Kaksi loistavaa irtopuuteria, joita jopa minä haluan käyttää

Tuotteet saatu ilmaisnäytteinä.
Mainoslinkit merkitty tähdellä. 

Tämä voi olla outo tunnustus kosmetiikkabloggaajalta, mutta en ole oikein koskaan tajunnut irtopuutereita. Suurimman osan minulle päätyneistä irtopuutereista olen antanut melkeinpä suorilta eteenpäin. Mun ongelmat irtopuutereiden kanssa ovat liittyneet levitykseen, sotkuun ja vaivannäköön.

Tavallisesta kivipuuterista on helppo sipaista sutiin tuotetta ja levittää se kasvoille, mutta irtopuuterin kanssa joutuu kikkailemaan huomattavasti enemmän. Hienojakoinen irtopuuteri leviää pölyn lailla kaikkialle, sotkee vaatteet ja saa pöydän näyttämään siltä että huoneessa olisi pidetty kovemmankin luokan kokaiinikekkerit (mielikuvani perustuu 1980-luvusta kertoviin elokuviin, joten kokemusperäistä tietoa ei tästä ole). Siinä ongelma yksi. Kakkosena on levitys, sillä millä tahansa vipalla tuntuu irtopuuteria tulevan kasvoille aivan liikaa, ja siveltimellä taas on vaikea saada puuteria kasvoille tasaisesti. Sivellin yleensä poimii mukaansa yhteen kohtaan kauhean kasan puuteria, joka puolestaan tarttuu meikkipohjaan ja tasaisen levityksen saa unohtaa. Irtopuuteria ei myöskään oikein voi nakata laukkuun mukaan kun lähtee jonnekin, ja siinä vaiheessa on tartuttava joka tapauksessa siihen kivipuuteriin.

Nyt olen kuitenkin löytänyt kuin ihmeen kaupalla kaksi irtopuuteria, joita käytän edellämainituista ongelmista huolimatta. Ja vieläpä mielelläni.

Physicians Formula Mineral Wear Loose Powder on sävytetty irtopuuteri, joka näytti purkissa niin tummalta, että meinasin vallan sivuuttaa sen kokeilematta. Onneksi kuitenkin kokeilin, sillä saamani sävy Creamy Natural istuu iholleni kuin sille tehtynä. Puuteria voi kerrostaa kevyestä hunnusta keskitason peittävyyteen saakka. Itse olen pysytellyt sillä huntuasteella. Mineral Wear Loose Powder blurraa todella häikäisevän hyvin ihohuokosia, juonteita ja ihon epätasaisuutta. Se ei myöskään tunnu lainkaan kuivattavalta, tai ylipäänsä yhtään miltään. Puuterissa on myös suojakerroin 15, joka on luonnollisesti ihan mahtava bonus. Ainoa miinus on paketissa mukana tuleva ”vippa”, joka on sienimäinen ja niin kova, että sillä on täysin mahdotonta levittää iholle yhtään mitään. Sientä säilytetään purkin sisällä, joten se tuo turhaan lisää kokoa puuteripakkaukseen.

Toinen puuteri-ihastukseni on yksi irtopuuterien ikoneista, *Laura Mercierin Translucent Loose Setting Powder. Laura Mercierin puuteri on sävytöntä ja koostumukseltaan vielä hienojakoisempaa ja silkkisempää kuin Physicians Formulan puuteri. Pidän myös puuterin pakkauksesta PF:n pakkausta enemmän, sillä matala ja leveä purkki tekee siveltimen tai vipan käytöstä helpompaa. Laura Mercierin puuteri photoshoppaa ihon täydellisen näköiseksi, sillä sekin blurraa kaikki ihohuokos- ja muut epätasaisuushässäkät pois iholta ja jättää ihon todella luonnollisen mattaiseksi. Siis sellaiseksi että terve, kaunis kuulto säilyy, mutta iho on tasainen eikä kiillä. Koska Laura Mercierin puuteri on niin hienojakoista, sitä voi käyttää myös silmänalusilla ilman pelkoa juonteiden korostumisesta.

En edelleenkään oikein osaa käyttää puutereiden kanssa vippaa, koska pelkään kakkumaista puuterikerrosta, mutta pari ihan käypää sivellintä olen hommaan löytänyt. Real Techniquesin pyöreäpäinen Duo-Fiber Face Brush sujahtaa mukavasti PF:n puuteripakkaukseen, ja Ecotoolsin Airbrushed Finishing on tasaisella pinnallaan loistava Laura Mercierin puuterin kanssa. Molemmat ovat tuollaisia kerrostettuja siveltimiä, joten ne eivät nosta kovin paljoa tuotetta kerralla itseensä ja saan siten vältettyä yliannostuksen.

Sinänsä ongelmien määrä on vakio, että sotkuasiaa en ole onnistunut ratkaisemaan. Teen yleensä niin, että käytän puuterirasiaa ylösalaisin jotta puuteria tulee annosteluaukoista kanteen, sitten avaan kannen varovasti, tökkään siveltimen kanteen ja yritän koputella liiat puuterit pois. Ja viimeistään siinä vaiheessa puuteria on siveltimen lisäksi kaikkialla. Mulla on koko ajan sellainen olo että multa on jäänyt jotakin tässä tajuamatta, mutta en keksi miten muutenkaan näiden puuterirasioiden kanssa voisi toimia. Joka tapauksessa lopputulos kasvoilla on niin mairitteleva, että olen valmis sietämään sotkua.

