Cadillacquer week: Have a Little Faith

Sveitsiläinen Cadillacquer on indielakkamerkki, joka on mulle erityisen tärkeä – siitäkin huolimatta, että mulla ei ole merkin lakkoja kovin montaa. Kaikki alkoi tästä. Remember Me -lakka tulee aina muistuttamaan minua paitsi siitä tärkeästä ihmisestä josta postauksessa puhun, myös noista kesäpäivistä mökillä. Cadillacquerin Madeleine on onnistunut nimeämään vanhempia lakkojaan niin koskettavalla tavalla, etten pysty suhtautumaan niihin mitenkään järjen tai tarpeen kautta, pelkästään tunteella. Siksi päätin toteuttaa blogissa ensimmäisen teemaviikon: tuutin täydeltä Cadillacquerin ihanuuksia.

 

cadillacquer have a little faith
.

Mulla on ollut kestävänä haaveena hankkia itselleni kaikki ne Cadillacquerin lakat, joilla on kauniit nimet ja sellainen ulkomuoto, että mulla tulisi niitä lakkoja myös käytettyä. Hanketta on hidastanut se, että Harlow’lla lakat on olleet jatkuvasti loppuunmyytyjä, enkä ennen viime viikkoja tajunnut että Cadillacquerin omakin nettikauppa on olemassa – ja sieltä toimitetaan lakkoja Suomeen varsin maltillisilla postikuluilla (9,90 USD ensimmäiseltä pullolta, 0,5 dollaria seuraavilta). Kauhukseni huomasin että näiden vanhempien, ihananimisten lakkojen tekeminen on lopetettu, joten tilasin hopusti lempparini alennetulla hinnalla kotiin. Yksi puuttuva palanen löytyi Harlow’lta ja loppuja metsästän pikkuhiljaa (eli paniikissa kaikkialta). Etsintää vaikeuttaa se, etten tiedä mitä kaikkia lakkoja on olemassa, osaa lakoista kun ei käsittääkseni ole julkaistu minkään varsinaisen kokoelman yhteydessä.

.
.

Ensimmäisenä esittelyssä on Have a Little Faith, lilaan taittava harmaanruskea pakkaus, jossa on tummanruskeita kuusikulmioglittereitä ja hopeisia pikkuglittereitä sekä minineliöitä. Lakka on nimensä mukaisesti lohduttava ja rauhallinen, vaikka monenlaisia glittereitä sisältääkin.

.
.

Tässä kiteytyy Cadillacquerin hienous: kauniin nimen ja kauniin lakan lisäksi laatu on aivan mahdottoman hyvä. En juurikaan yleensä suosi näitä cremeglitterpläjäyksiä, koska perinteisesti niitä on vaikea levittää, glittereitä tulee joko liikaa tai liian vähän, niitä saa sirkusmenoin asetella paikoilleen ja lopputulos on usein epätasaisesti peittävä ja möykkyinen. Vaan ei kuulkaa näissä lakoissa. Näillä voi vaan ihan normaalisti lakata! Uskomatonta. Have a Little Faith peittäisi helposti yksinäänkin, mutta varmemmaksi vakuudeksi laitoin alle ohuen kerroksen Kikon 320 -cremeä ja päälle kaksi kerrosta glitterihässäkkää. Päällyslakaksi käy mikä tahansa, koska glitterit eivät törrötä mihinkään suuntaan ja lakka kuivuu nopeasti. Mah-ta-vaa.

.
.
.
.

En lupaa postausta viikon jokaiselle päivälle (varsinkin kun tämän jutun tullessa julkaisuun on tiistai…), mutta seuraavan viikon aikana jokainen postaus sisältää pari Cadillacquerin mestariteosta.

Siellä alessa on muuten vielä jäljellä joitakin discontinued-ihanuuksia, ja uudemmat kokoelmat ovat mm. Dexter- ja Breaking Bad-aiheisia. Aina vaan lisää syitä tykätä!

Onko tämmöinen fanittaminen ihan outoa? Onko teillä jotain vastaavaa ihan pöljää tunnesidettä tiettyyn lakkamerkkiin tai lakkaan?

Translation: Cadillacquer is an indie brand which has a special place in my heart. It all started with this post (short translation at the end). Remember Me is The perfect polish for me – it’s breathtakingly beautiful and will always remind me of one important person who passed away a few years ago. Since owning Remember Me and searching up Madeleine’s older polishes with touching names, I’ve never been able to think Cadillacquer as just another indie brand. It had nothing to do with reasoning or actual need, I just knew that I’d eventually collect all of those polishes that have moving and comforting names (and are beautiful to look at of course). Unfortunately I found out they were discontinued and some of them are obviously hard to come by. I found a few from Harlow & Co and ordered a bunch from Cadillacquer’s own site where they were (and still are) on sale.

