L’Occitane Shea – parasta ikinä

loccitane gentle toner

Edellinen postaus saa jatkoa Shea-sarjan tuotteilla, joita myöskin löytyi mulle lähetetystä ylläripaketista. Heti kärkeen on korostettava, että mua ei ole pyydetty tuotteista kirjoittamaan ja olisin ihan hyvin voinut siirtää tuotteet kylppärin hyllyyn kaikessa hiljaisuudessa. Tuotteet kuitenkin osoittautui niin hyviksi, että halusin aivan ehdottomasti niistä kirjoittaa. Korostan tätä ihan vain sen vuoksi, että luvassa on tänään(kin) ihan tolkutonta hehkutusta suoraan sydämestä.

Jokainen, joka on vähänkään pidempään lukenut tätä blogia tai sivutyöblogiani Sugar High’ta, tietää että mun iho on ongelmallinen. Isoin ongelma on ollut kuivuus ja sitä myöten hilseily sekä se, että kasvojen iho kiukustuu kaikesta ja punoittaa pelkästä ajatuksestakin. On finnejä ja on sitä ja tätä. Ihonhoitotuotteiden etsiminen on ollut lievästikin sanottuna äärimmäisen turhauttavaa.

Loccitane Shea
.

Olen toki löytänyt monia hyviä tuotteita, joista osa on hellinyt diivailevaa ihoani ja osa poistanut tehokkaasti meikit ja epäpuhtaudet. Samassa paketissa en noita kahta ominaisuutta ole aikaisemmin saanut…*rumpujen pärinää*…mutta nyt olen! Jee!

shea cleansing oil
.

L’Occitanen Shea Cleansing Oil -puhdistusöljy on ihan käsittämätöntä kamaa. Jumalallinen nektari voisi olla sopivan ylistävä kuvaus. En olisi IKINÄ uskonut, miten tehokas puhdistaja Shea Cleansing Oil on. Olen tottunut siihen, että iholle tarpeeksi hellävaraisen putsarin käytön jälkeen kasvovedellä kyllästettyyn vanulappuun jää vielä ihan älyttömästi meikkiä ja tietysti silmämeikkien puhdistukseen on aina täytynyt käyttää erikseen meikinpoistoainetta tai misellivettä. Enää ei tarvitse.

Puhdistusöljy levitetään kuiville kasvoille ja huuhdellaan vedellä pois. Ennen varsinaista huuhtelua kasvoille lisätään hieman vettä ja pyöritellään kasvot läpi uudestaan, jolloin öljy muuttuu emulsiomaiseksi. L’Occitanen puhdistusöljyllä lähtee _kaikki_ meikki ja lupausten mukaisesti myös vedenkestävä meikki irtoaa mukisematta. Kasvovesivanulappuun ei jää yhtään mitään. Sen lisäksi öljy jättää ihon aivan uskomattoman pehmeäksi ja kosteutetuksi, mutta lähmäisestä öljykerroksesta ei ole tietoakaan. En ihan oikeasti edes uskonut että tällaista tuotetta voi olla! Vedellä läträäminen vähenee (mikä toki jo itsessään vähentää ihon kuivuutta) ja samaten puhdistukseen tarvittavien tuotteiden määrä vähenee, kun enää mun ei tarvitse poistaa meikkejä erikseen ja sitten vielä puhdistaa ihoa muusta ryönästä. Samanlaista ihon pehmeyttä ja kirkkautta en ole koskaan millään tuotteella saanut aikaiseksi. En ikinä, ikinä IKINÄ luovu tästä!

loccitane gentle toner
.

Shea Gentle Toner -kasvovesi on sekin päätynyt mulla päivittäiseen käyttöön. En edes tiedä mihin enää kasvovettä tarvitsen maagisen puhdistusöljyn jälkeen, mutta käytän tätä silti, sillä kasvovesi on jotenkin niin virkistävä tuote ja tämä yksilö tuoksuukin ihan ylettömän hyvälle. Tiedättekö niitä yleisesti hyviä tuoksuja, joita on vaikea määritellä mutta joista varmaankin suurin osa ihmisistä pitää? Tämä on juuri sellainen. Tuoksusta tulee mieleen kukkakauppa: makea ja raikas yhtä aikaa. Verkkokaupan puolelta lunttasin, että appelsiininkukka ja ruiskaunokki siinä tuoksuu. Nam! (Toim.huom.: Jaa, näemmä ne lukee tuossa pullossakin :D olen taas ollut vallan tarkkaavainen…)

.
.

