L’Occitanen uutuuksia

Siinä vaiheessa kun sain testattavakseni L’Occitanen Shea-sarjan uusimpia tulokkaita, mulla ei ollut vielä aavistustakaan kuinka kovaan testiin ne joutuisivat. Otin nimittäin tuotteet käyttöön siinä vaiheessa, kun lämpömittari anoi armoa -27 asteen lukemissa. Olen pohojosen tyär, mutta paukkupakkaset on iholle ihan yhtä raakoja oli alkuperä sitten kuinka pohjoisessa tahansa. (Enkä edes ole koskaan asunut varsinaisesti Lapissa, mutta siitä huolimatta helsinkiläiset jaksavat naljailla mulle kun valitan pakkasista. Kamaan, näyttäkää mulle lappilainen atoopikko joka nauttii pakkasista. Saati sitten oululainen. Ette varmana löydä. Kovat pakkaset on kovia pakkasia, vaikka jossain Kilpisjärvellä oliskin vielä kovempi pakkanen. Valitukseni oli täysin oikeutettua, joten etelän hetelmät voivat vaieta. Prkl.)

Eeeeenivei, laitetaanpas näihin purkautumassa oleviin patoutumiin kansi päälle ja siirrytään itse tuotteisiin. Shea-sarjan uutuudet ovat Comforting Oil -kasvoöljy ja Soothing Fluid -kasvovoide.

loccitane shea face oil soothing fluid
.
.
.

Öljyjen käyttö puhdistuksessa ja ihonhoidossa on mun arjessa vielä kohtuullisen uusi juttu. Vartaloöljyjen käyttö tuntuu vielä jotenkin kummalliselta, mutta puhdistukseen ne ovat tulleet jäädäkseen (siitäkin on kiittäminen L’Occitanea, sillä sekä käytössä oleva suihkuöljy että kasvojen puhdistusöljy ovat tämän merkin käsialaa). Kasvoöljyjä en ennen tätä ole kokeillut oikeastaan laisinkaan, joten uteliaana aloitin kasvoöljyn testailun.

loccitane shea comforting oil
.

Shea Comforting Oil on kuivaöljy, jota voi käyttää seerumin sijaan tai sen kanssa yhdessä. Kuvittelin, ettei kasvoöljy sovi päiväkäyttöön (”mikä meikki muka pysyy öljyn päällä HÄ”), mutta olin taas vaihteeksi väärässä. Kuivaöljy oikein hulahti kasvoihin eikä jättänyt ihoon yhtään niljakasta tunnetta. Enemmänkin sellaisen samettisen tuntuman. Parhaimmillaan käytin yhtä aikaa seerumia, kasvoöljyä, kosteusvoidetta, silmänympärysvoidetta, kosteuttavaa primeria ja kosteuttavaa meikkivoidetta. Vois kuvitella että tuloksena olisi ollut liejunaamojen liejunaama, mutta ei! Iho ei ollut millänsäkään pakkasista eikä iho ja sen mukana meikki hilseillyt pois kuten tavallisesti talvisin. Kovimpien pakkasten aikaan jätin vesipohjaiset seerumit pois ja käytin Comforting Oilia niiden sijaan. Mahtava idea kuulkaa! Vesipohjaiset tuotteet pahimmillaan pahentaa kasvojen paleltumista (vesi + pakkanen = jäätyminen), mutta öljy oikeasti suojaa pakkasen vaikutuksilta. Oikein onnittelin itseäni tällaisen fysikaalisen seikan tajuamisesta :D Mutta oikeasti, eron todella huomasi, kun öljyä käyttäessä naama ei jäätynytkään irvistykseen heti parin minuutin ulkoilun jälkeen…

.
.

Shea Comforting Oil on tietysti omiaan erittäin kuivalle iholle, mutta soveltuu myös muille ihotyypeille. Erityisesti jos iho tuntuu karhealta ja ”kovalta”, hanki tämä. Plussaa myös miellyttävästä tuoksusta, joka on huomattavasti raikkaampi ja kukkaisempi kuin esimerkiksi Shea-sarjan puhdistusöljyssä. Öljy on pakattu lasiseen pumppupulloon, ja yksikin pumppaus riittää. Laitan öljyä kämmenelle ja siitä taputtelen sitä haluamiini kohtiin tai pyörittelen koko kasvoille.

loccitane shea soothing fluid
.

