Kosmetiikkakaaosta selättämässä

Muuton yhteydessä nakkelin kaiken omaisuuteni ilmeisen summittaisesti kaappeihin, koska kaapista riippumatta sisältö on sekavaa, sekaisin ja käytettävyys nolla. Oikeasti en muista koko muuttoajanjaksosta oikein mitään. Pään sisällä oli hirvittävä kaaos ja toimin jotenkin autopilotilla, kunnes sekin prakasi. En muista laittaneeni yhtäkään tavaraa kaappeihin, saati tyhjentäneeni muuttolaatikoita. Ei siis sinänsä mikään ihme ettei kaappien järjestyskään ole oikein mulle hahmottunut, vaikka olen ne kaapit itse mukamas organisoinut.

NOH, sain nyt kuningasidean. Tyhjennän kaiken omistamani kosmetiikan yhteen läjään ja erottelen ne sitten tuoteryhmittäin. Käsisaippuat yhteen läjään, vartalovoiteet toiseen ja niin edelleen. Ajattelin, että silleen saisin selkeän kuvan siitä, kuinka monta purnukkaa on jonossa missäkin kategoriassa ja minkä verran on kuvaamatta sellaisia tuotteita, joista haluan kirjoittaa.

Kauheen hyvä idea mun mielestä, ja kun sisko tuli käymään, päätettiin aloittaa urakka samantien. Valitettavasti siinä kävi niin, että aloitus venyi aika myöhäiseen iltaan ja saatiin lähinnä vain tyhjennettyä kaikki mun varastot lattialle ja järjestettyä niitä semisti kasoihin, jonka jälkeen pitikin yllättäen mennä nukkumaan ja aamulla sisko pakeni ulkomaille ja jätti mut selviytymään purkkimeren kanssa.

Huomasin kyllä kevyttä vinoumaa tuoteryhmissä. Esimerkiksi hoitoaineita mulla oli kaksi, mutta hiusten lämpösuojia/yleissuihkeita kevyet YHDEKSÄN. Kumpaakohan kuluu enemmän, hoitoainetta vai noita suihkeita?? Varsinkin kun muotoilen hiuksia kunnolla ehkä pari kertaa kuussa…no eipähän tartte loppuelämän aikana yhtään lämpösuojaa ostaa ja varmaan jää perinnöksikin. Olin jo melkein luopumassa yhdestä, mutta sitten muistin että sehän tuoksuukin hyvälle. Ja kuka nyt kahdeksalla suihkeella pärjäisi?

Hajuvesihylly sentään sisälsi ihan pelkästään hajuvesiä. …………ja tyhjiä Lushin purkkeja ja palasaippua-astioita ja tyhjiä matkahajuvesihylsyjä. Arrrrrggghh!

Kun tuotteet oli ensin levitetty ja jaoteltu kasoihin, heräsin siihen todellisuuteen etten ollut lainkaan suunnitellut miten siitä etenisin. Mun pitäis organisoida tuotteet jotenkin niin, että olis selkeesti erillään kuvausta odottavat tuotteet ja ne tuotteet, jotka odottaa testausta, ja vielä nekin, jotka on vapaasti jo käytössä. JA haluaisin myös, että purkit ois tuoteryhmittäin. Tosi helppoa! En osannut ratkaista asiaa, joten a) jätin tuotteet lattialle b) otin viiniä.

Oon sentään jo ennakoivasti ostanut Ikeasta rullilla varustetun tarjoiluvaunun, johon ajattelin saada jossain vaiheessa organisoitua ne kuvaamista odottavat uutuudet sekä omat ostokset, mielellään vielä jotenkin kiireellisyysjärjestyksessä.

Joo ei tää ny ihan vielä toimi kuten ajattelin :D

Huomatkaa myös tuo taustalla seinään nojaileva taulu, jonka aiheena on vessan säännöt. Melko oleelliset näin meikkaushuoneessa.

