Essien uudet hoitolakat

Essie uudisti viime vuonna hoitolakkojensa ulkonäön, valikoiman ja osin sisällönkin. Essien First Base oli mun luottoaluslakka vuosia, joten nikottelin kyllä kun näin sen poistuneen valikoimasta enkä vielä tiennyt, että uusia alus- ja päällyslakkoja tulee kokonainen sarja. Olen tässä jo hyvän tovin testaillut saamiani kappaleita uusista lakoista, itse asiassa jo niin kauan, että vallan unohdin etten ole vieläkään kirjoittanut niistä! Joskus kannattaa näemmä selata vähän vanhempiakin kuva-arkistoja.

Tässä ei suinkaan ole kaikki uudistuneet pullot, mutta aika hyvä läpileikkaus kuitenkin. Pakkauksissa on nykyään värikoodit; vihertävät pakkaukset ovat aluslakkoja ja puna-lila -sävyiset päällyslakkoja.

Strong Start on erittäin käyttökelpoinen perusaluslakka. Sitä suositellaan erityisesti hauraille kynsille lakan sisältämän biotiinin vuoksi. Tätä käytän itse nyt melkein aina, ja kyseessä on sen verran perusvarma tuote, että suosittelisin tätä ihan kenelle tahansa joka aluslakkaa kaipaa. Yhtä napakkaa pitoa ja kestävyyttä Strong Start ei tarjoa kuin vanha kunnon First Base, mutta ei se käsittääkseni First Basen tilalle tullutkaan. Valikoimassa nimittäin on myös Here to Stay -niminen aluslakka, jonka kerrotaan pidentävän lakkauksen kestoa. Se taitaa olla tämä uuden sukupolven First Base, mutta itse en ole sitä kokeillut enkä muistanut ostaakaan. Vielä.

Smooth-e on ridge filler -aluslakka eli uurteita tasoittava, rakenteeltaan vähän paksumpi aluslakka. Tämä oli kisan musta hevonen! Mun kynnet ei ole erityisen uurteiset enkä juurikaan ole siksi etsinyt ridge fillereitten Graalin maljaa, mutta tykästyin Smoothiin ihan muista syistä. Smooth-e kuivuu nimittäin älyttömän nopeasti, siis ihan hujauksessa, ja muuttuu kuivuttuaan mattapintaiseksi. Tällainen ominaisuus on kiireiselle lakkaajalle TAI lakkakokoelmien swatch-urakoita tekevälle bloggaajalle kultaakin kalliimpi! Smooth-e tasoittaa kivasti kynnen pintaa ja koska se kuivuu utuisen mataksi, se häivyttää näkyvää kynsirajaa ja on siksi oivallinen valinta myös läpikuultavien lakkojen alle. Lakkauksen kestokin on mun mielestä tämän aluslakan kanssa erinomainen.

Gel Setter pysyi valikoimassa, mutta muutti vähän vain ulkomuotoaan. Superkiiltävä, geelimäisen pinnan tuova päällyslakka onkin monen suosikki, mutta itse käytän mieluummin Gel Setterin siskoa Speed Setteriä. Sillä on samat ominaisuudet kuin Gel Setterillä, mutta se kuivuu huomattavasti nopeammin! Tykkään. Kuvassa oleva pulloni on vielä vanhassa ulkoasussa, olen Speed Settereitä nimittäin parikin pulloa hamstrannut jemmaan. Saamani tuote-esitteen mukaan Good to Go -päällyslakka on saanut lähtöpassit (tai siis ainakaan esitteessä ei sitä ollut), mikä on harmi, koska tykkäsin myös siitä tosi paljon ja se sopi leimojenkin päälle näitä Settereitä varmemmin. Cocopandalta Good to Go:ta vielä löytyy (ja halvalla!), joten kannattaa ostaa nyt jos sitä haluaa jatkossa vielä käyttää!

All-in-One on uutuus, jolle kurtistin kulmiani. Aijai essie, heristän toruvasti sormeani tällaiselle alus- & päällyslakkahybridille. Aluslakan ja päällyslakan funktiot ovat niin erilaiset, etten ymmärrä miten niitä voisi samaan pulloon saada tungettua. Yleensä tällaiset kynsituotteet ovat ihan yhtä priimaa kuin mikä tahansa muu ”7-in-one” -tyyppinen tuote nyt voi olla, eli ei kovin. Sinänsä ihan käyttökelpoisia kyllä, mutta kun punnitaan ajansäästöä ja näennäistä kätevyyttä sekä menetettyjä ominaisuuksia, eivät vaakakupit ihan tasan kyllä ole. Kahden pullon avaaminen ei vie yhtään sen enempää aikaa kuin yhden pullon avaaminen kahdesti, eikä näissä rahaakaan säästä kun kyllähän aluspäällyslakka kuluukin käytössä sitten kahdesti nopeammin kuin pelkkä aluslakka. Mutta nyt kyllä mellastan tässä mielikuvien varassa, sillä joudun myöntämään etten tätä pulloa ole vielä avannutkaan. Ei ole ollut tarvetta, kun nuo essien varsinaiset aluslakat ovat niin hyviä ja päällyslakoissakin riittää valinnanvaraa! :)

