IsaDoran geelilakka -fail

IsaDoran ”geelilakat” eli normaalia kestävämmät kynsilakat on kovassa nosteessa tällä hetkellä. Kynsilakkojen luvataan kestävän kynsillä hyvännäköisenä ainakin seitsemän päivää. Lakat eivät tarvitse uunia tai muita erityisvälineitä, sillä ne eivät ole oikeita geelilakkoja. Kynsilakka lakataan normaalisti ja päälle lisätään sarjaan kuuluva erikoispäällyslakka. Sitten vaan viikko hyvännäköisillä kynsillä ja tsillai.

Olin alkuun skeptinen, mutta kun näin vaikuttavia kestotestin tuloksia esimerkiksi Sissin ja Anniinan blogeissa, sorruin ja kävin ostamassa kaksi sävyä sekä päällyslakan. Lakkasin kynnet tiistain ja keskiviikon välisenä yönä ennen reissaamista kotipaikkakunnalle siskon ylioppilasjuhliin. Tavoitteena oli viisi päivää ilman lakkaamista. Koska kynsilakkojen kestävyys sinänsä on jo useassa blogissa todennettu, ajattelin viedä homman vähän pidemmälle ja kokeilla, huonontaako koko kynnen leimauskuvio ja siten usea päällyslakkakerros geelilakkojen kestävyyttä.

Lakkasin kynsille aluslakan, kaksi kerrosta värilakkaa (Iced Coffee), odotin ohjeiden mukaisesti kolme minuuttia ja lisäsin päällyslakan. Sitten rikoin sääntöjä ja leimasin kynsille koko kynnen leimat ja lisäsin toisen kerroksen päällyslakkaa.

Isadora Iced Coffee
Isadora Iced Coffee
.
.

Leima on Pueenin Buffet-laattasarjan tekstilaatasta ja leimauslakkana Konadin Light Grey (joka ei harmaata ole nähnytkään, kuten huomaatte).

Viisi päivää myöhemmin lakkaus näytti tältä:

.
.
.
.
.
.
.
.

Aijai. Ei kovin kaunista katseltavaa. Outoa on, että lakka ei ole mitenkään aivan naamattomasti kulunut kärjistä, vaan tyvestä. Kiilto hävisi lakkauksesta kolmen päivän jälkeen ja neljäntenä päivänä lakkaus alkoi vähän nousta reunoilta. Iski paniikki, koska tuolloin neljäntenä päivänä oli ne mainitut ylioppilasjuhlat. Hätäpäissäni laitoin päälle Essien Good to Go -päällyslakan ja siitähän se riemu vasta repesi, sillä lakkaus nousi ihan älyttömästi kynsien tyvestä, tuloksena nuo lohjenneet alueet. Kirsikkana kakun päällä peukalon kynsi katkesi omia aikojaan. Ei ollut kyllä kovin mieltäylentävää olla siskon juhlissa tuon näköisillä kynsillä…

Summa summarum: tuntemukset on vähän ristiriitaiset. Lakka itsessään oli oikein hyvälaatuinen ja miellyttävä käyttää. Tuote ei ole huono, sillä toimiihan se omassa tarkoituksessaan näemmä vallan mainiosti – lakka kestää vakuuttavan näköisenä kynsillä sen luvatun viikon, ainakin hyväkuntoisilla kynsillä. Edes mun huonokuntoisilla, liuskoittuvilla kynsillä lakka ei kulunut _kärjistä_ juurikaan, saati lohjennut (etusormen lovi kynnen kärjessä aiheutui liuskottuman viilaamisesta). Täytyy nyt kuitenkin muistaa, että ei lakka ollutkaan kynsillä kuin viisi päivää ja päällyslakan kiilto hävisi kyllä ihmeen nopeasti. Toisekseen, en tee hirveästi mitään lakalla, jota en voi koristella. Oletan, että lohkeilu johtuu nimenomaan leimauksesta ja kahdesta päällyslakkakerroksesta, sekä orastavan katastrofin viimeistelystä tavallisella pikakuivattajalla. Tavalliselle kuluttajalle nämä lakat voivat siis antaa erinomaisen määrän vastinetta rahoille, mutta leimailuintoiselle ja lakkauksiin nopeasti kyllästyvälle kynsilakkapossuilijalle geelilakat jättivät kyllä aika paljon hampaankoloon.

.
.

Kokeilemattomien lakkojen joukossa odottaa vielä saman lakkakokoelman kirkkaanminttu Ocean Drive, jolle aion antaa mahdollisuuden seuraavan pidemmän reissun yhteydessä, ja sillä kertaa jätän leimaustarvikkeet laatikkoon.

