Kiinnostavimmat kosmetiikkajoulukalenterit 2018

Tiedän, on vasta lokakuu, mutta joulukalenterishow on jo hyvää vauhtia käynnissä ja muhinut ajatuksissani jo syyskuusta lähtien. Moni bloggaajakollegani on jo aikoja sitten tilannut ensimmäiset kalenterinsa, mutta minä halusin vähän tuumailla ja tutkailla ennenkuin _sitoudun_ mihinkään kalenteriin :D Vaihtoehtoja on aivan valtavasti enkä edes yritä listata niitä kaikkia, mutta poimin tähän postaukseen mun tärpit, suositukset ja hyvät huhupuheet. Nostan tässä esiin lähinnä siis ne kalenterit, joista joko mulla itselläni on hyviä kokemuksia tai olen luotettavista lähteistä kuullut positiivisia arvioita. Kaikki listaamani kalenterit ovat myös helposti hankittavissa eivätkä vaadi tilauskikkailuja ulkomailta.

L’Occitane. Lempi-ihonhoitomerkkini on julkaissut useana vuonna joulukalenterin, ja mulla on se kolmena vuonna ollutkin. Viime vuonna peruskalenterin rinnalle tuli myös Premiumkalenteri eli luksusversio, jossa on isompia ja myös arvokkaampia tuotteita kuin perusversiossa. Joulu tuli mulle aikaisin, sillä sain Loksun premiumkalenterin tänä vuonna pr-kappaleena!

Kalenteri näyttää ensin ihan tavalliselta isolta boksilta, mutta se onkin suunniteltu jonkinlaiseksi palapeliksi tai kosmetiikkaharrastajan Rubikin kuutioksi. Kalenteri jakautuu kahteen ”torniin”, jotka pyörivät ympäri täydet 360 astetta ja niiden jokaisella sivulla on laatikoita joihin tuotteet on piilotettu. Vähän vaikea selittää, mutta ehkäpä ehditte nähdä Instastoryyn laittamani videonpätkän (ja jos ette, voin laittaa sen sinne uudestaan myöhemmin). En tule ehtimään joulukuussa kertaakaan ajoissa töihin, kun yritän aamukankeilla aivonystyröilläni löytää oikeaa luukkua :D

Premium-versio maksaa 89 euroa ja klassikkojoulukalenteri 54 euroa. Klassikko on joka vuosi ollut helposti hintansa arvoinen, enkä usko premiumin tekevän poikkeusta (en tietenkään ole tutustunut sisältöön, koska haluan yllättyä). Joulukalenterit ovat myynnissä L’Occitanen liikkeissä ja verkkokaupassa  sekä Elevenillä.

Lumene. Ostin viime vuonna Lumenen joulukalenterin tehtaanmyymälästä puoleen hintaan siinä vaiheessa, kun joulukuuta oli kulunut jo puolet. Onneksi ostin, sillä Lumenen ensimmäinen joulukalenteri oli mielestäni vuoden paras! Todella vakuuttava avaus, ja sen vuoksi halusin kalenterin ehdottomasti tänäkin vuonna. Viivyttelin kuitenkin hetken kun oli näitä sitoutumisvaikeuksia, mutta kun bongasin kalenterin Cocopandalta -30 % alessa, ostopäätöstä ei tarvinnut enää sekuntiakaan viivyttää. Kalenteri on siis mulle nyt matkalla ja toivottavasti sisältö on yhtä timanttinen kuin viime vuonna! Tätä kirjoittaessani kalenteri on Cocopandalla -25 % alessa, joten ei kannata viivytellä yhtään, sillä muut kaupat eivät takuulla laita kalenteria aleen ennen joulukuuta – jos niitä sinne asti edes riittää. Lumenen kalenterin saa tilattua (muita verkkokauppoja edullisemmin) myös eleveniltä ja Kicksin verkkokaupastakin se löytyy. Toki myös kivijalkakaupoista sitä saa.

