Clean Ultimate Beach Day & Lovegrass

Yliaktiivinen kesälomani oli aivan ihana omasta näkökulmastani, mutta blogin postausaikatauluille se oli ihan myrkkyä. Käytännössä kaikki ne jutut joita kaavailin heinäkuulle, siirtyivätkin elo-syyskuulle. Tässä niistä yksi. Palataan vielä hetkeksi kesäpäiviin näiden tuoksujen myötä!

Vakituisesti blogiani lukevat tietävät varmasti jo ankaran fanitukseni Clean Perfumesin tuotteita kohtaan. Cleanin hajuvesikokoelmani olen esitellyt täällä ja vartalovoidetta hehkutin täällä. Olen aina innokkaasti kaupoissa yytsimässä Cleanin uutuustuoksuja ja tänä vuonna uutuuksia onkin ehtinyt tulla jo kaksi. Alunperin ajattelin, että Lovegrass olisi suosikkini ja Ultimate Beach Day ei sopisi mulle ollenkaan, mutta toisin kävi.

Tässä tullaankin ikuisuusärsytysaiheeseeni eli kauppojen hajuvesitestereiden kuntoon. Lienee melko yleistietoa, että hajuvesiä pitäisi säilyttää suhteellisen viileässä ja valolta suojassa. Kaupoissa hajuvedet kuitenkin säilytetään hullusti kuumenevien kohdevalojen luona ja oletettavasti juuri sen takia testeripullot ovat todella usein aivan pilalla. Tuoksuihin tulee kitkerä, todella epämiellyttävä haju, joka pilaa koko tuoksun ihan tunnistamattomaksi. Raivostuttavaa! Tuoksut muuttuvat ainakin mun iholla todella paljon, joten en juuri koskaan osta mitään tuoksua ilman että olen pitänyt testerisuihkausta ranteessani useamman tunnin jotta nään miten se muuttuu. No, alkukesästä testasin näin myös Ultimate Beach Dayta ja testeripullon perusteella päättelin, että tuoksu ei ole minua varten ja rankkasin sen jopa oikeasti pahanhajuisten tuoksujen kastiin. Mutta sitten sain pr-lähetyksenä korkkaamattoman pullon ja tajusin, että pilallahan se kokeilemani testeri oli.

Ultimate Beach Day yllätti mut todella. Se on varsin erilainen kuin ne tuoksut joista yleensä pidän, onhan sydäntuoksussa mukana mm. laventelia ja nerolia, joita yleensä yksioikoisesti välttelen. Pulloon on kuitenkin onnistuttu vangitsemaan ihmeellisen autenttisesti rantapäivän kaikki tuoksut. Kuvailen aina tuoksuja mielikuvien avulla, koska en ole mikään parfymööri joka osaisi erotella erilliset tuoksunuotit. Minulle Ultimate Beach Day aukeaa suolaisella meren tuoksulla, johon sekoittuu aurinkovoiteen tuoksu kuumalla iholla, paahteinen hiekka ja raukea tunnelma. Jos laitan silmät kiinni ja nuuhkaisen tuoksua, voin *melkein* kuulla lokkien huudot ja itseni mäiskyttämättä jäätelöä antaumuksella. Voi kesä, tulisitpa takaisin!

Tuo pullokin on ihan ultimaattisen nätti!

Virallisen kuvauksen mukaan Ultimate Beach Dayn alkutuoksussa on mandariinia, Italian bergamottia, sitruunaa ja ryppylimettiä. Sydäntuoksusta löytyy valkoista ruusua, tuberoosaa, nerolia, jasmiinia, karhunputkea, Afrikan appelsiininkukkaa, laventelia ja merellisiä nuotteja, ja pohjatuoksusta myskiä, ambraa ja hiekkaa.

Lovegrass oli siis se tuoksu, josta alunperin oletin pitäväni enemmän kuin Ultimate Beach Daysta. Olin nuuhkaissut sitä parinkin kaverin ranteesta ja niissä nuuhkaisuissa tuoksui ihanasti vastaleikattu ruoho, joka on älyttömän hyvä tuoksu minusta. Mutta kuten niin monesti ennenkin, tuoksui olikin omalla ihollani aivan erilainen.

Lovegrassissa on keväinen, raikas tuntuma ja tuoksu on minusta yllättävänkin kukkainen. Alkutuoksu on raikas olematta saippuainen, ja iholla tuoksu kehittyy todella lämpimäksi….minulla siis. Monella muulla alun raikkaus pysyy yllä huomattavasti kauemmin ja selkeämpänä. Oon huomannut että mun iholla tuoksut jostain syystä kääntyy tosi nopeasti makeiksi, lämpimiksi ja raskaiksikin ja niin kävi myös Lovegrassin kanssa, eikä se valitettavasti tälle tuoksulle minusta oikein sovi. No okei, eihän Cleanin tuoksut koskaan ole _raskaita_, mutta kuitenkin. Kukkaisten, puhtaiden ja ihan aavistuksen makeiden tuoksujen ystävälle Lovegrass sopinee mainiosti.

Alkutuoksussa on sitruunankukkaa, klementiiniä, seetriä ja mustapippuria, sydäntuoksussa iiristä, appelsiininkukkaa ja ruusun terälehden tuoksua ja pohjatuoksussa vaaleaa puuta, ambraa, ihon myskejä, patsulia ja labdanumpihkaa. Mun iholla tuntuu korostuvan erityisesti appelsiininkukka, ruusu ja patsuli (mikäli nyt oikein onnistuin nuotteja tulkitsemaan).

