Geelilakkaus kotona ja Holikasukkien tulokset

Tämän postauksen tekeminen on mulle vähän vaikeaa, koska en erityisesti pidä jaloista ja mun mielestä ihmisten olisi pitänyt syntyä sukat jalassa. Silti mun pitäisi nyt julkaista kuvia omista jaloistani, puuh. Noh, löytyipä ainakin motivaatiota hoitaa jalat esittelykuntoon. Pienimuotoinen projekti alkoi Holika Holikan kuorintasukkien käytöstä, ja alkuperäisessä postauksessa lupasin palata lopputuloksiin myöhemmin.

Olin tyytyväinen kuorintasukkien tehoon. Iho alkoi kuoriutua hieman reilun viikon jälkeen sukkien käytöstä, mikä on kyllä aika pitkä odotusaika, mutta muistelen lukeneeni että seuraavilla kerroilla iho kuoriutuu nopeammin. Ihon kuoriutumisesta en ottanut kuvia, koska se ei todellakaan ollut lasten katseltavaa :D Jos joku haluaa kyseisen vaiheen prosessista nähdä, niin kuvia löytyy kyllä kasapäin googlettamalla. Iho irtoili pienehköinä riekaleina, eikä se tuntunut yhtään miltään. Kuoriutumista voi nopeuttaa jalkakylvyillä tai saunomalla, mutta minä tyydyin varovasti rapsuttelemaan enimpiä riekaleita irti. Kuoriutumisvaihe kesti joitakin päiviä ja sen jälkeen jalkojen iho oli tosiaankin vauvanpehmeä ja sileä. Ainoa kohta mihin karkeaa ihoa jäi oli päkiän reuna ja isovarpaiden ulkoreuna. Kantapäistä sen sijaan tuli ihan uskomattoman sileät. Tulokset ovat myös pysyneet yllä ihmeen hyvin laiskasta rasvaamisesta huolimatta.

.
.
.
.

Ylläolevissa kuvissa kuoriutumisesta on kulunut jo kaksi viikkoa enkä rasvannut jalkoja ennen kuvien räpsimistä. Harmi, että kuvissa en saa näkymään ihon pehmeyttä! Olen niin tottunut karkeaan tuntuun jalkojen iholla, että kuorintasukkien tuoma pehmeys oli ihan ihmeellistä.

Ranskan matkaa varten halusin huolitella jalkoja vähän lisää ja päädyin tekemään geelilakkauksen varpaankynsiin. Inhoan lakata varpaankynsiä, koska se on niin työlästä ja hankalaa ja joudun kohtaamaan oman kankeuteni. Ei hyvä. Lakatut varpaankynnet kuitenkin heti kaunistavat rujojakin varpaita, joten geelilakkaus on erinomainen ratkaisu: ähinää ja puhinaa tarvitsee sietää kerran, ja sen jälkeen lakkaus pysyy moitteettomana ja kiiltävänä pienen iäisyyden. Olen saanut jo aikoja sitten CesarsShopista kokeiltavaksi Kaga-merkkisiä geelilakkoja ja nyt ne viimein pääsivät tositoimiin.

.
.

Osaan tehdä rakennekynsiä ja mulla on kaikki välineet niitä varten olemassa, joten multa puuttui vain itse geelilakat. Alus- ja päällyslakan lisäksi valitsin värigeeliksi shimmerisen vadelmanpunaisen numerolla 135. Ohjeet geelilakkauksen tekoa varten katsoin tästä kuvatutoriaalista, joka löytyy Cesarsin sivuilta. Lisäksi luin tarkkaan Sinneyn postauksen aiheesta. Geelilakkauksen teko on oikeasti varsin helppoa eikä juuri eroa tavallisesta kynsien lakkauksesta, mitä nyt jalkaa/kättä täytyy käyttää uv-uunissa aina välillä. Pähkinänkuoressa homma sujuu näin:

Tarvikkeet: uuni, kynsinauhojen poistoaine (cuticle remover), puhdistusaine ja vanulappuja, buffer-viila, alus- ja päällyslakka sekä värilakka

1. Poista ylikasvaneet kynsinauhat cuticle removerin ja puutikun/metallitikun avulla. Tämä on tärkeää lakkauksen pysyvyyden kannalta. Kynteen kasvaneen kynsinauhan päällä geelilakka ei pysy kunnolla.
2. Buffaa kynnen pintaa _varovasti_ pehmeällä palkkiviilalla
3. Levitä ohut kerros aluslakkaa kynsille ja uunita minuutti
4. Lisää värilakkaa yksi kerros, uunita, levitä toinen kerros ja uunita uudestaan
5. Lisää päällyslakka ja uunita
6. Pyyhi geelilakan jättämä tahmea pinta kynsiltä puhdistusaineella, ja sitten homma onkin jo valmis.