Viimeinen Shea-kolmikon tuote on vartalolle ja hiuksille tarkoitettu Shea Fabulous Oil eli kuivaöljy. Heräsin kuivaöljyjen hienouteen viimeisimmällä Nizzanreissullani, kun kokeilin anoppikokelaan jemmoista löytynyttä kuivaöljyä. Jokainen varmaan voi kuvitella, kuinka mielekästä jatkuva vartalovoiteilla läträäminen on (varsinkin Rivieran lämmössä), mutta atoopikko ei oikein voi rasvaamista hylätäkään. Kuivaöljyt on kuitenkin monesti sekä tehokkaampia että miellyttävämpiä käyttää kuin rasvat. Öljyä suihkautetaan iholle, levitetään käsin ja ja odotetaan ihan pieni hetki kuivumista. Iholle ei jää rasvalähmää ja kosteutustehot on maksimissa.

loccitane shea fabulous oil
.

Shea Fabulous Oilia olen lähinnä pälyillyt arkailevasti kunnioittavan välimatkan päästä. Öljy vaikuttaa ihan valtavan tehokkaalta, mutta sen tuoksu on mulle liian voimakas ja raskas. Suurinta osaa ihmisistä tuoksu tuskin häiritsisi, mutta minä olenkin tuoksunatsi :) Säärille aion tätä vielä käyttää ja pikkuhiljaa totutella tuoksuun, mutta ihan heti en kyllä kasvojen lähelle ole öljyä suihkimassa.

.
.

En voi tarpeeksi painottaa, kuinka älyttömän ihastunut Shea Cleansing Oiliin olen ja suosittelen jokaista kuiva-, herkkä- ja sekaihoista tutustumaan näihin tuotteisiin. Mainittakoon, että L’Occitanen Sheatuotteissa käytetään Burkina Fasosta saatavaa karitevoita, jota ostetaan paikallisilta naisilta (perinteen mukaisesti karitea sisältäviä pähkinöitä saavat kerätä vain naiset) ja heille maksetaan työstä reilun kaupan hinta.

L’Occitanellahan on verkkokaupan lisäksi kivijalkaliikkeet Helsingissä ja tuotteita saa myös isoimmista tavarataloista.

Sydämellinen kiitos L’Occitanen Suomen osastolle, joka tämän ylläripaketin myötä päätti mun lohduttoman puhdistustuotteiden etsintäsavotan. Se oikea on viimeinkin löytynyt!

(Tuotteet saatu, linkkien klikkauksista tai ostoksista en hyödy.)

Translation: If you thought that I was done with L’Occitane, you were wrong :D My huge press sample package included these Shea products and my God what a jewel hid amongst them! Shea Cleansing Oil rocketed to the top of my Holy Grail Product list. It is by far the best cleansing product I’ve ever used. It removes all (and I mean ALL) makeup and leaves my skin super soft and clear. I’ve had huge problems with my extremely dry skin and I’ve had to choose between efficient makeup removal and gentle cleansing but now I get both in one bottle. Pure love. Other products are awesome as well but Shea Cleansing Oil totally stole the show this time :D Thanks for visiting today!

Kurkkasitko jo nämä?

27 kommenttia

 1. Noi öljymäiset putsarit on kyllä ihan loistavia! Oon kokeillut ainakin Malu wilzin, Dermosilin ja nyt käytössä olevan lorkun, joista viimeinen on tähänastisista paras. Osaatko jo sanoa kuinka riittoisa tuo pullo on? Loreal on kyllä tehokkain, mutta tuntuu häviävän purkista pikavauhtia.

  1. Täytyy muuten vielä lisätä että pumppuannostelija on ihan älyttömän hyvä plussa tossa loccitanen putsarissa! Jostain käsittämättömästä syystä näitä putsareita on myös tavallisella ”pullosuulla” ja sitä myöten koko pullo ja kylppärin kaappi on siinä öljyssä. Ei hyvä.

   1. Mun on vaikea arvioida riittoisuutta, kun tää on mun eka puhdistusöljy, mutta yks pumpun painallus riittää yleensä :) jos on jotenkin erityisen vahvat meikit niin sitten käytän kahden painalluksen verran. Sain nämä tuotteet kuukausi sitten ja pullosta on vajunut ehkä..öö..1,5 – 2 cm :)

 2. Käytätkö näiden lisäksi kasvoilla vielä jotain kosteusvoidetta? Kuulostaa mielenkiintoiselta tuotteelta, itselläni pintakuiva sekaiho joka reagoi heti jos ei joku tuote sovi.. Vaikea löytää tuotetta joka puhdistaisi tehokkaasti mutta samalla myös kosteuttaa ilman että iho alkaisi kutiamaan ja hilseilemään.