Kysehän ei edes ole siitä, että mulle tulisi rekkalasteittain kosmetiikkaa koko ajan, vaan siitä, että en kykene organisoimaan tavaroita enkä aikaani. Tuotteita unohtuu kuvata ja käyttääkin, kun ne eivät ole helposti näkyvillä ja saatavilla. Ja kun kamat on epäjärjestyksessä, tulee tehtyä myös typeriä ostoksia. Kuvittelee esimerkiksi, että suihkugeelit taisikin olla aika loppu ja ostaa pari litraa lisää, vaikka niitä on jossain kaapin perukoilla jemmassa kolme pulloa. Ei sillä että mulle olis ikinä käynyt mitään vastaavaa, mutta kaverilta kuulin…

Rengasvalo oli muuten tässäkin puuhassa oiva apuri tolkuttoman valotehonsa ansiosta! Mulla ei edelleenkään ole kattolamppua possuiluhuoneessani, joten ennen rengasvalon tuloa taloon huoneessa oli jatkuvasti liian hämärää. Nyt tuo yksi pirteä, pöljän näköinen valaisin antaa valoa liki koko huoneen täydeltä.

Meikkikuvia en ole yrittänytkään vielä ottaa, mutta huomasin että rengasvalaisimen valo on jotenkin oudon väristä, tai kamera ainakin tekee kuvista joko ihan vihreitä tai punaisia vaikka kuinka ränkkäisi valkotasapainoa. Vaatii perehtymistä siis, mutta voin selättää vain yhden haasteen kerrallaan ja tällä hetkellä se on tuo purkkimeri. Lattialle asetellut siistit tuotepinot oli kaunis ajatus, mutta koska oon ketterä kuin kirjahylly ja huone on tosi pieni, oon keilannut ne pinot kumoon jo ajat sitten. Taidan ottaa käyttöön seuraavalla kerralla lapion, tai en saa huonetta esim. imuroitua enää koskaan.

Kriiseilen myös siitä, että vaikka ostelen holtittomasti säilytyslaatikoita, -pusseja ja -purkkeja, niitä ei kuitenkaan tunnu koskaan olevan riittävästi tai ainakaan oikean kokoisia. Järjestys jotenkin välttelee mua. Jouduin alistumaan rumiin sinisiin muovilaatikoihin vaikka haluaisin että kaikki olis nättiä ja samanlaista keskenään.

Kysymys kuuluu, että MITEN mun kannattais tuotteet järkätä? Käytettävissä on siis yksi kokonainen kaappi, kylppärissä pari hyllyä ja sitten vielä tuo uusi tarjoiluvaunuasia. Nii joo ja toki Muuramen laatikostotkin olisi osittain käytettävissä, jos vähän järkeistäisin niidenkin sisältöä…ne laatikot ovat vaan niin matalia, etteivät ole ihan ideaaleja isompien purkkien säilytykseen.

Please help.

Translation: My stash expands and multiplies itself (or at least it seems so) but my organization skills are as bad as ever. Result: I need a drink. 

 

Kurkkasitko jo nämä?

38 kommenttia

 1. Siis mä nauran täällä ääneen ja vedet virtaa silmistä :D :D :D Voi apua Emma sun kanssas!! Tosin, jos mulla olis yhtään enempää rahaa tuhlata kosmetiikkaan, olisi varmasti aikoja kun olisin ihan samassa tilanteessa…

  En siis osaa suositella mitään, ehkä siitä lapiosta tosiaan olisi hyötyä? :D Kiitos aamun piristyksestä, oot ihan huippu!

  1. Ois kiva selittää jotenkin miten olen päätynyt tähän pisteeseen, mutta ei mulla ole mitään puolustusta :D

   Kiitos, ite oot huippu :)

 2. Otan osaa. Voin samaistua tilanteeseen erittain elavasti, ei tartte kuin vahan vilkuilla ymparilleen tai raottaa kaapinovea. :D Kerro ihmeessa jos keksit jonkun hyvan SYSTEEMIN!