(Välihuomautus: Kicksissä on näköjään tosi monta kiinnostavaa kalenteria myynnissä, kuten NYX, Clinique ja Rituals. Mulla ei ole niistä mitään koskaan ollut joten en osaa sanoa kalentereista mitään, mutta nuo kaikki kolme kiinnostaisivat! Ritualsin kalentereista ainakin on kovasti tänä vuonna kohistu. Valikoima löytyy täältä. Nyxin kalenteri löytyy myös Cocopandalta. )

The Body Shop. TBS:llä on tänäkin vuonna kolme erilaista kalenteria kolmesta eri hintaluokasta, mikä on mun mielestä tosi hyvä systeemi. Toissavuonna sain pr-kappaleena sen kalleimman Ultimate-kalenterin, ja olin tosi tyytyväinen siihen (viime vuonna sain välipäiväkalenterin, joka oli tosi hauska idea ja tulee myyntiin tänäkin vuonna). Joukossa oli täysikokoisiakin tuotteita ja myös kausisarjojen edustajia, eikä mitään turhaa täytettä. Halvemmissa kalentereissa on tietenkin enemmän sellaista sälää ja oheistuotetta, mutta kun nyt kyyläsin TBS:n kalenterien sisällöt, olin positiivisesti yllättynyt. Halvimmassakaan kalenterissa ei ole kovin montaa ”sälätuotetta”. Kuitenkin itse panostaisin Ultimateen, sillä sen sisältö oli yksinkertaisesti timanttinen ja haluan kalentereistani mahdollisimman paljon kosmetiikkavastinetta rahalle. Tänä vuonna kalenterien ulkoasu on päivitetty ja muutos on tosi onnistunut, sillä kalenterien ihanat eläinkuosit ovat tosi kauniita! Kalenterit ovat myynnissä verkkokaupassa ja TBS:n myymälöissä.

Essie. Tässä tullaan huhupuheisiin, sillä Essien kalenteria mulla ei koskaan ole ollut. Essie pitää kuitenkin aikalailla ykköspaikkaa henkilökohtaisella parhaiden lakkamerkkien listallani, ja bloggaajakollegat ovat kertoneet, että Essien joulukalenterissa sai hyvin vastinetta rahoilleen. Kynsilakkakalentereita on muutenkin tosi vähän olemassa, joten jos kynsituotteita halajat, suosittelen valitsemaan niistä vähistä vaihtoehdoista Essien. Kalenteri löytyy Eleveniltä hintaan 89,20 euroa. Muistattehan, että mun alekoodilla LAKKAMANIA15 saatte -15% alennuksen kynsituotteista ja kaiken järjen mukaan tämän joulukalenterin pitäisi sen alennuksen piiriin kuulua :)

Eleven. Tämä on vielä mysteeri. Ostin viime vuonna Elevenin ensimmäisen joulukalenterin ja vaikka siinä oli paljon hyvää, löysin myös kritisoitavaa. Tiedän, että Eleven on tehnyt tämän vuoden joulukalenteriin muutoksia viime vuoden palautteen perusteella, mutta toistaiseksi tämän vuoden kalenterista on tihkunut ihan minimaalisesti tietoa. Tiedän vain, että kalenteri tulee tänäkin vuonna myyntiin ja olen hyvin kiinnostunut siitä, millainen kaltsu tänä vuonna on. Päivitän postaukseen tietoja heti kun saan niitä! LISÄYS 25.10.: Nyt kalenteri on myynnissä!! Viime vuodesta poiketen kalenterin sisällön saa halutessaan tsekata etukäteen ihan kokonaisuudessaan. Kalenterin laatikko on monikäyttöinen, se palvelee säilytyslaatikona luukkujen avaamisen jälkeen. Lootassa on tilanjakajatkin valmiina! Huippu bonus on, että kalenterin hiilijalanjälki on sataprosenttisesti hyvitetty! Kalenterissa on 24 luukkua, mutta peräti 30 tuotetta, sillä osassa luukuista on kaksi tuotetta. Kalenteri sisältää paljon selektiivisiä merkkejä, ja todennäköisesti senkin vuoksi hinta on 139 euroa. Kalenteriin voi tutustua tästä

Aikaisempien vuosien joulukalenterianalyysit löytyvät blogista joulukalenteri-hakusanalla. Sieltä löytyy tietoa männävuosien L’Occitaneista, elevenistä ja The Body Shopista.

