Essencen joulukalenteri 2018

On jo korkea aika käydä läpi koosteet mun kolmesta joulukalenterista! Ensimmäisenä vuorossa on essence. Sain kalenterin pr-toimistolta ja tämä oli mun ensimmäinen kokemus essencen kalentereista. Merkin tuotteethan on mulle hyvinkin tuttuja ja päivittäin käytössä, joten odotin kalenterilta paljon.

Kalenteria myytiin noin 29 eurolla, eli se oli muihin kosmetiikkakalentereihin verrattuna hyvinkin huokea. Halvan hinnan vuoksi osasin odottaakin kalenterista jonkin verran sellaista täytesälää, mutta odotin kyllä myös runsaasti meikkejä, ovathan nekin essencellä ihan puoli-ilmaisia.

Kynsilakkojen määrä yllätti mut. Niitä tuli peräti viisi. Kaikki lakat oli pakattu erikoispulloihin, mutta itse olisin mieluummin ottanut essencen varsinaisen valikoiman kynsilakkoja. Sävyt ovat talvisia ja mikäli laatu mukailee normikokoelman lakkoja, ovat nämäkin varmasti hyvälaatuisia.

Käsivoide reilussa matkakoossa ilahdutti ja otinkin sen heti käyttöön. Tosi hyvä voide miedolla tuoksulla. Irtoglitterpullo jätti kylmäksi, en oikein innostu tällaisten kanssa pelaamaan. Super Curl -maskara on mulle uusi ja kokeilen mielelläni, sillä essencellä on monia tosi hyviä ripsivärejä.

Superlast-kulmakynä lupaa 24 tunnin kestoa ja on sikäli erittäin kiinnostava! Täytyy testata, toivottavasti sävy ei ole liian tumma. Kajalkynä on sävyltään valkoinen ja varmaankin jää siksi käyttämättä. Sellainen ihonsävyinen olisi tullut tarpeeseen, sillä saa kätevästi peitettyä väsymyksestä punaiset silmät (tai siis alaluomen ripsirajan). Cheek & contouring brush tuli kätsyssä matkakoossa, mutta harjakset vaikuttavat turhan löysiltä. Tositoimissa en ole sutia tosin vielä käyttänyt.

Huulituotteita tuli kolme, ja jokainen niistä on tosi kiva! Kalenterista paljastui persikkahuulikiilto, täydellinen your-lips-but-better -huulipuna ja hauska Kiss the Penguin Lipstick, joka on puikossa harmaa mutta jättää iholle ja huulille kauniin pinkin sävyn. Huisin hauska! :D Pingviinihuulipuna on huulirasvan tuntuinen, mutta käsittämättömän pitkäkestoinen. Olen käyttänyt sitä nyt liki päivittäin! Alakuvassa vasemmalla huulipuna ja oikealla ”harmaa” pingviinihuulipuna.

Hurjan holokuosinen meikkipussi on ihastuttavan överi! Ajattelin jemmata tänne mun bullet journal -tarpeistoa, mikäli ne vain mahtuvat sinne. Glow to Go -paletti tuli jouluaaton luukusta ja ah miten ihana se onkaan! Sävyjä voi käyttää joko highlightereina tai luomiväreinä.

No sitten sitä sälää. Verkkomaiset brush sleevet (ilmeisesti tarkoitettu silottamaan sojottavia sutikarvoja), siirtokuvia iholle, kynsitarroja ja -sapluunoita, hiuslenkkejä, heikkolaatuinen kynsiviila, pakettikortteja ja pakettitarroja. Vaikka olenkin kynsiharrastaja, en ilahdu tarroista ja sapluunoista, sillä ne ovat merkistä riippumatta aina nihkeitä käyttää. Sapluunoiden alle vuotaa lakkaa eikä niitä saa siististi pois ja kynsitarrat alkavat nopeasti repsottaa. Siksi lasken ne molemmat säläosioon. Pakettitarrat ja -kortit hyödynsin tietysti lahjapaketoinnissa, erityisesti ne tarrat olivat kivan näköisiä.

Sälää tuli siis kahdeksasta luukusta. Se on minusta liikaa, olkoonkin että kalenteri on edullinen. Vaikka pakettitarrat ja -kortit päätyivät nyt käyttöön, en silti haluaisi saada niitä kosmetiikkajoulukalenterista. Samaten nuo huonot halpiskynsiviilat saisivat jo kadota sekä kalentereista että maailmasta :D

Olin myös yllättynyt kynsituotteiden isosta edustuksesta kalenterissa. Peräti kahdeksan luukkua, siis kolmannes koko kalenterista, sisälsi jotakin kynsiin liittyvää. Olisin ollut siitä ilahtuneempi, jos kynsituotteiden joukossa olisi ollut esimerkiksi essencen erinomaisia hoitolakkoja tai pikakuivattajia. Meikkejä kalenterissa oli hämmästyksekseni tosi vähän. Missä olivat sinkkuluomivärit, poskipunat, peiteaineet…? Essencen meikit ovat kuitenkin niin huokeita, että luulisi ettei niiden kanssa tarvitsisi kalenterissa pihistellä. Monelle hinta voi olla se tärkein kriteeri hömppäkalenteria valitessa, mutta itse maksaisin enemmän kuin mielelläni essencen kalenterista vaikka kympinkin enemmän, jos sillä hinnalla saisi 24 meikkituotetta. Se vasta olisikin jotain! Tällaisenaankin kalenteri on kuitenkin hyvä valinta esimerkiksi nuoremmalle essencefanille tai aloittelevalle kynsi-intoilijalle (olisin varmasti intoillut kynsitarvikkeista enemmän, jos en omistaisi satoja lakkoja ja kilokaupalla koristelutarvikkeita :D ). Ne meikkituotteet, joita kalenterista tuli, olivat ihan tosi hyviä. Jouluaaton paletti lunasti aattoluukkujen ykköspaikan, sillä se oli helposti ilahduttavin aaton yllätys näistä mun kolmesta kalenterista, ja huulituotteet on olleet kovalla käytöllä jo nyt.