 3. Mun täytyy näyttää tää kotona, kun ukonturjake ei ymmärrä mun purkkien määrää ollenkaan. Mulla touhu näyttää kuitenkin olevan vielä lapsen kengissä. ?

  Voimia lapioimiseen, kyllä se siitä vielä asettuu!

 4. Sulle varmaan Kon Marin kirja olisi omiaan ;). En ole lukenut mutta periaate kuulostaa ihan fiksulta.
  Onhan täälläkin purkkeja, mutta kerrankin sai olla tyytyväinen omaan tilanteeseensa :).

  1. Mäkään en ole lukenut sitä (ylläri) mutta itse asiassa karsin varastoja jatkuvasti hyvinkin kursailematta! Kysy vaikka mun siskoilta, joille tungen aina kaiken ylimääräisen :D

 5. Jätin tuotteet lattialle .. otin viiniä. Sulla on sama lähestymistapa kuin mullakin :D :D Mua ei mitenkään ahdista tuo oma purkkimeri, mutta sen loogisen ja itseä miellyttävän järjestyksen löytyminen saattaa olla mahdoton tehtävä. Viimeksi eilen harkitsin itsekin kaiken kosmetiikan kasaamista lattialle ja uudelleen järjestämistä. Tämän luettuani en taida edes yrittää :D

  1. Ei muakaan määrä sinänsä ahdista, vaan yleinen toimimattomuus just! Joooooo en ehkä voi ihan täysin rinnoin suositella tätä metodia…

 6. Suossa olet nainen. Tosi suossa.
  Mutta eiköhän tuohon joku logiikka ajan kanssa löytyne.
  Mun meikit (joka päivä käytössä olevat) on veskissä meikkipussissa, veskin kaapissa päivittäiset siveltimet ja puuterihuiskut. Veskissä korissa päivittäiset hiuslakat, tekstuurisuihkeet, hiuspuuterit yms. Työhuoneessa kaikki kynsisälä ja Alex-laatikostossa vähemmän käytetyt meikit ja huulijutut ja kynsikoristeet, leimauslaatat jne jne. Alexin päällä lojuilee käyttämättömät korissa. Kaikki suihkutuotteet ja vartalotuotteet kylppärissä. Oon näemmä jakanut käyttötarkoituksen mukaisiin paikkoihin kamppeeni. En merkeittäin, koska siinä tulisin jo hulluksi.
  Tsemppiä!!!

  1. Yks mun ongelmista onkin kylppäri: mulla ei oo esim allaskaappia ollenkaan, eikä mitään tasoa lavuaarin ympärillä. On vain pelkkä lavuaari ja maailman pienin peilikaappi, jonne ei mahdu juuri mitään. Revin pyykkikaapista ritiläkorit pois ja sillä sain sinne pikkuisen tilaa, mutta tosiaan vain yhden hyllyn. Isoilla rei’illä varustetuista ritiläkoreista ei oo hirveesti hyötyä pienten kosmetiikkapurkkien kanssa :(

   Ja hei, mähän en edes koskenut meikki- ja lakkausosastoihin, ne on kokonaan oma lukunsa……:D

 7. Aamuaivoilla lähtisin ratkomaan pulmaa ehkä niin, että alistuisin ostamaan lisää noita sinisiä laatikoita, ja taiteilisin/-luttaisin niihin kategoriaetiketit. Niihin sitten aikalailla kaikki ei-akuutit tuotteet yms. pesuainesäilöt (tässä oikeastaan pitäis ite nähdä tuotteet, jotta tarpeen hahmottais parhaiten, mutta tämmöstä ideantynkää näillänsä). Tyyliin oman elämäsi kosmetiikkafirman omistaja. :) Se olisi ainakin joku roti alkuunsa, josta voisi sitten käytön myötä puroilla uusia toimivampia ajatuksia. :)