Joko te olette sitoutuneet johonkin joulukalenteriin tai aiotteko sellaisen hankkia?

(L’Occitanen kalenteri saatu. Postaus sisältää mainoslinkkejä, joiden klikkailusta en hyödy, mutta joiden kautta tehdyistä ostoksista saan pienen komission. Mahdolliset komissiot käytetään blogin palvelinkulujen kattamiseen. )

Kurkkasitko jo nämä?

44 kommenttia

  1. hahahahah :DD no aika kauan sinnittelit kumminki mun manaajavaikutuksen ulkopuolella! Ja joulukalenteri on sijoitus suoraan mielenterveyteen :D

  1. Olepa hyvä! Toivottavasti löytyy joku mieluisa. Mäkin mietin sitä essenceä, mutta mietin liian kauan ja sitten ne olikin jo myyty loppuun. Ja toisaalta oon ostanut niin paljon essenceä nyt, että varmaan tulis aika paljon tuplia :D

    1. joo, nyt sitä on alkanut ilmaantua Suomen myymälöihin! Kalenterista tuleekin oma juttu ulos huomenna :)

 1. Mie tilasin Ritulasin ja tänään Sokokselta ostin English Tea Shopin -kalenterin (jonka sisältö oli viimeinkin uudistettu). The Body Shopin kalenteri vielä kiinnostaa, kun se on ollut jo kolmena vuotena peräkkäin :D Kaupungista en tosin ala sitä raahaamaan, joten tilaan verkkokaupasta.

  1. Sitä Ritualsia mä pähkäilin (ja se kiinnostaa edelleen), mutta en tiedä merkiltä kuin Happy Buddhan ja aattelin että kalenteri ois liian iso riski kun en tunne tuotesarjaa kovin hyvin. Toisaalta se ois hyvä tapa tutustua tuotteisiin…VAIKEAA :D Joo se body shopin Ultimate varsinkin on sellanen järkäle, että kannattaa tosiaan käyttää verkkokauppaa.

  2. Kosmetik4lessillä oli jo syyskuun lopulla Essencet myynnissä.Oli jostain syystä pre-order ja kalenteri oli vaan 22.45 euroa.Eipä niitä enää taida tulla lisää sinne?
   Toki kosmetik4lessille tulee postikuluja Suomeen aika paljon. 13 euroa minun tilaukselleni(mutta tilasin 2 kalenteria (lapsilleni)ja Ziajaa,jota oli tullut myyntiin paljon ja sain 5 euron alekoodin ja kivan kaupanpäällisen,niin ihan hyvä)

 2. Mäkin tilailin cocopandalta tuon Lumenen kalenterin koska en vaan voinut vastustaa noin hyvää tarjousta :D Lumenen joulukalenteri oli viime vuonna ihan huippu ja odotukset on korkealla myös tämän vuoden kalenterille :) Varsinkin kun lumenella on nykyään niin monia eri ihonhoitosarjoja niin kalenteri on mitä parhain keino päästä tutustumaan näihin :)

  1. Jep, oli aivan liian hyvä ale että sen ois voinut ohittaa :D Lumenelta tulee vielä tosi usein kaikkea uutta, niin uskoisin että tän vuoden kalenteri ei oo vaan toistoa viime vuodesta vaan siinä on kaikkea sellasta mitä en oo vielä kokeillutkaan :)

 3. Mä olin jo ihan varma viime vuoden kalenteripettymyksen jälkeen, että tänä vuonna oon ilman niikun aina ennenkin oon ollut :D Mutta kappas kummaa, nyt himiöisin kovin Lumenea, Ritualsia tai Biothermiä.. Ihonhoito ja uudet tuttavuudet kiinnostaisi kovasti :) Lumenenkaan uudistuneita tuotteita en oo juuri kokeillu, mutta meikkituotteet kalenterissa on vähän riskitekijä. Ritualsista tai Biothermistä en tiedä, onko laitettu paljon oheissälää kun ovat mun mielestä ihan kohtuuhintaisia. Myös Loksun kalenteri kiinnostais samoin perustein kun nää muut mun mainitsemat ja kun tiedän sen saaneen kovasti kehuja vuodesta toiseen! Valintoja, valintoja.. :D

