Lumene Lähde

Voi että mä tykkään uudistuneesta Lumenesta! Hehkutin varauksetta Sisu-sarjaa jo aikoja sitten, ja nyt viime kuukausina olen testaillut kuivalle iholle suunnattua Lähde-sarjaa. Sain nämä ihonhoitotuotteet testiin jo pitkän aikaa sitten, mutta mulla oli ihonhoitotuotteiden testailussa vähän ruuhkaa ja niinpä Lähde jäi suosiolla odottamaan syksyn viileämpiä ja vaativampia kelejä. Lähteen tehoaineena on kosteuttava ja mineraalipitoinen koivun mahla, jota nämä kaikki tuotteet sisältävät. Syystuulet on jo vähän piiskanneet ihmisiä pk-seudulla joten on aika kaivaa esiin lempeämmät ja kosteuttavammat ihonhoitotuotteet.

Sain testattavaksi kasvonaamion, kasvosuihkeen sekä yö- ja päivävoiteen. Näistä neljästä sankarista kasvosuihke on noussut mun ykkössuosikiksi. Olen heikkona kasvosuihkeisiin muutenkin, mutta Lähteen suihke on vielä aivan erityisen hyvä.

Pure Arctic Hydration Spring Water Mist on aivan valtavan hyvä tuote, enkä yhtään ihmettele että se on saanut jopa poikkeuksellisen paljon palstatilaa blogeissa. Siinä on ihanan raikas ja helppo tuoksu, suihke on sopivan hienojakoinen ja kosteuttaa ihan kouriintuntuvasti ihoa. Olen käyttänyt suihketta sekä ennen meikkausta että pitkin päivää meikin päälle, ja molemmin tavoin se toimii yhtä hyvin. Varsinkin jos teen pitkään näyttöpäätetyötä työhuoneessa jossa on koneellisen ilmanvaihdon kurittama kuiva ilma, tämä suihke tulee tosiaankin tarpeeseen. Piristää tuplasti enemmän kuin isoinkaan kahvimotillinen. On ollut myös kiva huomata, että kosteussuihkeen käyttö meikin päällä pitää meikin paljon kauniimpana kuin säännöllinen puuterointi. Kokeile jos et usko!

Hydration Recovery Oxygenating Gel Mask on nimensä mukaisesti geelimäinen kasvonaamio. Se kosteuttaa ja ravitsee ihoa, mutta koska se huuhdellaan vedellä pois, ei se välttämättä ihan kaikista kuivimmalle iholle ole paras naamiotyyppi kuitenkaan. Geelinaamio lähtee imeytymään iholle sukkelasti, mutta jättää ihon tahmeaksi. Naamiota voi käyttää tavalliseen tapaan 5-10 minuutin vaikutusajalla tai sitten antamalla naamion imeytyä yön yli ja huuhtelemalla sen vasta aamulla pois. Nahkeaksi jäävä naamio kuitenkin rullaa helposti iholla ja siksi itse olen käyttänyt tätä vain sillä kymppiminsan vaikutusajalla. Mun aavikkonaamalle sopii kuitenkin paremmin sellaiset emulsiomaiset kosteutusnaamiot, jotka voi pyyhkiä iholta pois liinalla TAI jotka imeytyvät ihoon aivan kokonaan tarvittaessa. Hydratin Recovery -naamiossa on se sama raikas ja miellyttävä tuoksu kuin muissakin Lähde-sarjan tuotteissa.

Hydration Recharge -yövoiteesta en löydä moitteen sanaa. Sen nopeasti imeytyvä, täyteläinen koostumus tuntuu iholla ihanalta ja kosteutustehot ovat mainiot. Päivävoiteista olen testannut nyt tuota Hydration Rescue Nourishing Balmia. Balmi on koostumukseltaan ”kovempaa” kuin tuo yövoide, mutta se sulaa iholle samantien. Kevyempää kosteutusta kaipaavien kannattanee katsahtaa Matt Hydration -kosteusvoidegeelin suuntaan. Hydration Rescue Nourishing Balm sopii peruskuivalle iholle, mutta saattaa jäädä liian köykäiseksi äärimmäisen kuivan ihon kanssa. Itse olen käyttänyt lisäapuna kasvoöljyä, sillä pelkästään seerumin ja Lumenen balmin yhdistelmä ei olekaan ollut aivan riittävä, vaan on saanut poskipäät punoittamaan ja kiristelemään kuivuuttaan. Se kertonee omaa kieltään mun ihosta, ei niinkään Lumenen balmista. Vähän epätoivoinen fiilis tulee kun ajattelen edessä olevaa talvea – jos NYT JO iho vaatii maailman övereimmät kosteutukset, ei talvella taida riittää mikään.