Summa summarum: enemmän meikkejä, vähemmän sälää, erilaisuutta kynsituotteisiin ja silloin kalenteri on 5/5. Tällaisenaankin kalenterin sisällön arvo kuitenkin ylittää myyntihinnan, vaikka sälätuotteita ei laskisi mukaan lainkaan. Mutta mitäs mieltä siellä ruudun toisella puolella ollaan?

(Kalenteri saatu.)

Kurkkasitko jo nämä?

14 kommenttia

 1. Kolmasosa sälää, kolmasosa kynsijuttuja…meikkejä olisi kyllä saanut olla enemmän. Jos Essenceltä tulisi pelkästään värikosmetiikkaa sisältävä kalenteri, niin mäkin kiinnostuisin. Mut säästä ihmeessä valkoinen kajal, juuri luin eilen Nude-blogista, että silmän sisänurkan valkoinen korostus tulee takaisin:D

 2. Minulla oli nyt ensimmäinen kosmetiikkakalenteri, ja juuri tämä Essence. Huulipunia en käytä, joten ne olivat vähän turhia, samoin kynsitarrat ja pakettikortit ja -tarrat. Ripsiväri on ihan loistava, ihastuin. Vielä parempi se olisi vedenkestävänä versiona, mutta aika hyvin tuokin kyllä pysyi. Kulmakynää hämmästyin, sen väri on juuri sopiva, vaikka on ruskea, ja minulla on mustat kulmakarvat ja hiukset. Glow to Go ihastutti, ja holoisasta meikkipussista tuskin tarvitsee sanoa mitään :D Pääasiallisesti kyllä tykkäsin kalenterista.

  1. Hyvä että sisältö pääosin miellytti! Kiva kuulla että toi ripsari on hyvä. Korkkasin juuri yhden toisen essencen ripsarin ja sekin on ollut mieluisa mulle, joten jospa tämä kalenterinkin ripsari olisi mulla sopiva :)

 3. Ai niin, unohtui mainita brush sleevet, aivan loistavia! Minulla kun sudit ovat pussukassa sekaisin ja kulkevat reissuilla mukana, nämä suojaavat harjaksia ja pitävät ne ojennukses. Näitä olisi voinut olla enemmänkin!

 4. Mä en ostanut tätä kalenteria just sen sälän vuoksi, vaikka muuten merkistä tykkäänkin. Maksan mielummin enemmän siitä, että joka luukusta tulee jotain järkevää. Lumenen kaltsun sisältö oli kyllä erinomainen!

  1. siis lumene oli NIIIIN timanttinen!! Voi kun essenceltä tulisi pelkkää värikosmea sisältävä kalenteri, se olis niin huippu!

 5. Essien kalenterissa oli lakkapullon muotoinen viila.. Lisäksi rannekoru (Essien lakkapullo – amuletin kera), joulukoristeita tuli kahdesta luukusta ja joku sydämenmuotoinen juttu, josta en päässyt selville mikä se on :’D

  Mie viskoin essencen tarroja puolison lahjoihin, mutta kyllä niitä vielä jäi. Osa lähtee eteenpäin.

  1. Essien kalenteri oli kyllä sen verran hintava, että en todellakaan olettanu että sielläkin olisi sälää o.O

 6. Tämän Essencen kalenterin lisäksi oli myynnissä sisarmerkki Catricen DIY kalenteria, joka oli kympin kalliimpi ja tavarat piti itse pakata paperipusseihin ja numerotarrat päälle. Tarvitsee siis apurin jos ei halua ennakkoon tietää mitä kalentetissa on. Ostin Catricen enkä edes harkinnut tätä Essenceä juuri tuon sälän takia. Catricessa ei ollut lainkaan sälää. Oli 4 kynsilakkaa (ei kovin jouluisia sävyjä)ja huulituotteita oli hyvin reilusti. Taisi olla 7 huulipunaa tai vastaavaa. Yksittäisiä luomivärejäkin oli ja luomivärikyniä. Lisäksi mukana oli kaksi tosi mieluisaa poskipunaa ja iso kasvojen muotoilupaletti. Peitevoiteitakin oli. Oli ehdottomasti mieluisa kalenteri. Ainoa mitä jäin kaipaamaan oli ripsiväri.

  1. Joo, mä vinkkasinkin jossain kalenteripostauksessani tuosta Catricen DIY-kaltsusta, joka oli musta ihan hauska idea :) Sisältö kuulostaa kyllä tosi hyvältä!

 7. Ehdottomasti heikoin essencen kalenteri, eka ostamani oli pelkästään kynsilakkoja ja seuraava muistaakseni sisälsi enemmän meikkejä. Mulla on jo kolme noita valkoisia kajaleita ?

  1. Voi surku! Mäkin muistelin nähneeni hyviä arvioita viime vuoden kalenterista ja muistan niitä meikkituotteita tulleen (eikös sieltä tullut ainakin se valkoinen viimeistelypuuteri?), ja siksikin olin vähän yllättynyt tämän kalenterin sisällöstä. Tietty se on hyvä asia että essence vaihtaa sisältöä joka vuosi, ettei aina vaan toisteta samaa sisältöä vuodesta toiseen. Toivottavasti tälle vuodelle tulisi kunnon meikkikalenteri!

Vastaa