Shea Soothing Fluid on koostumukseltaan hyvin kevyt, oikeastaan emulsion kaltainen. Ajattelin ettei näin ohuen oloinen voide riitä mitenkään kosteuttamaan tarpeeksi, mutta hyvin riittää! Fluidin kantava idea on ärtyneen tai kuormittuneen ihon rauhoittaminen. Soveltuu siis kutisevalle, punoittavalle, kiristävälle ja kihelmöivälle iholle – tai ylipäänsä herkästi reagoivalle ja/tai kuivalle iholle. Vaikuttavina aineina on sheavoin lisäksi ruusuöljy ja kehäkukkaöljy. Pullon patentoitu, hygieenisenä pysyvä pumppumekanismi mahdollistaa tuotteen säilöntäaineettomuuden.

.
.

Olen käyttänyt Soothing Fluidia nyt sekä päivä- että yövoiteen ominaisuudessa. Se on tarpeeksi kosteuttava kuivallekin iholle, mutta myös tarpeeksi nopeasti imeytyvä ja ohut, jotta sitä voi käyttää meikin alla. Pullokoko on harmillisen pieni, 40 ml, mutta toisaalta voidetta tarvitaan tosi pieni määrä.Tuoksussa on jotakin tuttua lapsuudesta, ehkä jotain samantyyppistä kuin Nivean tuoksussa. Soothing Fluid vaikuttaa ikäänkuin seerumin ja kosteusvoiteen yhdistelmältä niin hinnan (43 euroa), koostumuksen, annostelun kuin toiminnallisuutensakin puolesta.

.
.

Loppuun vielä lyhyt kommentti PHMB-”kohuun” liittyen (jos joku ei ole kuullut aiheesta, KemikaalikimarassaINCIMixissä ja Ostolakossa-blogissa on järkevät ja mielenkiintoiset jutut). Netissä on pyörinyt erinäisiä listoja tuotteista jotka PHMB:tä sisältävät, ja joukossa on myös L’Occitanen tuotteita. (Tässä välissä huomauttaisin myös, että näiden listojen paikkansapitävyys on osoittautunut hyvin heikoksi ja taustatutkimus luokattoman huonoksi, sillä listoilla on useita tuotteita joissa ei ko. säilöntäainetta ole ollut vuosiin. Ja jos jutun kirjoittajana on Maria Nordin, säästän aikaani ja hermojani ja jätän lukematta. But that’s just me.) Kysyin asiasta L’Occitanelta, koska käyttämäni Shea-sarjan kasvoveden ainesosaluettelossa PHMB on mainittu. Sain vastauksen, jonka mukaan L’Occitane ei käytä PHMB:tä pääasiallisena säilöntäaineena. Joissakin tuotteissa se esiintyy muiden ainesosien johdannaisena, ja sen pitoisuus on tuotteesta riippuen 1/3-1/30 pienempi kuin sallittu enimmäispitoisuus 0,3%. Käytän siis Shea-kasvoveteni ihan normaalisti loppuun, mutta toki tarjolla on vaihtoehtojakin, jos kasvovesien PHMB-asia kovasti mietityttää. Palataan niihin vaihtoehtoihin sitten toisessa postauksessa :)

No, miltäs nämä säilöntäaineettomat uutuudet kuulostaa? Kiinnostaako? Naposteleeko? Joko olette ehtineet koittaa? Aiotteko? Mites toi sää? Kumpi on parempi, loska vai pakkanen? :D

(Tuotteet saatu. Postaus ei sisällä mainoslinkkejä.)

Translation: I got to try and test L’Occitane’s newest additions to their beloved Shea range: Comforting Oil and Soothing Fluid (both press samples). This is my first time using face oil and I have to say my initial thoughts about face oils went out the window. Comforting Oil doesn’t leave an oily residue because it’s very dry and absorbs quickly – and makes your skin feel like velvet. Seriously. If you have dry and/or rough skin, give this a try. Especially if you live somewhere North where Winters are brutal this oil may actually save your face :D Shea Soothing Fluid is designed for sensitive and/or dry skin and it reduces redness, tightness and other signs of irritation. It’s really light and feels like a face cream + serum hybrid. Lovely product that can be used day and night. Works really well under make-up too!

Kurkkasitko jo nämä?