  Vaunuun virittäisin varmaan niitä nyt käytössä olevia juttuja, ainakin sieluni silmin siinä näen hiustökötit sun muut semmoset vekottimet (ehkä tässä herää vähän oma vanha paka-fantasia :’D). Testaustuotteita en siihen laittaisi jolleivat ne motivoi sitten erityisesti testaamaan, vaan piilottaisin kaappiin sinisiin kategorialaatikoihinsa, jotka voisi vaikka etiketin värein erottaa tarkoitustensa mukaisesti (selkeästi selvitetty), tai sitten kiireisille kuvattaville/esiteltäville voisi olla vaikka ihan oma (jopa eri värinen?) boksinsa? Tarjoiluvaunua voisi kenties myös vähän pilkkoa sisälle laitettavilla purkeilla, niin eri kategorioita saisi helpommin eroteltua.

  Tämmösiä nyt tuumin, jospa jotain ajatustyön apua olis (edes siinä muodossa että ”Joo ei näin” :D). Kyllä se siitä! <3

  1. Luin moneen kertaan tän sun kommentin, tässä oli monia tosi hyviä ideoita! Ostin samanlaisen tarjoiluvaunun myös kylppäriin, koska mulla ei ole allaskaappia eikä edes mitään tasoa lavuaarin ympärillä tai missään muuallakaan. Hiustuotteille ei siis käytännössä ollut mitään tilaa, ja siellä kylppärissä niitä kuitenkin käytetään…laitoin siihen tarjoiluvaunuun tällä hetkellä käytössä olevat muotoilutuotteet ja -laitteet. Muu hiustuotevarasto täytyy jemmata jonnekin muualle, koska kylppäriin ei mahdu.

   Se mulla vähän oli ajatuksena, että jos kiireiset/kuvattavat/testattavat tuotteet olisi tuossa vaunussa näkyvillä, se auttaisi muistamaan tekemättömät hommat ja motivoisi tarttumaan myös niihin uusiin tuotteisiin. Mutta sotkuiseksihan se helposti menee. Tuo erivärinen laatikko testaamattomille tuotteille on tosi kiva idea! Ja etiketit myös. Pitänee ostaa dymo! :D

   Kiitos tuhannesti <3

 8. Ota toinenki lasi viiniä? :D Hommaa kauhakuormaaja? :D

  Ite oon semmonen, että yleensä käytän max kahta samaa tuotetta kerrallaan, että saan purkin käytettyä joskus loppuun ja pääsen seuraavaan käsiksi. Käytön mukaan jutut sijoitettu: suihkussa käytettävät kaikki suihkutilan vieressä, suihkun jälkeen käytettävät (kropparasvat, naamarasvat, yms.) vessan peilikaapissa, käsirasvat ja huulirasvat ripoteltuna ympäriämpäri oleellisiin paikkoihin (ja näitä ehkä 10 kerralla auki, sori, poikkeus). Mulla ehkä auttaa se, ettei oo säilytystilaa enempi ni ei voi aatella että enempi on enempi vaikka himottaiski. :D

  Jos haluat vähentää kamaa ni järkkää jäätävä arvonta. :D

  1. Siis erinomaisia noi kaksi ekaa vinkkiä :D

   Minäkin pyrin siihen ettei ois hirveesti saman kategorian tuotteita auki ja käytössä, mutta se ei aina onnistu jos haluaa blogiinkin joskus jotain tuotearvioita päivittää :D Vähennän tavaraa aina sitä mukaa kun löytyy jotakin itselle epäsopivaa tai tarpeetonta, mutta kaiken testailu ottaa aina aikansa :) Säilytystilan puute mullakin on haasteena varsinkin kylppärissä…

 9. No siis toi korkea kaappi on jo se ongelma, siinä pitäs olla hyllyjä tuplamäärä siihen nähden mitä siellä on. Itseoppineena ammattijärjestelijänä sanon, että kosmetiikkaa on helpointa säilöä vetolaatikoissa, hyllyt on vähän semmoisia syövereitä et niistä on vaikea löytää mitään.
  Kannelliset säilytyslaatikot toimis ehkä parhaiten ja niihin etiketit päähän ja VAIN samaa kamaa sisälle, ei mitään ”sekalaisia” laatikoita.

