Essie Dotticure

Ylioppilashulinat on onnellisesti ohi, ja tällä kertaa kuoharilasien rikkoja en ollut minä! Olin valokuvausvastaavana, minkä vuoksi juhlasalista on varmaan 30 kuvaa, kaikki täynnä yleisön päitä ja yläreunassa tunnistamaton, tärähtänyt ylioppilas ja itse juhlista vain muutama, nekin tarjoiluista. Aikataulu luonnollisesti petti heti aamusta enkä ehtinyt lopultakaan laittaa omaa tukkaani, minkä vuoksi mun sisko kommentoi mun näyttävän niissä harvoissa yhteiskuvissa Drontti Edvardilta. Kiitti. Siinä vaiheessa kun ensimmäiset vieraat tulivat jo juhliin, minä olin ylioppilaan kanssa vasta kaahaamassa valokuvauksesta kohti kotia. Perinteisesti keskimäärin 85 % vieraista tuli paikalle yhtäaikaa, ja juuri sillä kellonlyömällä minä ja kaksi muuta perheen jäsentä oltiin käymässä toisissa ylioppilasjuhlissa. Kotona vallitsi täysi anarkia samaan aikaan kun minä, siskoni ja hänen poikaystävänsä kahviteltiin ja seurusteltiin muualla. Papukaijamerkin arvoinen suoritus. Pahoittelen siis kollektiivisesti sitä etten ehtinyt jututtaa juuri ketään, mutta ehkäpä tärkeämpää olikin itse ylioppilaan läsnäolo ja maittavat tarjoilut. Täyte- ja juustokakkuja oli äitini matikkapäällä varattu vaatimattomat kymmenen, joista saatiin pakkosyötöllä kulumaan puolet. Matikasta laudaturin kirjoittaneen siskoni olisi ehkä kannattanut hoitaa kakkumäärän laskeminen, mutta onpahan nyt sitten jälkiruokaa erinäisissä pakastimissa loppuvuodeksi. Summa summarum, oli mahtavaa nähdä sukulaisia ja muita tärkeitä tuttuja, toivottavasti kaikki viihtyivät juhlissa ja toivottavasti vanhempani ottavat nyt pari päivää hermolomaa esim. kakkuja syöden.

Kynsillä tänään pilkkuja joka lähtöön. Mulle koitti pieni joulu, kun L’Oréal Finland lähetti Essien kevätkokoelman, Hide & Go Chicin, blogissa esiteltäväksi. Valitsin ensimmäisenä kynsille Style Hunterin ja Spin the Bottlen ja uhmasin pilkkumanikyyrikammoani.

Essie Style Hunter & Spin the Bottle
Essie Style Hunter & Spin the Bottle

Pilkkukammo viittaa lähinnä siihen, että tämmöisiä lakkauksia on yksinkertaisuudestaan huolimatta vaikea saada onnistumaan. Pilkuista harvoin tulee tasaisen kokoisia ja samanmuotoisia keskenään, ja viimeistään päällyslakkaa laittaessa pilkut leviää ku Jokisen eväät. Vastoin kaikkia todennäköisyyksiä tämä lakkaus kuitenkin onnistui suunnitelmien mukaisesti, joten uskaltanen koittaa jotakin samanlaista uudestaankin.

.
.

Vadelmanpunainen lakka on Style Hunter, todella laadukas ja miellyttävä cremelakka, joka levittyy vaivatta, kuivuu erittäin kiiltäväksi ja peittää kahdella kerroksella. Nude creme Spin the Bottle sen sijaan tarvitsee kolme kerrosta tasaiseen lopputulokseen, koska koostumus on vähän liian paksu. Peittävyyden kyllä saavuttaa jo kahdella kerroksella, mutta koska lakka ei tasoittunut kovin hyvin itsekseen, tarvitsin kolmannen kerroksen pinnan viimeistelyyn.

.
.

