Hiustenpidennys ompelutekniikalla

Toteutin noin 1,5 kuukautta sitten pitkään kyteneen suunnitelman hiustenpidennyksestä. Hääkampaukseeni käytettiin lisähiuksia, ja sovittiin kampaajan kanssa jo etukäteen, että kampaukseen käytettävät hiukset laitetaan sitten häiden jälkeen mulle pidennyksiksi. Hiustenpidennys on käynyt mulla monesti mielessä, mutta olen aina hylännyt sen ajatuksen paitsi taloudellisista syistä, myös siksi että pelkäsin omien hiusten tuhoutuvan siinä samalla ja pidennysten hoidon olevan työlästä. Ajatus juonsi juurensa ehkä siltä ajalta, kun tarjolla oli lähinnä teippi- ja sinettipidennyksiä. Kumpikaan tekniikka ei houkutellut mua silloin eikä varsinkaan tänä päivänä, joten ihan itsestäänselvä valinta oli ompelutekniikka. Siinä hiuksiin tehdään omista hiuksista hyvin kapea, erittäin tiukkaan tehty letti, joka tehdään ihan kiinni päänahkaan. Kiinnityskohta tietenkin valitaan yksilöllisesti, mutta mun tapauksessa letti kulkee vaakasuoraan korvien korkeudella. Tähän tiukkaan lettiin sitten ommellaan kiinni nauha, jossa hiustenpidennys on kiinni.

Ompelupidennyksen etuna on, että sen hoito on yksinkertaisempaa kuin sinettien ja teippien, se on huomaamattomampi, eikä se rasita omaa hiusta mitenkään. Omien hiusten kasvaessa myös se kiinnitysletti tietenkin siirtyy alemmas ja kauemmas päänahasta, ja sen takia pidennystä ja kiinnityslettiä pitää ”nostaa” takaisin paikalleen noin 10-12 viikon välein. Mulla ensimmäinen nosto on edessä vasta kahden viikon kuluttua, joten siitä en kokemuksiani vielä osaa kertoa.

Hiustenpidennysten hoidossa mulle haasteellisinta on se, että pitää muistaa ettei mitä tahansa pesu- tai muotoilutuotteita voi käyttää. Esimerkiksi rakennepaikkaavat shampoot ja hoitoaineet eivät sovellu pidennyshiukselle, ja sen vuoksi jouduin luopumaan Olaplexeistani toistaiseksi. Olin aidosti huolissani asiasta, koska Olaplexit on tehneet mun omille hiuksille ihmeitä, mutta yllättäen Keunen valikoimasta löytyikin pidennyksille sopivat shampoo ja hoitoaine jotka ovat pitäneet hiukseni tismalleen yhtä hyvässä kunnossa kuin Olaplexitkin. Kaikki kunnia Keune Care Vital Nutritionille!

Tuotevalintojen lisäksi en juurikaan ole joutunut tekemään muutoksia hiustenhoidossa, paitsi että olen yleisesti huolellisempi siinä kuin aiemmin. Hiustenpidennys on hintava tuote, ja siksikin haluan pitää omastani mahdollisimman hyvää huolta, jotta se kestäisi kauniina mahdollisimman pitkään. Käytän Biozellin Color Maskia sävyssä Caramel vähintään kerran viikossa, suojaan hiukset pyyhkeellä saunassa ja letitän hiukset yöksi, jotta ne eivät mene takkuun. Suoristusraudan ja muiden laitteiden käyttö toki kuluttaa niin omaa kuin pidennyshiustakin, mutta käytän suoristusrautaa kyllä lähes päivittäin joko hiusten silottamiseen tai laineiden tekemiseen. Suojaan hiukset kuitenkin aina kosteuttavalla Keune Style Curl Creamilla. Omien hiusten tyveen laitan Keune Caren Volume Moussea ennen föönausta, jotta saan omiin hiuksiin vähän nostetta. Kuivashampoita ja tekstuurisuihkeita käytän kuten ennenkin, mutta en suihkuta niitä pidennyksen tyveen vaan vain omaan tyveen. Se on helppoa, kun pidennyshiuksia ei ole kaikkialla, ainoastaan yhdessä kohdassa. Curl Creamia lukuunottamatta en käytä mitään muotoilutuotteita pidennyshiukseen.

Mulle oleellista pidennyksen laittamisessa ei niinkään ollut hiusten pituus vaan tuuheus. Omat hiukseni ovat aika ohuet ja se asia on kiusannut mua jo pitkään. Aluksi meinasinkin, että en halua yhtään lisää pituutta ja pyysin kampaajaani leikkaamaan hiuspidennyksen samaan mittaan omien hiusteni kanssa. Onneksi hän ei heti siihen suostunut, koska olin ihan väärässä. :D Rakastan tätä pidempää tukkaa, sillä jo tämä noin 10-15 cm lisäpituus tekee hiuksista näyttävät, vaikka ne eivät superpaksut olisikaan. Pidennyshius ei ohene latvaa kohti kuten omani, joten pitkät hiukseni näyttävät jo senkin takia nyt paljon paremmilta kuin sama mitta omilla hiuksilla. Toki tässä nälkä kasvaa syödessä ja olen jo haaveillut toisestakin pidennysnauhasta lisätuuheuden saamiseksi, mutta toinen pidennys voisi olla vaikeaa saada piilotettua omien hiusteni joukkoon. Mulla on takaraivolla ärsyttävä pyörre hiuksissa, ja sen takia tämä nykyinenkin pidennys piti laittaa tosi alas, ettei kiinnityskohta sitten vahingossakaan näy jos hiukset eivät ole säntillisesti asetellut.

Tähän liittyykin ainoa harmitukseni, joka pidennyksen myötä on tullut: hiusten pitäminen kiinni on aiempaa vaikeampaa. Tykkäisin pitää hiuksia tosi korkealla nutturalla, siis ihan päälaella, mutta omien hiusten mitta ja paksuus ei siihen ole riittänyt. Nyt riittäisi, mutta kun hiukset nostaa ylös, omat haituvani eivät riitä peittämään pidennyksen kiinnityskohtaa siinä juuri korvan takana. Ongelma ratkeaisi jos kiinnityskohtaa nostettaisiin ylemmäs, mutta sitten tulee se pyörre vastaan ja riskinä on, että kiinnityskohta näkyy hiusten ollessa auki. Pidennysten kanssa paras tapa pitää hiuksia kiinni on letti tai ihan matala ponnari/nuttura, mutta erityisesti urheillessa haluaisin hiukset nimenomaan pois sieltä niskasta hiostamasta. Tätä yritetään kampaajan kanssa ratkaista sitten kun pidennyksen huoltoaika parin viikon päästä tulee.

Yhteenvetona sanon, että hiustenpidennys on parasta mitä olen itselleni hankkinut piiiiitkään aikaan, enkä todellakaan ole ihan lähiaikoina siitä luopumassa! Otin oman pidennykseni tietysti luottokampaajallani Outilla Bombónissa.

Onko lukijakunnassa ketään, jolta löytyy pidennykset tai joka niitä on harkinnut? :)

Kurkkasitko jo nämä?

Vastaa