Essie Fall for NYC Swatches

No hei! Hieman on ollut haasteellinen viikko. Koiralla on ripuli, molemmissa korvissa korvatulehdus, jokin mystinen iholeesio ja ties mitä vielä. Eläinlääkäriin on mennyt 250 euroa, ja lisälasku on odotettavissa mattopesulasta. Ovela koira tekee isoimmat ripulit aina sille kalleimmalle ja vaikeimmin puhdistettavalle matolle. Rieha on koira jolle ruoka ei merkitse juuri mitään, mutta nyt mun pitäisi saada se koira syömään 5 krt päivässä ja nielemään lisäksi päivän aikana 6 tablettia antibiootteja, 33 ml kaoliinipektiini-vatsansuojalääkettä _ruiskusta_ 2-3 krt päivässä, 1 tl maitohappobakteerijauhetta, ja lisäksi korvat pitää putsata pari kertaa päivässä ja truutata korvakäytäviin korvakortisonia. Mitään ei saa antaa yhtä aikaa toisen aineen kanssa, joten tätä aikataulua puljatessa ei tartte harrastuksia keksiä. Puhumattakaan siitä, että mitään lääkkeitä koira ei suosiolla niele. Olen luutunnut televisiosta kaoliinipektiiniä ja kalastellut kaapin alta limaisia, kerran jo nielussa käyneitä antibioottitabletteja. Koittakaapa itse ruiskuttaa kolme ruiskullista maitomaista, silmänräpäyksessä kuivuvaa nestettä sellaisen koiran suuhun, joka heiluttaa päätään ku Pekka Pouta hevikeikalla. Saakeli. Tää on taas niitä hetkiä, kun kyseenalaistan joitakin tekemiäni elämäntapavalintoja…

Essien New York -aiheisen syyskokoelman sentään olen ehtinyt swatchata, ja voi mikä ilo se olikaan! Tässä on kuulkaa syksyn paras kokoelma. Pakko olla. Sävyt on juuri kohdillaan ja koostumukset on aivan huippuja!

Empire State of Mind on hopeinen metallilakka, joka on todella peittävä ja olen varma että tämä toimii leimauksessa. Kuvassa kynsillä on yksi vaivaton kerros lakkaa. Oon tyytyväinen ettei tässä ole mitään kimallehippuja mukana, sillä se lupaa hyvää leimaustulosta!

Booties on Broadway on tosi tumma, utuisen näköinen sininen creme. Aivan upea! Koostumus oli yksinkertaisesti täydellinen. Tässäkin kuvassa on vain yksi kerros lakkaa! (Yleisö, kohahtakaa)

It Takes a West Village on murrettu vaaleanpunainen creme. Kaunis, pehmeä sävy. Helppo lakata, mutta tätä ei kannata ylityöstää, sillä kaljuuntumisen riski on olemassa. Kynsillä 2 kerrosta.

Say It Ain’t Soho on kuparinen shimmer-metallilakka. Jos tämä ei ole hehkuva syksylakka, mikään ei ole. Helppo lakata, kuivuu nopeasti. Siveltimen jäljet jäävät aluksi näkyviin, mutta tasoittuvat päällyslakalla melkolailla kokonaan. 2 kerrosta.

Fall for NYC on iiiiihana murrettu oranssi creme. Tämän sävyiset lakat ovat yleensä rasittavia koostumukseltaan, raidoittuvat ja kiukuttelevat, mutta Fall for NYC on tosi helppo levittää ja likimain yhdelläkin kerroksella peittävä! Kuvassa 2 kerrosta.

Stop, Drop & Shop on erikoisen sävyinen creme. Essie kuvaa sävyä sanalla ”mulberry” eli mulperi. Kyseinen marja on mulle vieras, mutta sen värinen tämä lakka kuitenkin on :D Tykkään tästä(kin) ihan älyttömästi. Aivan huippu koostumus, tämäkin oli liki yhden kerroksen ihme, mutta pienen harkinnan jälkeen päädyin kuitenkin kahteen kerrokseen.

Fall for NYC -kokoelma on myynnissä nyt. Suosittelen keräämään vaikka kaikki, koska harvemmin osuu käsiin näin käsittämättömän hyvä kokoelma!

Mitäs tykkäätte?

(Lakat saatu.)

Kurkkasitko jo nämä?

8 kommenttia

 1. Empire state, Soho ja Shoppaus-lakka ovat ehdottomasti mun mielestä kokoelman mielenkiintoisimmat! :) Toi hopeinen olisi hyvä hankinta, jos kerran pätee leimauksessakin, uudelle kunnon hopealle ois tarvetta kyllä.

  Oivoi, tsemppiä Riehan hoitoon ja paranemiseen! Mä aina aattelin, et vaan kissoja on mahdotonta hoitaa, mut tän perusteella ei se koirankaan lääkitseminen taida olla mikään läpihuutojuttu :’D

  1. Onneksi Rieha on sentään sellainen alistuva raasu, eikä esimerkiksi yritä purra tai raapi lääkitsijältä naamaa irti, kuten kissa ehkä saattaisi tehdä :D

 2. Aivan ihana kokoelma, tosi onnistunut kokonaisuus ja keltsu on tietty mun lemppari ❤️ En tosin ole vielä ehtinyt itse näillä lakkailemaan, mut toivottavasti pian

 3. Voi Rieha! Meillä olisi varmasti yhtä paljon haastetta, vaikka puolet pienempi koira. Tuota ei kiinnosta ruoka pätkääkään, se syö kaiken ruokansa ehkä joka toinen päivä… Tsemppiä vaan hoitoon!

  Mä mietin tuon Empire State of Mindin hankkimista, varsinkin, jos se leimaa. :)

  1. Ah, lohduttavaa että jollakin muullakin on nirso koira. En tiedä miten Rieha on ikinä ees täysikokoiseksi kasvanut niillä ruokamäärillä mitä se suostui syömään. Varsinkin murkkuiässä se syöminen oli ihan sairaan huonoa, mutta siihen vaikutti varmasti myös suolisto-ongelmat joiden ei tiedetty allergiasta johtuvan. nyt onnistuu jo paremmin, mutta edelleenkin se saattaa olla jonkun päivän kokonaan syömättä.

   Mun pitää kokeilla sitä leimauksessa pian!

Vastaa