.
mono uunissa
.
.

Ta-dah, kesävarpaat valmiina! Helppoa oli, jopa mun koordinaatiolla ja venyvyydellä. Muistakaa, että mikäli lakkoja lipeää kynsinauhoille, se pitää poistaa heti vaikkapa puutikulla. Kynsinauhan päälle kovettuva geelilakka napsahtaa nopeasti irti (koska se ei tietenkään kunnolla tartu ihoon) ja vie herkästi samalla kynnen lakkauksen mennessää, kun lakkauksen alle pääsee ilmaa. Lisäksi allergisoitumisen riski on paljon suurempi mikäli aineita jää iholle.

Tätä kirjoittaessani geelilakkaus on ollut varpaissa 2,5 viikkoa ja se näyttää edelleen kuin uudelta, edes kiilto ei ole himmentynyt. Veikkaan, että mun tarvitsee palata geelilakkapullojen äärelle seuraavan kerran ehkä jouluna :D En käsitä, miksi en ole tehnyt geelilakkausta varpaisiin jo paljon aikaisemmin, sillä tämähän on aivan täydellinen ratkaisu näin laiskalle jalkojen hoitajalle. Ajattelin ostaa seuraavalla Cesars-visiitillä pari Kaga-sävyä lisää, niin on sitten vähän vaihteluakin. Niitä sävyjähän on sata, että on ainakin mistä valita :)

(Olen pahoillani, että jouduitte katselemaan mun varpaita lähietäisyydeltä.)

Geelilakat ja kuorintasukat saatu. Linkeistä tai ostoksista en hyödy.

Translation: Holika Holika’s One Shot Peeling Socks did an amazing job. My feet are soft and smooth and nearly all hardened skin peeled away. I’m really lazy with taking care of my feet but every time I polish my toe nails they look a million times better, so I decided to try using gel polish. I got Kaga gel polishes for review from CesarsShop and they were really easy to use, I just followed this tutorial. Now I don’t have to worry about my toes for a few months, yay!

Kurkkasitko jo nämä?

8 kommenttia

 1. Ihanaa, varpaat! Mä en tajua, miksi kaikki häpeilee jalkojaan :). Siis mä häpeilen kanssa, mutta en tajua sitä! Onkohan olemassa yhtään kynsiblogia, missä olisi vain varpaankynsien lakkauksia??? Pitäiskö perustaa? Mä voisin esitellä siellä omia yliliikkuvia varpaitani ja videoida tutoja siitä miten helppoa on lakata ja kuivattaa varpaankynnet, kun ne saa sojottamaan jokaiseen ilmansuuntaan.

  Mä en ole vielä uskaltanut koskea näihin sukkiin mutta tämän kesän aikana olen sentään ekaa kertaa ihan oikeasti hoitanut jalkojani ja varpaankynsiäni. Luulin, että ne oli jo ihan menetetty tapaus, mutta hitsin hitsi, nehän näyttää jo melkein näteiltä. Vielä kun laittais geelilakkauksen niin näitähän kehtais oikein esitellä…not!

  1. En minäkään oikein tiedä miksi jalat on niin eri asia kuin kädet :D perusta ihmeessä se varvasblogi, sittenhän sen näkee onko sille kysyntää! :D

   Lakkaus kyllä parantaa jalkojen ulkonäköä ihan kertaheitolla!

 2. Vitsit sentään, mä tarviin kyllä nuo Holikat! Kantapäät kovettuu niin herkästi että jatkuvasti niitä saa kuoria ja rasvailla jos mielii pitää pehmeät jalat. Ja noita Kagan lakkojakin voisin kyllä testata, kun noin hyvin pysyy :) Uunikin löytyy joten sijoitus ei olisi iso. Kiitos vinkistä! :)

  1. Se ylläpito on kyllä tosiaan paljon helpompaa, jos pahimmat ottaa kuorintasukilla ensin pois :)

   Kagat yllätti kyllä helppoudellaan, en tajua miks en oo aikaisemmin jo tehny tätä!! :D

Vastaa