Yhden henkilön tapaustutkimus ei ole tieteellisesti kovin vakuuttava, joten toivon lisäinfoa ilmaantuvan kommenttiboksiin. Onko kukaan muu testannut näiden lakkojen kestävyyttä koristelujen kera?

Translation: IsaDora launched ”Gel Nail Lacquers” a while back which are very durable polishes that don’t need an uv-lamp or any other devices, just a color polish and a special top coat. IsaDora says the polishes last at least seven days without chipping. I’ve seen many convincing blog posts about these polishes and wanted to try them out myself. I bought two shades and the top coat, the first shade I tried was Iced Coffee. Very nice quality btw. I used base coat, applied two coats of polish, waited for 3 minutes as adviced and added one coat of top coat.  Then I decided to bend the rules and added stamping and another layer of top coat.  IsaDora doesn’t say anything about nail art on these polishes so I didn’t know what to expect.

I have to say I wasn’t convinced. Top coat lost it’s shine in three days and the mani started to lift on the sides on the fourth day. I panicked and added one coat of Essie Good to Go and then all hell broke loose. Polish lifted and chipped like there’s no tomorrow and on the fifth day the mani was all but gone, as you can see in the pictures. There was no way I could’ve kept this mani for seven days. However I did bend the rules by stamping and adding another top coat… and as you can see, there isn’t that much tip wear so my guess is that stamping doesn’t go well with these ”gel” lacquers. Product itself isn’t half bad if you don’t want any nail art on your mani. For me this is a dud since I rarely wear a mani without something or other on top of it. If you’ve tried these polishes I’d love to hear what you thought of them! Thanks for visiting :)

Kurkkasitko jo nämä?

10 kommenttia

 1. Voin vain kuvitella kuinka epämukavaa on ollut juhlissa jos kynnet kaihertaa. Ihan sama vaikka se vessapaperi roikkuisi jalkapohjasta, mutta jos kynnet ei oo hyvin niin mikään ei oo hyvin. :D

  Mua himottaisi se Ocean Drive pelkästään värinsä vuoksi. En hae lakoilta kovin pitkää kestävyyttä, sillä kyllästyn nopeasti lakkauksiin (jopa heti kun saan ne valmiiksi…). Siispä taidan jättää nämä lakat suosiolla ostamatta. :)

  1. Niinpä, oon ihan samaa mieltä :D

   Tuo Ocean Drive löytyy myös ihan normilakkojen valikoimasta, osta se :) Mulla sama juttu, viikko samaa lakkausta on ihan liikaa :D

 2. Näin nämä itsekin Zigillä ja jollain muulla testissä ja sorruin ocean driveen. Innoissani lakkailin kynnet ohjeiden mukaan ilman alulakkaa, annoin jopa kuivua vaaditut 3min / kerros. 1,5 vuorokautta ja etusormet olivat käytännössä kaljut. Niistä lohkesi kunnon palat pois ja tuttuun tapaan voin nostaa loput irti ilman että kynnen pinta menee miksikään. Muistakin lähti kärjet rispaantumaan seuraavana päivänä ja juurikin tyvi meni kummalliseksi.
  Seuraavan kerran kokeilin tätä tavallisen lakkauksen päällä pelkkänä top coatina ja lopputulos oli yhtä kestävä – turha rahareikä minulle siis -.-

 3. Onpa hanurista:/ Mulla oli yhdessä kynnessa siirtokuva ja sen päällä vielä Rimmelin päällyslakka ja se kesti ihan samalla tavalla kuin muutkin mutta selkeästi meidän tulokset ei nyt ole vertailukelpoiset. Harmi, että tää ei sulla kestänyt:P

 4. Tosi outoa miten vaihtelevia kommentteja näistä löytyy. Itsellä nää toimii mainiosti. Toki näiden kanssa koristelu jää vähemmälle, mutta toisaalta se on mulle ihan helpottavaa, jos fiilis on semmoinen ettei mitään koristelujuttuja mieleen tule.

  1. Varmaan kestävyyteen vaikuttaa kaikki mahdollinen kynnen pH:sta alkaen… täytyy vielä koittaa sitä Ocean Drivea ilman koristeluja ennenku vahvistan oman mielipiteeni näistä :)

 5. Mun on ehkä ihan pakko seuraavaks kokeilla, että miten nää kestää omilla kynsillä! Ja johonkin kynteen tunkea jotain koristeitakin. On niin ristiriitaista infoa, tulee mieleen PeelOff. Osa rakasti, osa vihasi.

Vastaa