19 kommenttia

 1. Öljyt on parasta mitä mun iho tietää, ei tarvitse edes olla kuivaöljy, kaikki imeytyy hetkessä. :)

  Tätä kyynikkoa ei nyt toi säilöntäaineselitys ihan vakuuta. Kyse on muutenkin enemmän periaatteellisesta asiasta, tulkitaanko säädöksiä kenen edun mukaisesti. Siirtymäaikaa tässä on mennyt jo pitkään, eli valintahan tuo on. Tuskin akuutisti vaarallisia ovat mitkään noista tuotteista, pitoisuudet taitaa olla hyvin pieniä kaikissa. Se onko aine tullut tuotteeseen suoraan lisättynä vai johdannaisena on sinänsä lopputuloksen kannalta ihan sama, vaikka pitoisuus olisikin pienempi. Periaate on sama, eikä mun mielestä L’Occitane ole tässä pekkaa pahempi tai parempi. Sekin tulkintakysymys! :D

  1. Mä kysyin asiaa sen vuoksi, että saisin lisää tietoa siltä varalta että joku minulta asiasta kysyy (niin on jo käynyt, vaikka en todellakaan pidä itseäni pätevänä kommentoimaan mitään vedenpitävää tähän aiheeseen). Mitä tarkempaa tietoa annetaan, sitä laajemmalta tietopohjalta kuluttaja voi valinnan käytöstä tai käytön lopettamisesta tehdä, ja mulle on merkityksellistä se, onko aineen pitoisuus 0,3% vai 0,003%. Sehän ei oo mikään meriselitys, vaan info siitä millaisilla pitoisuuksilla ainesosaa käytetään. Sen pohjalta jokainen tekee sitten omat valintansa :) Tukes ei käsittääkseni (?) ole kehottanut lopettamaan tuotteiden käyttöä, joten uskallan käyttää omani loppuun. Tylsää tässä hommassa mun mielestä on se, ettei ennen kohua kukaan voinut tehdä tietoista valintaa, kun se olisi edellyttänyt kosmetiikan kemian ja lainsäädännön erityistuntemusta, jota yhdeltäkään kuluttajalta ei voi edellyttää.

   1. No juuri näin! :) Suurin osa kosmetiikkavalmistajistahan olikin koostumukset korjannut, kuten noista ei-ajantasaisista listoista kävi ilmi. Pidän ihmeellisenä käytäntöä jossa odotetaan että mahdollisesti syöpää aiheuttavan aineen käyttäminen kielletään aukottomasti ennen sen poistamista tuotteista, kun se vaikuttaa silti ihan mahdollista olevan. Luulisi että firmat sen tekisi edes imagosyistä, oli pitoisuus mikä tahansa. En usko että lisäaltistus enää tappaa ketään, oli se pitoisuus 0,3 tai 0,0003%, mutta näin yhden naisen protestina en aioa käyttää enää millään pitoisuudella. Tilanne voisi olla hankalampi jos sattuisi olemaan kyseessä joku ihan ehdoton lempituote! :)

 2. L’occitanen öljyputsari on tuttu ja mun eka öljy-sellainen. Ekana pelotti että tuoksuuko niin voimalla kun esim. sarjan käsivoiden jonka tuoksua en kykene mielelläni haistelemaan mutta helpotus oli suuri kun tuoksu oli mieto eikä mitenkään häiritsevä. Poistaa hyvin vedenkestävän meikkipohjankin, tosin käytän tuplaputsausta joten öljyn jälkeen vielä misellivettä perään ja hyvä tulee. Eikä todellakaan jätä ihoa rasvaiseksi vaikka omaan melko rasvoittuvan ihon. Ehkä siksi nuo ihoöljytkin on jääneet testaamatta mutta kiinnostavat!

  1. Mä kans käytän öljyn jälkeen vielä kasvovettä tai misellivettä, vaikka öljy periaatteessa sisältääkin kaksoispuhdistuksen (öljy + vaahdotettu öljy veteen yhdistettynä). Mutta kuulemma kasvovesi tekee jotakin maagista pH:lle ja voiteet imeytyy sitten paremmin, näin olen antanut itseni ymmärtää :)

 3. Sulla on kyllä hauska kirjoitustyyli :D hyvä, etten alussa ääneen tirskunut kesken opetuksen (kyllä, olen todella tunnollinen oppilas…) :D

 4. Mäkin käytän kasvoöljyä! Tää on ihan marketista ostettua, mutta niin ihanaa! Kasvoöljyssö on jotenkin sellainen ylellinen tunnelma! Mutta siis, se mitä mä en tajua on noi öljyiset tai voidemaiset putsarit. Mulla on joku voidemainen puhdistus.. no voide ja siitä jää vaan iholle sellainen niljainen olo. En tajua. Mä haluan että mun kasvot on no puhtaat ja kosteutan sitten pesun jälkeen. Olenko mä tajunnut näiden käytön jotenkin väärin?