Essien klassinen aprikoosiöljy säilytti edelleen paikkansa valikoimassa, vaikka sai sekin toki uuden ulkomuodon. Olen käyttänyt tätä kynsinauhaöljyä muistaakseni parikin pulloa, tuoksu on miellyttävä ja tuote tekee sen minkä lupaa eli elvyttää korppukuivia kynsinauhoja. Olisi kuitenkin kiva saada jokin toinenkin tuoksuvaihtoehto valikoimaan, kuten vaikka piparminttu! Ah se olisi ihana. Peräänkuulutan myös öljylle sopivampaa pakkausta, kuten vaikkapa L’Occitanen kynsinauhaöljyssä. Kierrekorkin ja siveltimen kanssa puljaaminen ei onnistu kuin pöydän ääressä, mutta kynsinauhaöljylle olisi käyttöä muuallakin kuin kotosalla.

Onko joku teistä kokeillut tuota uutta Here to Stay -aluslakkaa, jota mulla ei tässä nyt ollut? Ja tunnustaako joku käyttävänsä all in one -tuotteita? :D

(Lakat saatu. Postaus sisältää mainoslinkkejä, joiden klikkailusta en hyödy, mutta joiden kautta tehdyistä ostoksista saan pienen komission. Mahdolliset komissiot käytetään blogin palvelinkulujen kattamiseen.)

Kurkkasitko jo nämä?

12 kommenttia

 1. Pääsen nykyisellä lakkaustahdilla käsiksi Here To Stay-aluslakkaan joskus vuonna 2022, joten kertoilen sitten kokemuksiani:D Hamstrasin näet paniikissa First Basea kun huomasin sen katoavan myynnistä, joten mulla on nyt hieman aluslakkaruuhkaa…

 2. Tilasin just tänään Essien Strong start lakan, toivottavasti osoittautuu hyväksi, nimittäin THE aluslakka on hakusessa kun vanhat Essiet loppuivat. Sulla on aivan ihana blogi, josta saa valtavasti inspiraatiota. Saatko käytettyä sun kynsilakat loppuun, vai lahjoitatko vaikka kavereille eteenpäin osan? Itse olen ollut vähän hamsteri, mutta moni lakka jäi käyttämättä joten en uskalla enää ostaa uutuuksia kun vanhatki on käyttämättä. Siksi vaikka Opin lakkoja en ole kokeillut koskaan, kun kaapeissa on niin monta vähänkäytettyä Essietä :D

  1. Kiitos kehuista, kylläpä lämmitti mieltä :)

   Mulla ei ole koskaan ollut tavoitteenakaan käyttää lakkoja loppuun, ennemminkin olen kasvattanut itselleni monipuolista valikoimaa! Lakathan ei mene pääsääntöisesti yhtään miksikään vaikka niitä ei käyttäisi. Itseasiassa päinvastoin; sitä paremmin ne säilyvät mitä vähemmän niitä availee ja käyttää :D Lahjoitan kyllä paljon lakkoja eteenpäin ja teen säännöllisesti karsintaa kokoelmiini, mutta lähinnä vain tilanpuutteen vuoksi :)

 3. Itellä käytössä tällä hetkellä tuo Here To Stay -aluslakka ja ainakin oman kokemuksen mukaan yhtä hyvä kuin tuo First Base, eli suosittelen :D

  1. Se on oikein! :D tuossa ylempänä just kehuttiin Here to Stayta, aion kyllä itekin ostaa sen kunhan seuraavan kerran osuu silmään!

 4. Moi, kiitän nyt heti tässä aluksi hyvästä blogista. Osaisitko auttaa minua eräässä kynsiongelmassa: olen suuri kynsilakkojen ystävä ja käytin pitkään Essien aluslakkoja, ja kynsilakat pysyivät kynsissäni nätisti yleensä maanantaista perjantaihin. Huomasin kuitenkin pari vuotta sitten, että Essencen lakat toimivat kynsissäni ihan yhtä hyvin ja lakat pysyivät nätisti. Mutta sitten tapahtui jotain outoa: huolimatta siitä, että käytän tavoilleni uskollisena kahta aluslakkaa, jonka päälle kaksi kerrosta värillistä lakkaa, ja koko komeuden päälle vielä päällyslakka, eivät kynsilakat pysy sormissani enää yhtä päivää pidempään. Pesen käsiäni jonkin verran, ja kynteni ovat muuttuneet jotenkin pehmeämmiksi ja lakka nousee kynnestä irti kynnen kärjestä ensin, jonka jälkeen se vähitellen murenee koko kynnestä. Ihan kuin kynnet hylkisivät lakkaa, kerrassaan merkillistä! Raaskisinko kokeilla siirtymistä takaisin Essien lakkoihin vai onkohan toivo jo menetetty? Voisiko kunnon kynnenkovettajasta olla apua, vaikka sitäkin kyllä tuloksetta Essenceltä kokeilin. Voiko vika olla vain halvoissa Essencen lakoissa? Olisiko mitään vinkkiä antaa, oi kiltti ja viisas Emma!