  1. Joo siis ehdottomasti kosteusvoide lisäksi! Öljyä käytettäessä pystyn olemaan jopa hetken ilman rasvaa, normiputsareilla kasvoja suorastaan särkee jo heti kuivauksen jälkeen…

 3. Puhdistusöljy kuulostaa ihanalta. Meidän perheen suurempi L`Occitane-fani taitaa olla mun mieheni, joka rakastaa brändin palasaippuoita! :)

 4. Hei, kivat kaksi päivää näistä Loccitainen tuotteista! :) Itseäni ainakin nämä ovat kiinnostaneet. Vastaavantyylinen puhdistusöljy on tällä hetkellä The Body Shopin käsialaa, mutta tämän sun (ja muistaakseni Glitz & Glamin Minnan) hehkutuksen jälkeen täytyy varmaan seuraavaksi ostaa tämä Loccitainen tuote kokeiluun :) Eiliset sitruunaiselle tuoksuvat tuotteetkin saivat kyllä mielenkiinnon heräämään :)

   1. Kiva että tykkäsit! Minna on tosiaan kans kehunut tätä öljyä jo aikaisemmin, ymmärrän hyvin miksi :)

    Haha saat anteeksi :DD

 5. Nythän mä ihan oikein kiinnostuin tästä öljyputsarista. Itselläni on Sensai käytössä ja se on mahtava, mutta pirun kallis (vaikka kestääkin ikuisuuden). Kokeilin myös Dermalogican öljyputsaria mutten pitänyt sen hajusta enkä pullosta, jossa ei ollut pumppua. Onko tässä Loccitanessa sellainen yrttinen luonnonkosmetiikan tuoksu vai millaiseksi sitä kuvailisit? Tämä kyllä saattaa lähteä seuraavana testiin, kun Sensai alkaa vedellä viimeisiään. Katselin vähän eilen Bodyshopin öljyputsareita mutta en oikein luota niiden putsaustehoon.

  1. Missään L’Occitanen tuoksuissa en oo havainnut sitä yrttistä hajua, ja siis eihän nää varsinaisesti luonnonkosmetiikkaa olekaan vaan tuotteissa yhdistellään luonnonmukaisia ainesosia ja ”teknologiaa” :) Mä oon ihan törkeän huono kuvailemaan tuoksuja, mutta tää tuoksuu sellaselle ”luksustuotteelle” ja pikkasen oliiviöljylle :D tuoksu ei oo mun mielestä voimakas eikä se jää kasvoille leijumaan.

   1. Kiitos vastauksesta mahdottomaan kysymykseen! Mä olen ihan tuoksunatsi, joten ahdistaa tilata netistä jotain jos se ei haisekaan omalle. Kun ongelma ei ole tuoksun voimakkuus vaan itse tuoksu. Rakastan esim. Konadin asetonittoman jasmiinikynsilakanpoistoaineen voimakasta tuoksua mutta en voi sietää juuri mitään hajustamattomia tuotteita, koska ne haisevat pahalle! Sensain putsari tuoksuu juurikin kevyesti luksustuotteelle. Taidan testata tätä seuraavaksi, kun on se ainakin puolet halvempaa :). Mä tuun sitten tänne haukkumaan sut maanrakoon, jos se on ihan penaalista!

 6. Meille opetettiin Make up storen kauneusillassa että kasvoveden tarkoitus on palauttaa ihon pH ennalleen puhdistusaineiden jälkeen, jolloin kasvorasva imeytyy ihoon paremmin. :)

 7. Mä oon ollut monta vuotta puhdistusöljy-fani (just sen hellävaraisen supertehokkuuden takia), mutta L’Occitanea en olekaan koskaan kokeillut. :) Lemppareita on ollut Sensai ja MAC, mutta täytynee testata!

  Katsoin ensin kuvista, että tuossa kuivaöljyssä oli pumppupullo ja mietin vaan jesjesjes, mutta yhyy se(kin) on suihkepullo. :D Miksi kaikki valmistajat tahtoo tunkea kuivaöljynsä suihkepulloon?! Kamalan sottaista.

  1. Ois kyllä kiva kuulla puhdistusöljyfanilta että miten tämä öljy vertautuu (onko tuo sana? :D) Sensain ja MACin vastaaviin :)

   Haha, mä taas pidin niin kauheen kätevänä tuota suihkepulloa :D

 8. Nouu. Out of stock. Pitää toivoa, että myymälässä on vielä jäljellä! Hehkutuksestasi päätellen tämä voisi olla se mitä itselläkin ollut hakusessa. Apteekin saippuattomat pesuaineet poisti kyllä meikin, mutta kuivatti entisestään kuivan korppuihon totaalisesti. Moni muu aine taas kosteuttaa ihanasti, mutta ei poista tököttejä kunnolla, joka näkyy sitten ärsyttävinä näppyinä leuassa.

  1. Eiköhän siellä myymälässä oo, tai ainakin jollakulla jälleenmyyjistä, esim. Stocka tai Sokos! Noiden kahden sun kuvaileman tilanteen välillä minäkin oon tasapainotellut aiemmin, joten oli tosi iso helpotus löytää nyt tämä öljy :)

Vastaa