkaan näköistä, viihtyisin varmasti itsekin! :) Me ollaan asuttu tässä meidän talossa 11 vuotta ja kaikki on vieläkin vähän sinne päin. Että oikeassa oot sen suhteen, ettei koskaan tule valmista. :D Niin ja ihana Rieha, meillä vältellään kameraa viimeiseen asti. :D

 2. Ihana koti. Näyttää tilavalta. Ainoastaan hämää kun keittiökaappien vetimet ei ole yläkaapeissa samaan suuntaan kuin alakaapeissa.

  1. Kiitos! Tilava tää todellakin on, vaikka en yhtään saanut sitä avaran tilan tuntua näihin kuviin. Asunto on paljon kivempi oikeasti :D

   Hehe, mua hämää vetimien olemassaolo ylipäänsä, tykkäisin vetimettömistä paljon enemmän :)

 3. Ihana koti! Yläkerta vois olla kiva seuraavaks ja sitten piha? Kumpikin passaa! :) Mä itse ehkä jättäisin tuon tyhjän kohdan seinässä tyhäksi, kuvissa se ei ainakaan näytä häiritsevältä. :)

 4. Voihan asuntokateus!! Hyvältä kyllä näyttää, vaikka kuinka olisi vaiheessa hommat. Ihailen erityisesti kaiken tuon valkoisen määrää ja kylppärin katon pistevalaisimia. Myös kyökki on oikein sympaattisen ja kodikkaan näköinen.

  Kun nyt kysyit niin seuraavaksi ehkä sitten piha esittelyyn? :)

  1. Voi kiitos! Mä harmittelin näitä kuvia katsoessani että se tilan tuntu ja valon määrä ei jotenki yhtään välity näissä kuvissa, mutta ehkä se sitte vähän välittyykin :D

   Kaisa kerkes ensin toivoa yläkertaa ni menin sen mukaan :D

 5. Tosi kaunista ja kodikasta! Melkein voisit ruveta meikki-, kynsi-, bloggari-, mökki-, ja muiden aiheiden lisäksi vakkaristi laittamaan jotain sisustusjuttuja! Tykkään! Seuraavana olis kiva kurkata yläkertaan!

  Onnea uuteen (tai no..) tupaan!

 6. Onpa teillä kaunis koti. Mielellään kyllä katselee loputkin talosta ja pihastakin :)
  Itse laittaisin ehkä sulkataulun seinän ”tyhjään”kohtaan ja taas puolestaan kaapiston kohdalle ehkä pari pienempää printtiä, niin siitä kohtaa ei tule liian raskasta. Mutta nämä ovat makuasioita ja teille sopiva ratkaisu taatusti löytyy ajan kanssa :)

  1. Kiitos, ihana kuulla!

   Joo, toi on hyvä idea. Jotain sellaista oon miettinytkin ja eilen tuumin jo että pitäisköhän kaapistosta ottaa pari palaa pois, niin että kaapisto olis tasainen yläreunasta. Sais sitten paremmin niitä taulujakin sommiteltua. HMM.

 7. Ihana koti! Ja iiiiiiiiso! Tuli hirvee himo muuttaa omaan taloon NYT :D Ei jaksais enää asua kämäsessä vuokra-asunnossa, missä ei viitti tehdä mitään remppaa kun muutaman vuoden päästä toivottavasti ois muutto ihkaomaan omakotitaloon :) Hitsi, en malta odottaa että pääsen sisustamaan omaa kotia. Tykkään myös sun tavasta sisustaa, kivasti kontrasteja mustan ja valkoisen välillä.

  1. iso tää kyllä on, mahtuis vaikka kärrynpyöriä heittelemään ympäriinsä :D

   Joo, kyllä omassa asunnossa on rutkasti hyviä puolia, mutta toisaalta vuokralla asuminen on aika helppoa ja huoletonta sinänsä :) mutta toivottavasti löydätte unelmien kodin sitten :)

   Kiitos tosi paljon! :)

 8. Teillä on kyllä mielettömän hieno koti =) Lievä kateus kyllä iski, mutta ehkä tulevassa meilläkin on. Valoa näyttää olevan vaikka muille jakaa. Tykkään myös tuosta ajatuksesta, että ”julkiset” tilat on alakerrassa ja makkari ja semmoset yläkerrassa. Sellaisen mäkin haluaisin. Musta, valkoinen ja harmaa on kivoja neutraaleja värejä. Meillä on musta, tumma ruskea, harmaa, valkoinen ja beige. Paitsi olohuoneessa. Sinne mies halusi punaiset verhot. En pistä vastaan. Ne on ihan kivat. =)

  1. Ihana kuulla kehuja, kiitos tosi paljon :) Tää on meidän viides yhteinen asunto ja oikeastaan ensimmäinen josta toivon että asutaan samassa vielä vuosikymmenien päästäkin.

   Juu, kyllä jotain väriläiskiä on kiva olla! :)

 9. Teillä on kaunis koti. Ite laittaisin siihen tyhjään kohtaan varmaankin jonkun iiiison ja korkean viherkasvin, mutta se ei varmaan ole kaikkien juttu lisäillä vihreää joka paikkaan :D Ja mä olen kuolannut tuollaista kaksiosaista sohvapöytää Vepsäläisellä, toi Ikean versio voisi olla hyvä vaihtoehto sille.

  1. Hei viherkasvi! tosiaan! miten mulla ei tullu se ees mieleen…no ehkä siks että yleensä onnistun tappamaan ne kaikki. Mut laitan kyllä harkintaan.

   Haluttiin joku kaksiosainen ja tosi kevyt, helposti siirreltävä pöytä ja nuo on todellakin kevyitä. Mäkin kävin Vepsäläisellä kattelemassa vastaavia mut ei hitto niitä hintoja :D

 10. Teillä on niin nättiä! Ja tilavaaaaa <3 Kun reilut kolme vuotta sitten muutettiin 60 neliöstä tähän 75 neliöön, tuntui tää tosi tilavalta. Nyt alkaa taas olla ahdasta. Ihme touhua :D

  1. Voi kiitos!! :)

   Haha, se on se tyhjän tilan täyttymisen laki! Katotaanpa vaan niin mä nurisen ahtautta täällä vuoden päästä, ku oon tukkinu joka paikan täyteen jotain ryönää :D

  1. mä en oo oikein innostunut niistä sisustustarroista toistaiseksi. Mut oon kyllä muutaman potentiaalisen nähnyt joita oon harkinnut yläkertaan tai eteiseen…olohuoneessa ongelma on se, et kaiken pitäis sopia tohon tauluun :D

Vastaa