Lähde-sarjaan kuuluu myös misellivesi, silmänympärysgeeli, tehokosteusvoide sekä jo mainitsemani kosteusgeelivoide. Niiden lisäksi sarjaa on äskettäin täydennetty tehokosteuttavalla Arctic Dew -seerumilla! Se kuulostaa tosi kiinnostavalta, mutta taitaa olla niin uusi ettei ole löytänyt tietään vielä läheskään kaikkiin kauppoihin. Täytyy pitää silmät auki, koska kaltaiseni seerumiaddikti innostuu heti kaikista uutuuksista :D

Sanoisin Lähde-sarjan sopivan tavanomaisen kuivalle iholle sekä sekaiholle. Jos et oikein tiedä mikä ihotyyppisi on, voit mielestäni silti varsin turvallisesti aloittaa kokeilun Lähde-sarjasta. Siinä on miedot, miellyttävät tuoksut ja helposti lähestyttävät, konstailemattomat tuotteet. Kosteussuihketta suosittelen ihotyypistä riippumatta ihan kaikille, ja yövoidetta erittäin kuivaihoisille.

Joko olette kokeilleet? Onko joku muu Lumenen uusista sarjoista mielitiettysi? Täytyy sanoa että Sisu kolisi mulle vielä enemmän kuin Lähde, koska se tuoksu on niin mahtava! :D

(Tuotteet saatu. Osa linkeistä on mainoslinkkejä, joiden klikkailusta en hyödy, mutta joiden kautta tehdyistä ostoksista saan pienen komission. Mahdolliset komissiot käytetään blogin palvelinkulujen kattamiseen.)

Translation: Sometimes I’m very proud to be a Finn and whenever I’m testing out Lumene products I get that proud feeling. <3

Kurkkasitko jo nämä?

14 kommenttia

 1. Lumene on kyllä just semmoinen kansallistunnetta nostattava brändi. Mulle on noita kasvosuihkeita kertynyt näytteinä useita, mutta en ole oikein saanut aikaiseksi perehtyä niihin. ehkä niistä löytyisi apua tämmöiselle rasvanaamallekin. Pitää kokeilla.

 2. Kiitos hypen, Lähde-suihke on löytänyt myös mun luokseni ja tykkään kyllä; ostin sen varta vasten työmaalle tietokoneen äärelle :) Sisu-sarjan tuoksu on ihana, mutta ostamani kosteusvoide ei oikein natsaa oman ihon kanssa, joten sitä ei varmaan tule enempää hankittua. Sen sijaan tuon Lähde-sarjan seerumi kiinnostaisi, mutta en ole saanut vielä sitä Valo-sarjankaan seerumia kokeiltua/ostettua, joten voi olla, että senkin hankinta jää. Miksi maailmassa on niin paljon kaikkea ihanaa purkkia ja purnukkaa ja mulla vaan yksi naama :’D

  1. No sanopa muuta :D Mä oon hamstrannut liikaa seerumeita joten en millään löydä perustetta ostaa sitä Lähdeseerumia, muttako kiinnostais…

 3. Suihkeita ja seerumeita ja sydänsilmähymiöitä. Taidanpa mennä suihkuttelemaan jotain naamaani :D Pitää noita tarkkailla jos saisi joskus vaikka oikeasti ostaa jotain uutta ja ihanaa.

 4. Mun lemppari Lähde-sarjasta on geelinaamio. Mun mielestä se on aivan fantastinen tuote. Käytän sitä etupäässä yönaamiona, ja kyllä se mun naamaan imeytyy yön aikana ihan kunnolla. Kosteuttaa ihanasti ja tuoksu on raikas ja sopivan mieto:)

  1. Mä en itseasiassa ole sitä yön yli käyttänyt, kun aattelin ettei se voi imeytyä :D ehkä mä nyt kuitenkin kokeilen vielä!

 5. Olen vähän yksin tämän kanssa, mutta mun mielestä Lumenen lähes kaikissa uusissa tuotteissa on liian vahvat tuoksut. :o Pidän tuoksuista enkä ole hajuherkkä, mutta jostain syystä nämä ovat nenääni kovin tiukkoja. Erityisesti tuo kasvosuihke, joka muuten on kyllä aivan ihana. Geelinaamio on aivan lempparini ja ostoslistalla heti, kun edellinen toinen tuote loppuu. Sen tuoksu ei ole häirinnyt liikaa.

  1. Oho, aijaa! Tosi jännä. Tuoksujutut on niin hirveen yksilöllisiä kyllä. Geelinaamiossa on tosiaan tosi mieto tuoksu :)

Vastaa