  1. Kuulin sisällön yytsineeltä Sissiltä, että Lumenessa on lähinnä sitä ihonhoitoa. Oon 99% varma, että siihen kalenteriin et pety jos sen tilaat, varsinkin jos ihonhoitoa halajat. Toki perustan tän vaan viime vuoden kaltsuun, mutta kuulemma tän uuden kalenterin sisältö on vähintäänkin yhtä hyvä kuin viime vuonna!

   Ritualsia on monenhintaista, ja tuo Suomessa myynnissä oleva ei ole se kallein, joten voi tosiaan olla että oheissälää on. Biothermistä en tiedä mitään. L’Occitane on tosi varma valinta kans. Jos sulla ei oo paljoa Loksun tuotteita, klassikkoversio varmasti ilahduttaa, mutta jos haluat vähän ekstraa ja ehkä vähemmän suihkugeelejä/käsivoiteita niin sitten kääntyisin Premiumin puoleen. :)

 4. Jessss, kiitos vinkistä ja linkistä, nyt on Lumene tänne matkalla ❤️ itselläni ei ole ollut kuin kerran Ciaten kynsilakkalakenteri ja kerran Kicksin oma kalenteri, viime vuonna tyydyin vaan suklaakalenteriin ? nyt tänä vuonna himoitsinkin suuresti Lumenea, ja ehdottomasti halusin joulukuulle jotain ”vain itselleni” (tammikuussa olisi esikoinen tuloillaan ja hetken aikaa on kaikki rahat mennyt vauvan hankintoihin, joten mahtava vielä saada hemmottelua itselleen ennen unettomia öitä ?).

 5. Mäkin ehdin tilata tuon Lumenen 30% alella, vaikka olin ajatellut, että en osta YHTÄÄN kalenteria tänä vuonna. Ei vain voinut enää vastustaa!! :D

 6. Täälläkin meni tilaukseen, vaikka tarkoitus oli jäädä odottamaan tuleeko tänä vuonna Dermolta kalenteria… :D

  1. Täytyyhän tollaseen tarjoukseen tarttua! Ja hei voihan niitä joulukalentereita kaksikin olla….tai viisi… :D

 7. Pari vuotta sitten ostin Ritualsin kalenterin (asun Saksassa ja silloin niitä oli vain yhtä versiota). Rakastan Ritualsia ja tämä noin 50€ maksanut kalenteri oli hintansa väärti. Tämän ensimmäisen kalenterin jälkeen Rituals on julkaissut kahta versiota ja se kalliimpi vastaa suurinpiirtein tuota minkä itse ostin aikoinaan. Rahastusta! En ole sitten enää tuota kalenteria ostanut :D En myöskään halua sijoittaa suuria summia näihin (50€ kipuraja) joten olen tyytynyt paikallisen supermarketin 12€ kosmetiikkakalenteriin, jossa ei sen kummemmin ole luksusta, mutta pieniä kivoja yllätyksiä, jotka tulee käytettyä reissatessa.

  1. Oho, aijaa! Varmaan ekan kalenterin suosio yllätti ja näkivät rahastuksen mahdollisuuden…:D

   Reissuilla nämä kalenterituotteet onkin aivan omiaan!

 8. Mulla on nyt toistaiseksi vain Lumene ja se riittänee, ellei nyt jotain aivan pähkähullua tarjousta tule vastaan esim. Ritualsista. Mä yritin nyt tällä kertaa lähestyä aihetta järjen ääni mukana, sillä viime vuoden pettymykset ja se, että suurin osa kalentereista tulleista purnukoista lojuu jossain käyttämättöminä, ovat saaneet pitämään jalat maassa. Loksu ja Lumene ovat kyllä siinä mielessä järkeviä, että sisältö on juuri sitä tuttua käyttiskamaa, joka suurimmalla todennäköisyydellä tulee käytettyä pois:)