  Nyt vaikenen, koska näin juuri välähdyksen tulevaisuudesta ja itseni istumassa ton saatanan purkkimeren keskellä.

  1. Totta, hyllyjä on liian vähän. Mutta toisaalta matalammat hyllyvälit aiheuttais sen, että hyllyjen takaosista ois tosi vaikea saada mitään tai ylipäänsä nähdä mitä hyllyllä on. Vetolaatikot ois ihan ideaali juttu, mutta millä rahalla …:P

   AHahahahahahah oikeestihan tää postaus oli nimenomaan sun silmille tehty! Tule ja pelasta! :DDDD

 10. Mä olen yrittänyt kovasti järjestellä purkkeja ja purnukoita yksiin, että suunnilleen tietäisin mistä suunnalta esim. kasvovoiteita lähden metsästämään – tämä on kyllä ihan loputon suo ja olen todennut ettei tilaa ole koskaan tarpeeksi :D (tuotteitahan ei tietenkään voi liikaa olla, ikinä..)

 11. Voi ei.. :D Lohdullista tämä sun purkkikaaos sinällään, koska mä oon saanut samantapaisen kaaoksen ihan vain lakkaputeleiden kanssa, joiden säilytystila (2 Helmeriä) on käynyt vähän ahtaaksi.

  Kyllä se siitä – ehkäpä juurikin sen viinilasillisen kanssa – vielä organisoituu!

 12. Ota joka yöksi 1 item tyynyn alle ja kuulostele missä ja kenen itemin seurassa se haluais läsnäolla. Sit vaan keksit jonku kaavan /algoritmin vai mitä ne on ja sijoitat jokaisen omalla paikalleen. ?

 13. Käy jossain teettämässä pari ekstra hyllylevyä (tai ota toisesta kaapista ;)) kun nyt jää hyllyn yläosa kokonaan käyttämättä. Näin saa ainakin vähän enemmän säilytystilaa :)

  1. Mutta toisaalta nyt näkee heti mitä hyllyssä on ja sieltä takaakin on helppo ottaa tavaraa, kun hyllyväli on korkea…hmm, pitää miettiä.

 14. Mulla on ne mitä en aktiivisesti käytä, eteisen kaapissa, käytössä olevat kylppärissä vaikka ne siitä kärsii ja muutama juttu lipastolla. Teoriassa siis. Käytännössä paletit, uutuudet ja sekalainen sälä on kolmessa suunnassa työpöydän ympärillä, työpöydän laatikko täynnä huulipunia, alusvaate laatikko täynnä meikkejä, lipaston päällinen täynnä kuvattuja, lipaston edus täynnä ostettuja, kylppärissä enemmän kun tarvii ja jostain syystä siveltimet tiskipöydällä purkissa. Että kerro kun keksit ratkaisun :D

