Mattahöyhenet

Heinäkuu oli mulle kynsilakkojen suhteen vaikeaa aikaa, koska uusia ihanuuksia tupsahteli eteen tämän tästä ja lomalaisen irtonainen mieliala ei yhtään hillinnyt shoppailua. Lakkailuaikaa ja -inspistä ei kuitenkaan erityisen paljon ollut, kun mökkihommissa lakat eivät kuitenkaan olis kestäneet. Niinpä olenkin nyt siinä tilanteessa, että kokeilemattomia lakkoja on enemmän kuin koskaan (ei ne nimittäin nollissa olleet ennen heinäkuutakaan) ja mua riipii tämä tilanne. Pakko siis keksiä lakkauksia, joissa saan yhdistettyä monta uutukaista. (Järjettömiä väriyhdistelmiä varmaan jatkossa tiedossa..)

OPIn mattalakan taidonnäyte
OPIn mattalakan taidonnäyte

Tähän lakkaukseen sain yhdistettyä kolme uutta lakkaa: Essien korallinen shimmerlakka Sunday Funday, I Love Nail Polishin eli ILNP:n glitter Clown Business ja OPIn Matte Top Coat eli nimensä mukaisesti mattapinnan tuottava päällyslakka.

Essie Sunday Funday
Essie Sunday Funday

Sunday Funday on toistaiseksi mun ehdoton suosikki Naughty Nautical -kokoelmasta. Ilmeisesti muutkin ovat tykästyneet siihen, koska hyllyt ammottivat tyhjyyttään tämän lakan kohdalla ja lopulta Papu metsästi lakan mulle kesälomareissullaan. Kiitos siitä :) Sunday Funday on kirkas, kesäinen, raikas ja sisältää Essielle ominaista hopeista isoa kimalletta. Koostumus on vallan hyvä, joskin jostain syystä jouduin laittamaan kolme kerrosta peittävyyden aikaansaamiseksi. Muissa blogeissa on puhuttu kahden kerroksen peittävyydestä, mutta ehkä mä laitan ohuempia kerroksia kuin muut.

.
.

Höyhenet ovat siirtokuvia, ikäviä sellaisia, nuo nimittäin takertuivat kuva-arkin taustapahviin henkensä edestä ja sitten jämähtivät kynnelle tasan siihen paikkaan mihin ne sattui laskemaan. Rypistyivätkin vielä. ILNP:n Clown Business sen sijaan käyttäytyi oikein mallikkaasti ja on juuri niin vinkeä kuin miltä se pullossakin näytti, harmi vain että punaiset glitterit hukkuivat korallinväriseen lakkaan.

.
.
ILNP Clown Business
ILNP Clown Business

Clown Business on ostettu ILNP:n omilta sivuilta. Pakko oli ostaa, kun huomasin End of Life -alennusmyynnin. Joidenkin glitterlakkojen valmistus lopetetaan, ja jäljellä olevia varastoja myytiin nyt 40% alennuksella eli 6 dollarilla. Jotain on vielä jäljelläkin :)

Kuva by Sissi
Kuva by Sissi

Lakkaus oli vähän levoton kiiltävine decaleineen ja kimmeltävine glittereineen, joten laitoin valmiin lakkauksen päälle yhden kerroksen OPIn mattalakkaa ja tykästyin hurjasti! Yhdellä kerroksella sai tasaisen, satiinisen mattapinnan. Pikakuivattajan päällä mattalakka kesti ongelmitta, poistin muista syistä lakkauksen kahden vuorokauden kuluttua ja siinä vaiheessa mattapinta ei ollut kulunut edes kynsien kärjistä.

.
.

Taas onnistuin tekemään ylipitkän postauksen jossa ei ollut mitään asiaa. Oon aika hyvä tässä! Nyt menen ruokkimaan koirat ja sivistän itseäni esim. tosi-tv:llä.

Translation: OPI Matte Top Coat works wonders, let me tell you. One coat produces a nice, flawless satin matt finish. Other polishes used here were Essie Sunday Funday, my personal fav from the Naughty Nautical collection, and ILNP’s Clown Business. Feathers are water decals. 

Kurkkasitko jo nämä?

17 kommenttia

 1. Mä en ole vielä ihan päättänyt mitä mieltä oon tuosta Essiestä, musta se on jotenkin vähän kasarimummoväri :D

  Näissä se kyllä näyttää ihanalta!

  1. Älä puhu pahaa mun pienokaisesta!! :D Ei mut totta puhuen mulla kesti tosi kauan tottua korallisävyihin, toi todellakin mieleen 80-luvun ja kirjolohen…mutta on ne vaan kivoja sävyjä näin kesäisin :)

 2. Oi, nämä ovat ihanat! Ja toi mattaus sopii näihin hienosti :) Pitänee itsellekin vielä jossain vaiheessa hankkia tuo OPI:n mattalakka.

 3. Erittäin simpsakat kynnet! Olenkin miettinyt, levittääkö mattalakka siirtokuvien värejä, vastaus on ilmeisesti että ei, hurraa :)

  Eikö ne mustan laatikon lakat hupenisi parhaiten skittleillä? ;D

  1. Muakin vähän jänskätti, mutta laitoin tosiaan ensin pikakuivattajan decalien päälle ja sitten vasta mattalakan, silleen ainakin toimii :)

   Pirun skittlet, kai niihin on sitten taivuttava…

  1. MITÄ, eikö sulla vielä ole?! *shocked* Mattalakka on mun mielestä yks kynsilakkainsinöörien hienoimpia keksintöjä :D

 4. Mun oli pakko tilata toi mattalakka itelleni koska se vaikuttaa olevan miljoona kertaa parempi kuin muut. Sentään pidättäydyn Essiestä vaikka se on ihan hemmetin nätti tässä sunkin kynsillä:)

  1. Mulla ei kyllä kovin suurta vertailupohjaa ole, mutta ei tuota OPIa ole missään tosiaan haukuttukaan :) Oisit ny vaan tuon Essienkin tilannut, kuitenkin tykkäisit!

 5. Tuo korallin ja sinisen hex-glitterin yhistelmä on jotain mikä ei itelle tulis ekana mielee, mutta hyvältähän tuo yhdistelmä näyttää :o

Vastaa