  1. Totta, se tuntuu jotenkin luksukselta hinnasta riippumatta :)

   Puhdistusvoiteista jää kyllä helposti semmonen kalvo iholle, mutta ainakin toi Lokkitanen puhdistuöljy jättää vaan sellasen tosi pehmeän tunteen, ei ollenkaan niljakasta. Riippuu tuotteesta, sanoisin :)

 5. Myönnän avoimesti haksahtaneeni lietsonnan uhriksi pari viikkoa takaperin ja hätääntyneenä jo varoittelin kavereita. Sitten luin jactutkin ja tutkin ja luin ja huomasin paniikkini olevan suht turhaa. Suurimmalta osin juuri siksi, että listatuista tuotteista iso osa oli vuoden 2012 tietoa ja tuotteista oli tietyt ainesosat (nämä kielletyt) poistettu ja ovat täten olleet jo monta vuotta turvallisempia käyttää. Lumenelta sai hyviä vastauksia ja olen Lumenen suurkäyttäjä, joten haluan uskoa ja luottaa saamiini vastauksiin :)
  Yritän nyt siis jatkossa olla painamatta paniikkinappulaa ihan niin hätäisesti :D

  Mulla on joka talvi säätämistä naamani kanssa; rasvoittuva sekaiho, joka koppuroituu talveksi ja imee kaikki mahdolliset lotionit ja juuri kun vähiten odottaa, liejunaama-efekti iskee. Saattaa mennä viikkokin upeasti ongelmitta ja sitten ihan out of nowhere – liejut. Ehkä mä joskus opin löytämään sen itselle sopivan yhdistelmän :)

  1. Kyllä mäkin jätin heti tuotteet käyttämättä joissa sitä PHMB:tä oli, aattelin että odottelen lisätietoja ennenku teen päätöksiä mihinkään suuntaan tai panikoidun. Näillä tiedoilla oon päätynyt siihen, että käytän avatut tuotteet loppuun mutta jatkossa saatan, vähän tuotteesta riippuen, korvata sen jollain toisella. Lokkitanen kasvovedestä en haluaisi luopua, mutta Garnierin miselliveden voi helposti korvata vaikkapa Nivean versiolla, joka on ihan yhtä hyvää.

 6. Kemikaalikimaran ja Incimixin tekstit PHMB-aihepiiristä olivat asiallisia. Ostolakossa-blogi puolestaan keskittyi ilkkuvaan sävyyn vähättelemään asiaa ja puolustelee kiellettyä ainetta käyttäneitä valmistajia. Faktapohjansa kirjoittaja nojasi kemianteollisuuden etujärjestön lausumaan, tosin linkkasi myös Tukesin – lukijakommentin jälkeen. (Kirjoituksen kommenttiosio kannattaa lukea.) Eihän tuo aine varsinaisesti kenenkään henkeä välittömästi uhkaa, mutta periaatteellisesti on tärkeää, että kuluttaja voi luottaa valmistajien – myös L’Oréalin – toimivan sääntöjen ja viimeisimmän turvallisuustiedon mukaan.

  1. Kyllä, on ehdottoman tärkeää että kuluttaja voi luottaa ostamiensa tuotteiden turvallisuuteen yrityksestä riippumatta. Kuten tuossa ylempänä kommenttivastauksessani totesinkin, kuluttajilta ei voi edellyttää kosmetiikan kemian ja lainsäädännön tuntemusta – varsinkaan tässä tapauksessa, kun lainsäädäntö on ristiriitainen ja sitä tulkitaan monella tavalla, vaikka tulkinnanvaraa ei selkeissä säädöksissä pitäisi olla.

   Virven kirjoituksen linkkasin tähän siksi, että siinä käsiteltiin joidenkin kirjoittajien tapaa uutisoida asiasta: virheellisesti, hutiloiden ja pelkoa lietsoen. Ne kirjoitukset levisivät kuin kulovalkea, ja monet vähemmän sensaatiomaiset, neutraalit kirjoitukset jäivät vähemmälle huomiolle. Vaikkei bloggaajia journalistien ohjeet sidokaan, niin perusteetonta mustamaalausta ja virheellistä tietoa pitäisi silti minun mielestäni välttää levittämästä. Aiheesta riippumatta. PHMB:n käytön merkityksen omassa kosmetiikkakulutuksessa ratkaiskoon jokainen itse haluamiensa tietolähteiden perusteella :)

 7. Mä olen käyttänyt tätä öljyä nyt kai….2-3 viikkoa ja tykännyt ihan älyttömästi. Eka talvi kun naamaa ei kiristä! Läträän mielelläni vaikka tervaa naamani jos se auttaa pärjäämään pakkasten yli mutta onneksi on näitä miellyttävämpiäkin vaihtoehtoja:)

 8. Tiiätkö oikeen ilettää myöntää et KOKO MERKKI mun mulle vielä aivan vieras O.O Oon hypistelly sitä suihkuöljyäki jo kauan mut mitään ei oo kantautunu kotiin asti :o

Vastaa