Pallojen tekemiseen käytin isokokoista pilkkutikkua, pyyhkäisin tikun pään puhtaaksi parin pallon välein, pilkutin kynsiä lähes hengittämättä ja käytin päällyslakkana HK Girl Top Coatia. Siinä resepti pilkkulakkauksen onnistumiseen. Valkoiset pilkut on tehty Essie Blancilla, joka unohtui kuvasta.

.
.

Loppuun vielä kuva koko Hide and Go Chic -kokoelmasta ja tuosta _ihanasta_ säilytyslaatikosta, jota oon silitellyt ja ihaillut enemmän kuin mikä olisi kohtuullista. Nämä kevätlakat on nyt myynnissä kaupoissa, joten sinne siis jos leveäsutisia ihanuuksia itsellenne mielitte saada.

.
.
.
.

Vimma pahoittelee, että hänen pallonsa IHAN VAHINGOSSA sattui vierimään tuohon lakkalaatikon välittömään läheisyyteen ja se nyt vaan oli pakko hakea.

Translation: I did it, the dreaded dotticure is in da house and not a single dot got smudged! Success!!! I used Essie Hide & Go Chic collection polishes which I got for review from L’Oréal Finland. Raspberry red creme called Style Hunter was delightful, very shiny and easy to apply. I used two coats for a fully opaque result. The nude creme is Spin the Bottle which isn’t as good as Style Hunter in terms of quality, it was a bit too thick and did not self-level. It was opaque with two coats but I had to use three in order to get an even result. I can picture this being a nightmare with a narrow brush but luckily we Finns have wide brushes in our Essies :) I created the dots with a large dotting tool and top coated them with HK Girl Top Coat – and I repeat, not a single one got smudged. Can I get an amen?!

Thanks for visiting and have a great week! (Oh and one of my dogs, Vimma, sends her sincerest apologies because her ball ”just happened to roll” near the polishes I was photographing and there was ”absolutely nothing she could have done” to prevent it.)

Kurkkasitko jo nämä?

14 kommenttia

 1. Parempi se on niin, että tarjottavia on aina ihan liikaa, sillä mikään ei ole niin kamalaa kuin tarjottavien loppuminen. Juhlista ei jää sitten muuta mieleen (sillä kerran olen tällaisissa juhlissa ollut). Meillä on kaikissa juhlissa aina ihan liikaa tarjottavaa ja niitä sitten syödään rääppiäisissä useampaan otteeseen koko suvun voimin. :D
  Hyvin oot saanut pilkutuksen onnistumaan, itse en ole vielä kertaakaan ollut omiin pilkutuksiin tyytyväinen. :D

  1. Se on kyllä totta, ruokaa on tarpeeksi silloin kun sitä jää yli :) Hyvät rääppiäiset oli meilläkin! :)

   Tää oli ehkä eka kerta kun mä olin tyytyväinen :D

  1. Joudun istumaan käsieni päällä etten tekisi tasan samaa lakkausta niillä kahdella sinisellä Essiellä :D

 2. Samaa mieltä Belegwenin kanssa: ylimääräinen kakku ei ole ongelma. Koskaan. Liian vähäinen kakkumäärä sen sijaan on Lohduton Tragedia.

  Kynnet on tosi suloiset ja ymmärrän täysin, että hengittäminen meinasi unohtua, sillä mulle käy ihan samalla tavalla kun uskaltaudun pilkuttamaan.

  Ja Vimma!!! ♥ ♥ ♥

 3. Mmmm pilkkuja! Ja missäs kuvat niistä ihanista juustokakuista on?? Punaiset pilkut + nudenvärinenlakka on vaan hienoja. Ostin punaisen lakan ihan sitä varten, että voin tehdä pilkkuja! Ihanat!

  1. Ne kuvat on siskon kameran muistikortilla, sorry :D

   Äkkiä se Virallinen Fb-sivu pystyyn niin pääsen säännöllisesti kurkkimaan sun tuotoksia!

 4. Ahaaaa, nyyyt mä ymmärrän. Niiden pilkkujenko pitäisi siis olla symmetrisiä sekä sijoittelultaan että kooltaan? No ilimankoss minä olen sitten pilkutellut tyytyväisenä menemään ilman stressinhäivää. :D

Vastaa