Antakaas nyt kootut vinkit irtopuutereiden käyttöön! Ja sattuuko jompikumpi näistä olemaan omakin suosikkinne?

Physicians Formulan tuotteita on saatavilla Citymarketeissa ja *Cocopandalla. Laura Mercieriä saa esimerkiksi *Skincityn verkkokaupasta (kurkkaa Skincityesittelyni täältä!). Muistutan, että koodilla SUPERVIIKKO20 saa Skincityltä -20% alennusta, kun ostaa vähintään 50 eurolla. Alennuskoodi on voimassa enää tämän päivän!

(Kuvien tuotteet saatu. Postaus sisältää tähdellä merkittyjä mainoslinkkejä. Mainoslinkkien klikkailusta en hyödy, mutta niiden kautta tehdyistä ostoksista saan pienen komission. Mahdolliset komissiot käytetään blogin palvelinkulujen kattamiseen.)

Kurkkasitko jo nämä?

9 kommenttia

 1. Hei,
  jos irtopuuteria tulee liikaa, niin peitän teipillä osan rei’istä. Näin saan siroteltua kanteen sopivan pienen määrän kerrallaan irtopuuteria. Nykyään yritän jo alunperinkin irrottaa sen reikiä peittävän kalvon vain osittain ja leikkaan sen irti, jättäen lopun siitä peittämään osan reikiä. Näin ei pöllähdä liikaa.

  1. Juuri näin . Esim Jeffree Starin irtopuuterissa saa kaikki aukot piiloon kääntämällä sisäkannesta. Painelen puuterin ”kankaisella” vipalla, sellainen kolmion mallinen pala joita on ainakin Kicksin omassa merkissä ja Linda Hallberg illä. Siveltimellä laittaessa puuterointi ei kestä rasvaisella iholla tarpeeksi pitkään.
   Liika puuteri asettuu kun laittaa kosteuttavaa fixin spraytä meikin päälle (:

   1. oisinpa kirjoittanut tän postauksen ENNEN ku heitin ne kalvot veks :D täytyy kokeilla tuota teippiä! Kiitos vinkeistä!

 2. Ootko kokeillut By Terryn hualyronihappopuuteria? Se on mun suosikki, ainoa irtopuuteri, joka on sopinut mun superkuivalle iholle. Blurraa ja tekee mattapinnan, mutta ei kuivata rahtuakaan.

  Ja tosta sotkuasiasta, ootko kokeillut painella puuteria kasvoille vähän tiiviimmällä puuterisiveltimellä? EcoToolsilla on loistelias, iso ja pehmeä sivellin, johon tarttuu puuteri kauniisti ja sillä on kiva rullata tai painella puuteri iholle. (Mun iholla ei voi huiskutella mitään, vaan kaikki pitää painella paikoilleen.) Saattaa haiskahtaa yliannostelulta, mutta onnistuu myös hunnuttaminen!

  Toinen vinkki on käyttää litteää ja synteettistä sivellintä, joka on tarkoitettu nestemäisen meikkivoiteen levittämiseen. Sillä on kans helppo läpsytellä (siis hellästi painella) irtopuuteri täsmällisesti paikoilleen. :)

  Mä käytän irtsikkaa lähinnä vain kulmien välissä, leuan keskiosassa ja nasolabiaalien ympärillä, jotta hehkuiho näyttää hehkuvalta muttei hikiseltä.

  1. En oo kokeillut! Oon kuullut siitä tosi ristiriitaisia arvioita. Osa ylistää maasta taivaisiin, osa suorastaan haukkuu. En oo sitten uskaltanut ostaa…
   En oo kokeillut painelua kun en ymmärrä miten sillä tekniikalla voi välttää yliannostelun :D pitää alkaa harjoitella!

 3. Laura Mercierin irotpuuteri on täälläkin suosikki. Mä taas ns. ”heilautan” koko rasiaa kerran ylöspäin kansi paikallaan, jolloin kanteen tulee puuteria vaan vähän ja tarvittaessa saan hellästi töpsäytettyä lisää puuteria siveltimeen siitä rasian puolelta. Yleensä vielä pyöräytän sivellintä siinä kannessa pari kertaa niinkuin mineraalipuuterin kanssa, jolloin puuteri menee vähän syvemmälle siveltimen harjasten väleihin, eikä pöllyä joka paikkaan. En kyllä tiedä aukesiko tää selitys yhtään, mutta näin mä irtopuutereita käytän, koska kallistamalla koko rasia väärin päin sitä tulee yleensä kanteen ihan liikaa :’D

 4. Samaa käytän kuin aiempikin kommentaattori eli jätän osan muovikalvosta paikoilleen, jotta puuteria ei tule kanteen liikaa. Mä olen levittänyt irropuuterin(kin) jo vuosia kostealla Beautyblenderillä. Se eliminoi aika hyvin tuon pöllyämisen ja tykkään sen jättämästä jäljestä kovin paljon. Tulee tasainen ja todella blurrattu lopputulos, kun kevyesti painelee tai töpöttelee. Vähän puuterin määrästä ja meikkivoiteen pinnasta riippuen.

  1. Joo beautyblenderiä täytyy koittaa! Oon kyllä kivipuuteria joskus levittänyt blenderillä mutta en irtoversiota. Pelkään siinäkin yliannostelua…

Vastaa