Nämä molemmat tuoksut ovat vielä kaupoissa, mutta ainakin Ultimate Beach Day lienee kausituoksu joka ei ihan loputtomiin ole myynnissä, näin ainakin oletan, sillä Cleanilta on yleensä joka kesä jokin kausituoksu tullut. Eli sen suhteen saattaa olla jo vähän hoppu, ja kannattaakin yytsiä kauppojen hajuvesialeja tarkoin!

Oletteko te huomanneet tuota hajuvesitesteriongelmaa? Muuttuuko teidän iholla tuoksut jotenkin tietyllä tavalla usein?

Cleanin tuoksuja myyvät mm. Eleven ja Cocopanda.

(Tuoksut saatu. Artikkeli sisältää mainoslinkkejä, joiden klikkailusta en hyödy, mutta joiden kautta tehdyistä ostoksista saan pienen komission. Mahdolliset komissiot käytetään blogin palvelinkulujen kattamiseen.)

Translation: Clean Ultimate Beach Day is really true to it’s name. It takes me back to endless Summer nights and reminds me of the salty sea air regardless where I am. <3

Kurkkasitko jo nämä?

10 kommenttia

 1. Miten mulla on mennyt ihan ohi toi Lovegrass, äkkiä korjaamaan virhe ja kaupoille nuuhkimaan :D Beach day ei sytyttänyt mua niin palavasti, että sen olisin halunnut kotiuttaa. Yleensä Cleanin tuoksut on kyllä <3 ja mikä tahansa esim. lahjana kelpaisi kyllä :)
  Kicksissä taitaa olla tuoksut esillä metallihyllyillä, jos en ihan väärin muista? Ainakin Sokoksien ja Emotionien loistevalot tekee hallaa tuoksujen lisäksi muillekin kosmetuotteille :/

  1. Totta, ei se lämpö tosiaan hyvää muullekaan kosmelle tee :/ Kicksissä on metallihyllyt joo. Mutta sielläkin oon kyllä törmännyt pilaantuneisiin testeripulloihin.

 2. Mä tykkään Lovegrassista ihan possuna, mutta Beach Day ei kolahtanut. Meidän ihoilla tuntuu samat tuoksut käyttäytyvän ihan eri tavalla, joten tuoksu tosiaankin on subjektiivinen kokemus ja pitää itse testata:)

 3. Mulla muuttuu tuoksut ihan possuna iholla, en todellakaan voisi ostaa mitään hajuvettä eka nuuhkaisun perusteella. Usein käyn pari kolmekin eri kertaa suihkimassa testeristä ja nuuskuttelen iltaan asti, millaiseksi se muuttuu. Mulle ei ole nuo Cleanit oikein pudonneet, mutta en ehkä ole ihan kaikkia tutkinutkaan kovin tarkkaan. Tuo Beach Day kyllä kuulostaa aika herkulta, pahemmin ei niitä päiviä tälle kesälle siunaantunut :D

  1. Cleaneissa on se tietty omaleimainen tuoksutyyppi joka varmaan jakaa mielipiteitä, koska yleensä Cleanin tuoksut tunnistaa aika helposti :) Mutta kyllä niitä vähän erilaisempiakin tuoksuja löytyy, kuten just toi Beach Day…ja ehkä Cashmere ja sit se joku Wood-juttu jonka nimeä en nyt muista :)

 4. Kommentoin nyt tällaiseen vanhaan kirjoitukseen, toivottavasti ei haittaa.
  Yksi 1 ml näyte sai minut Rakastumaan koko Cleaniin vaikken ollut mitään muuta kuin sitä yhtä nuuskutellut. Nyt olen ostanut ensimmäisen Cleanini, Lovegrassin <3 ja tekisin melkein mitä vaan että saan koko sarjan XD Huomasin että olen näköjään ruohoisten tuoksujen ystävä, minun lempiparfyymini on vuosia ollut Chanelin Christalle.
  Suunnittelen jo seuraavan Cleanin ostoa vaikkei pitäisi mitään ostaa, riittäähän yksikin tuoksu pitkälle. Mutta Stokkalla niitä nuuskutellessa, niin lähestulkoon jokainen oli sellainen jonka olisin sieltä voinut kotiin ottaa.
  Nyt olen Clean-koukussa enkä tiedä miten tätä hoitaa, muuta kuin ostamalla lisää parfyymeja :D

  (ja Cleania guugletellessani päädyin tänne sinunkin blogiisi ja säännölliseksi lukijaksi :)

  1. Ei tietenkään haittaa, kiva kun kommentoit!

   Mä en ole vielä löytänyt täydellisesti mulle sopivaa ruohoista tuoksua, joten pitääpä käydä nuuhkimassa tuota Christallea, se on mulle ihan vieras!

   Kokemuksen syvällä rintaäänellä voin sanoa, että ei siihen koukussa olemiseen todella auta mikään muu kuin juuri tuo eri parfyymien kerääminen :D mutta hyvä puoli on se, että tuoksut eivät mene miksikään jos niitä säilyttää oikein, ja tarviihan ihminen eri vuodenajoille esimerkiksi omat tuoksunsa! Air on mun ikisuosikki ympäri vuoden, Rain on kiva syksyllä, kesälle on useampi Cleanin kesätuoksu jemmassa JNE loputtomiin :D

   Ihanaa saada sut lukijaksi, toivottavasti viihdyt :)

Vastaa