Because of this sudden shopping meltdown I’m having a Cadillacquer week on the blog! These polishes deserve it :) First up is Have a Little Faith, beautiful and subtle taupe creme with brown and silver glitters, pictured here with 2 coats over one coat of Kiko 320. Formula is top notch. Glitter needs no dabbing whatsoever and the glitter payoff is good but not excessive. Application was a breeze. What a relief – I usually don’t use these creme-glitter polishes a lot because they tend to be difficult to work with, but not Cadillacquers! Anyway I hope you enjoy the theme week and thanks for reading :)

Kurkkasitko jo nämä?

21 kommenttia

 1. On ne kyllä aika harvinaisen kauniita lakkoja! Kuka muuten ostaa kynsilakkaa järjellä? En minä ainakaan jos ihan rehellisiä ollaan. :D :D

  1. Eikö oo! Haha no ei ehkä sinänsä järjellä, mutta kyllä joskus on sellaisia harrastukseen liittyviä järkiperusteita, esim. että puuttuu joku tietyn värinen creme tai leimauslakka tai tarvitsee johonkin lakkausideaan tietynlaista lakkaa :)

 2. Ihana on! Minä yritän nykyään enimmäkseen ostaa järjellä, ja mun järkeni sanoo, etten tarvitse lisää glitterlakkoja – siispä en edes uskalla mennä kurkistamaan, mitä siellä alessa on :P

 3. Mä en oo koskaan oikein tutustunut koko Cadillacqueriin mutta nyt näyttää ugkaavasti siltä että tulet hehkuttamaan merkkiä niin paljon että mielenkiintoni saattaa koittaa herätä. (Koitan taistella vastaan..)

  Mulla oli jossain vaiheessa ihan rajaton hurmostila KBShimmereitä kohtaan, kun jotenkin löysin ensimmäisinä Tällaisten OPI:en ja China Glazien jälkeen… Pahin hurmio on jo tasoittunut mutta Wrapper’s Delight ensimmäisenä merkin tulokkaana on ehkä jonkinmoisella ”kunniajalustalla”. :D

  1. Cadillacquer onkin varmaan vähän tuntemattomampi täällä meilläpäin kuin nuo vielä isommat indiebrändit :) haha rajaton hurmostila :D mulla oli itseasiassa sama fiilis siitä merkistä, mutta on sittemmin laantunut vähän. En oikein innostu niistä jellypohjaisista glitterlakoista tai multichromeista, ehkä se on vaikuttanut :)

 4. ”Cadillacquer, mikäs se sellainen on, katotaas… Ai niillä on oma kotisivukin, ja mitä, ALESSA NOIN HALPOJA!” Naputinaputi, Kiitos tilauksestanne ja tervetuloa uudelleen!” Sitten ootellaan kolmea kaunotarta saapuvaksi, että kiitti vaan! ;P :D

 5. Ja lakka-rakkaista sen verran, että China Glazen Riveting ja OPIn When Monkeys Fly! + Lights of Emerald City ovat erittäin tärkeitä, kun tuntui että niitä oli ihan mahdoton saada silloin kun olivat uusita uutta – Riveting on kuin nestemäistä tulta ja nuo glitterit… Ah :3 <3

  1. Riveting on kyllä ihan kulttimaineessa. Vieläkin harmittaa, että se ei jotenkin sopinut mun ihonsävyyn pätkääkään :/

 6. No tottakai, eihän kukaan osta lakkoja joista ei tykkää :D siksi kysyinkin että onko jotain erityistä lakkaa tai merkkiä, joihin liittyy isompia tunteita eikä niistä luopuisi mistään hinnasta ;)

  1. Mää en osannu järkevästi sanoa asiaani… Haha :D Mua viehättää suuresti indie-lakat, niissä on sitä jotain. Mulla ei oo vielä yhtään kyllä. Vaan kerkiäähän sitä hommata niitä. Hyvä kuolata blogeista kaikkia ihanuuksia.

   1. Se on kyllä aikamoinen suo, kun tarjontaa on niin paljon ja saatavuus joskus vähän hankalaa. Onneks on esim. Harlow :)

 7. Mä en oikein tiedä mitä mieltä tämmöisistä cremeglitterlakoista pitäisi olla. =S Itsellä ei ole kuin yksi tällainen, kaverilta tullut Illamasquan Scarce. Koska se on ihan juuri tullut, niin pitää kokeilla.
  Toisaalta tämä kyseinen on ihan kivan näköinen. Enkä mä tykännyt punaisestakaan tai glitteristä ennen ku jäin koukkuun näihin blogeihin…

  1. Minäkään en alkuun tykännyt enkä vieläkään ihan varauksettomasti niihin suhtaudu. Suurin osa näyttää klimppisiltä, levittyy huonosti eikä niitä voi koristella. Siksi ilahdunkin tolkuttomasti näistä jotka on oikeasti hyvälaatuisia ja erikoisia, muttei sekavan näköisiä :)

Vastaa