 15. Kappas, jollain muullakin on ongelmia… Valitettavasti mulla ei oo mitään varsinaista ratkaisua tähän sun ongelmaan, mutta suosittelisin harkitsemaan kauhakuormaajaa tai kaivuria lapion sijaan :D Mulla on kotona suurin ongelma se, ettei säilytystilaa ole käytännössä ollenkaan ja se sitten kostautuu. Pitäs varmaan hankkia isompi asunto :D Kaiken oon kuitenkin järjestänyt vähän sen mukaan, että mitä mahtuu minnekin ja miten usein niitä tarttee jne. Kynsipöydän laatikoissa on loogisesti meikit ja käyttämättömät siveltimet, pöydällä purkki käytetyille siveltimille (tietää, mitkä pitää pestä). Käsirasvoja on purkissa kynsipöydän hyllykössä, sem vieressä purkki kynsiöljyille. Yöpöydällä on iso kasa rasvoja, kuivaöljyjä ynnä muuta kasvoille ja vartalolle tarkoitettua tököttiä. Osa on luhdan punoskorissa lukuvalon vieressä, osa pöydällä hujan hajan, osa avohyllyllä ja osa yöpöydän kaapissa (jonne isi teki lapselleen lisähyllyn jostain laudasta sopivan neliön sahaamalla). Sit vessassa on suihkussa muutamat purkit pienessä korissa ja suurin osa lattialla. Peilikaapissa hiustökötit, naamarasvoja, kasvoille öljyjä, seerumeita jne, ihorasvoja, hajuvesiä ynnä muuta usein tarvittavia. Peilikaapin päällä varastoon ostetut luottotuotteet ja lavuaarin alakaapissa uutuudet lokerikoissa. Loput sitten pyörii siellä, täällä ja tuolla, kuten kirjahyllyssä, koska eihän ne nyt kaikki mahdu mitenkään tuollaiseen kärpäsen kakan kokoiseen säilytystilaan!

  1. Joo, täytyy varmaan mennä käytettävyys edellä ja laittaa kylppäriin juuri nyt käytössä olevat ja tukkia kaikki muu jonnekin muualle. Mulla ei siis myöskään oo kylppärissä käytännössä lainkaan säilytystilaa >:( ja vaikka oliskin niin en kumminkaan vois esim hajuvesiä säilyttää siellä, koska mulla on saunakin ja ne lämmönvaihtelut pilais tuoksut.

 16. Vetolaatikot, ehdottomasti. Elfalla on systeemejä, jotka voi sovittaa tavalliseen kaappiin helposti ilman insinöörin taitoja, ja samaan kehikkoon saa yhdisteltyä eri syvyisiä laatikoita. Eli naamarasvoille niitä matalampia laatikoita, suihkugeeleille korkeampia. Koko laatikon sisältö on nähtävissä yhdellä vetäisyllä, ja ne voi nostaa helposti myös kehikosta irti, jos on tarvis. Elfat on kalliita, mutta sata kertaa toimivampia kuin Ikean halpikset (tai noi kasat lattialla… :)

  1. Voi että mä niiiiin haluaisin vetolaatikoita! Tän kämpän kaikki kaapit on ihan hiton typeriä, ainoastaan syviä hyllyjä (tai vaan vaatetanko) eikä yhtäkään vetolaatikkoa. Vaatehuoneessa on suurinpiirtein työpöydän pöytälevyä muistuttavia hyllyjä eli siis hiton syviä ja isoja, epäkäytännöllisiä ihan minkä tahansa säilytykseen. Mun on jossain vaiheessa pakko investoida noihin korisysteemeihin vähintäänkin vaatteiden säilytyksen osalta, mutta nyt siihen ei oo varaa. Se olis kyllä mun ultimaattinen säilytystilahaave että pääsisin noista hyllyistä eroon.

 17. Nauroin ihan kippurassa kyyneleet silmissä täällä tälle kirjoitukselle , se vaan on niin osuva ja tunnistan itseni tästä niin täydellisesti :D PLEASE HELP US , vain kauneusbloggaaja jutut ! mutta täytyy kyllä olla samaa mieltä tuosta rengasvalosta, sain omani joululahjaksi ja ai että se on ihana kaveri, kuhan oppii käyttämään!

  1. Joo-o, se taitaa olla seuraava säästökohde. On vaan niin monta rahareikää tässä uuden elämän aloittamisessa että joudun niiden hankintaa vielä tovin lykkäämään…:/

Vastaa