  1. Moi! Kiitos kauniista sanoista <3

   Mitä aluslakkoja käytät tällä hetkellä? Onko nekin siis essenceltä? Oon ite huomannut, että jotkut aluslakat aiheuttaa lakan kuoriutumisen kynneltä. Huomasin myös, että Essencen kynsibalsami (sellainen vaaleansininen) aiheuttaa saman kuoriutumisen, vaikka balsamin olisikin hieronut kunnolla kynsiin ja antanut kuivua ennen aluslakan levittämistä. Joskus myös liian paksu lakkakerros (siis kaikki alus- ja päällyslakat mukaan laskettuna) aiheuttaa tuon lohkeilun. Samaten jos kynnet on liuskoittuneet tai muutoin huonokuntoiset, lohkeilua tapahtuu juurikin kynnen kärjestä.

   Käytän iloisesti ristiin niin Essietä, Opia, Essenceä kuin monia muitakin merkkejä, enkä ole huomannut kovin merkittäviä eroja värilakkojen pysyvyydessä. Sen sijaan alus- ja päällyslakoissa on TODELLA suuria eroja. Minusta parhaita aluslakkoja ovat vihreäsävyiset, hieman tahmean pinnan jättävät aluslakat, kuten juurikin Essien First Base (nykyisin ilmeisesti nimeltään tuo Here To Stay). Essencen aluslakoista mulla ei ole kovin vakuuttavia kokemuksia, ovat siis ihan ok mutta eivät yllä parhaiden aluslakkojen tasolle. Jäin myös miettimään sitä, miksi käytät kahta aluslakkaa? vai onko kyseessä hoitolakka + aluslakka? Jos kynsien kunto mietityttää, suosittelen alimmaksi kerrokseksi Trindin Nail Repairia, sitä käytän aina itse ja se on kyllä timanttista tavaraa! :) Sen päälle sitten kerros Here to Stayta tai muuta vastaavaa ja sitten haluamasi värilakka + päällyslakka. Siinä olis mun suositus! Mun suosikkeja päällyslakoista on Essien Good to Go ja Speed Setter sekä Seche Vive tai Seche Vite (mutta Vite paksuuntuu, Vive ei, siksi suosin Viveä).

   Toivottavasti näistä hajatelmista olisi jotakin hyötyä! :)

 5. Voi kiitos Emma avustasi, minulla onkin nyt hyviä uutisia kerrottavana: ostin Essien Strong startin, ja lakat ovat pysyneet kynsissä lähes yhtä hyvin kuin ennen Essence-nuukailua. Viiden päivän täydellisyyteen ei olla vielä päästy, mutta uskon, että sinnekin vielä päästään. Olen nimittäin kokeillut kynsiin vasta ihan pelkkää Strong Startia kahdella kerroksella (pysyi suhteellisen hyvin, olin NIIN onnellinen), jonka jälkeen värilakankin kanssa. Olin viime aikojen koettelemusten jälkeen hieman skeptinen jo koko kynsien lakkaukseen, enkä raaskinut ostaa vielä Essien päällyslakkaa, ja laitoin ihan vain Strongia päällyslakaksikin.

  Joskus ammoisina aikoina harkitsin mainitsemaasi Trindin aluslakkaa, mutta säikähdin sen sisältämää formaldehydiä. Onko sitä kyseisessä lakassa vielä, ja mitä sinä olet siitä mieltä?

  Tuhannesti Emma kiitos sinulle, sinusta oli minulla aivan valtavan suuri apu!

  1. Oi että, ihana kuulla että musta oli hyötyä ja olet löytämässä taas lakkausleikkien ilot! :) <3

   Joo, Trindin Nail Repairissa on tosiaan formaldehydiä. Rehellisesti sanottuna en ole ajatellut koko asiaa juurikaan. Varon toki ettei ainetta mene tai jää kynsinauhoille tai muualle iholle, mutta eihän hoitolakka verenkiertoon imeydy ja koska EU:ssa on niin napakka kuri ja tarkastelu kosmetiikan ainesosien suhteen, en oikein osaa huolestua asiasta. Jos olisin raskaana, valitsisin varmastikin sitten jonkin toisen hoitolakan varmuuden vuoksi. Trind on muuten juuri uusinut hoitolakkojensa ulkomuodon, en tiedä olisiko ainesosaluetteloakin muutettu siinä yhteydessä. Yritin selvittää asiaa, mutten tullut hullua hurskaammaksi :/

Vastaa