  1. Mua kiinnostaa ihan hitosti se elevenin kalenteri, joten odotan jännityksellä millainen konsepti siinä tänä vuonna on, mutta pahoin pelkään että mulla ei oo varallisuutta (tai perusteita) sitä hommata vaikka olisi millainen. Mullakin on kyllä edellisvuosien kalenterituotteita vielä käyttämättä, kun aina säästelen niitä reissuja varten vaikka eihän pientäkään purkkia saa yhdellä reissulla kulumaan. Pitää ottaa joku pannutusurakka niiden kanssa tässä ennen joulua :D

 9. Lumene tilattu cocopandalta, essence mulla jo olikin ja äiti tilasi Lookfantasticin joululahjaksi (:

 10. Please,kertokaa paljonko Lumene maksoi CocoPandalla,kun oli 30 % alennuksessa.Olen omani jo ostanut,mutta ihan uteliaisuudesta haluaisin tietää.Ikuinen hintojen vertailija kun olen

  1. 57,50 mä maksoin omastani :) eilen oli vielä -25% alessa mutta tänään jo normihintainen (joskin silläkin useamman euron halvempi kuin esim. Cittarissa). Elevenin normihinta kalenterille on kuitenkin vielä halvempi kuin Cocopandan normihinta :)

 11. Siis onko se tuosta hinnasta,joka siellä nyt on 82.50 euroa.Niin osaan toki itsekin laskea ,jos siitä summasta 25% ni alle 62 euroa tai 30% alennusta 57.75 euroa? Saitko sä kalentterisi tuohon hintaan,onneksi olkoon;)! Multa meni ihan ohi tuollainen pink friday tai mikä lie on ollutkaan ,roosanauhapäivän takia ollut,harmi ,ku en huomannut.

 12. No joo, hyvä hinta.Itse sain 66 eurolla, oli sekin toki bueno:) Tuossa se nököttää sohvalla ihana kalenteri:)

  1. Mä en edes tajunnut että siellä oli jokin pink friday, googlasin vaan kalenterin myyntipaikkoja postausta varten, huomasin alen ja sekosin :D 66 euroa on myös ihan tosi käypä hinta!

 13. Lumene on tänne tulossa, katselen josko vielä johonkin muuhun hairahdun. :-D revolution make upin kalenteri kiinnosti ennen kun näin sisällön, mutta tänä vuonna sisältö oli tylsä joten se jää ostamatta.

 14. Mää ostin jo ekan teejoulukalenterin ja oon ruennu jo aukoon sitä. :D Ostan vielä ainakin kaks teejoulukalenteria ni riittää joulukuullekin auottavaa. :D

 15. Tilasin just tuon Bodyshopin Ultimate kalenterin, kun tuotelistauksen perusteella ei sisältänyt mitään itselleni selvästi turhaa. Eka kerta, kun tällaisen joulukalenterin hankin. Toivottavasti joulukuuhun mennessä olen unohtanut, että mitä sisälsikään. :)

  1. Sitä minäkin katoin, että tosi käyttökelpoinen sisältö Ultimatessa! Jospa aika ja muistikapasiteetin rajat tekisivät tehtävänsä ja pääsisit yllättymään iloisesti joulukuun aamuina :D

 16. Mä niin haluaisin kanssa tuon ultimaten,niin mahtava sisältö tänä vuonna.Mietin vaan onko mulla pienintäkään mahdollisuutta saada sitä alennuksella. Sitä ei kai kukaan voi tietää varmasti. On se kyllä loistava. Kerrankin harkitsen tosissani body shopia jopa tuolla normihinnalla. Ei silti etteikö 139 euroa olisi tosi paljon rahaa:/ ,mut ko tahtoo

  1. Mä veikkaan, että kalenterit ei tuu The Body Shopilla aleen :/ Yleensä ne on myyty loppuun pitkästi ennen joulukuuta ihan normihinnoillakin. Onhan se paljon rahaa, sitä ei käy kieltäminen…mutta onneksi ostopäätöstä ei tartte tehdä sika säkissä, kun sisällön pääsi halutessaan tarkastamaan!

Vastaa