Aurinkoisen päivän koti

Tässä sairaslomassa oli se hyvä puoli, että ehdin kerrankin nähdä oman kotini keväisessä auringonvalossa. Saikku jatkuu edelleen, mutta kevätaurinko on hävinnyt ja tilalla on räntäsade…onneksi ehdin ottaa jokusen valokuvan sinä yhtenä aurinkoisena päivänä.

Muuttaessani ostin hätäpäissäni halvan ruokapöydän, josta en oikein missään vaiheessa pitänyt hirveästi, mutta sopivampaakaan ei siihen hätään löytynyt. Olisin halunnut kunnollisen tammipöydän, mutta budjetti ei silloin siihen venynyt ja muutenkin kaikki pöydät olivat liian suuria. Nyt sitten Toria selaillessa bongasin ilmoituksen tammipöydästä, joka maksoi vain 70 euroa ja on kauttaaltaan massiivipuuta. Pöytä on ollut joskus Ikean valikoimissa, mutta ei ole enää myynnissä. Kokokin täsmäsi, samoin sijainti.

Rakkautta ensi silmäyksellä.

Mun asunnon keittiö on suoraan sanottuna typerä, huonosti suunniteltu ja ahdas, joten olen ostanut Ikeasta tuollaisen saarekkeen lisätasoksi. Tykkään tammen ja mustan yhdistelmästä ihan älyttömästi, ja nyt viimein mun ruokapöytäkin täsmää saarekkeen massiivipuutasoon. Ja hei HUOM siellä se Sous vide -laite odottelee käyttöä :DD

Suunnitelmissa on myös tuoda joskus jotenkin pohjoisesta tänne neljä puutuolia, jotka edesmennyt pappani on tehnyt, ja maalata ne mustaksi. Nuo pinnatuolit on minusta kivan näköiset edelleen, mutta pinnat löystyy tosi nopeasti ja tuolit nitkuu ja notkuu. Sitäpaitsi haluaisin neljä mustaa tuolia, jotta ruokailuryhmä ei näyttäis noin sekavalta.

Ruokapöydän yllä oleva valaisin löytyi Kodin Ykkösen konkurssimyynnistä. Ostin sieltä valtaosan kaikesta tarvitsemastani, kerrankin joku konkurssi osui hyvään saumaan mun näkökulmasta… vielä pitäisi saada aikaiseksi ostaa erilaiset lamput tuohon valaisimeen, nuo nykyiset on niin kirkkaat että aamuisin silmänpohjat kouristelee ku ton iskee päälle :D haluaisin sellaiset vanhanajan hehkulampun näköiset polttimot.

Oon myös innostunut viherkasveista ihan yhtäkkiä! En tiedä mikä juttu tää on, koska mulla ei oikeastaan koskaan ole ollut viherkasveja enkä oo piitannut niistä vähääkään, mutta nyt yhtäkkiä haluaisin niitä kaikkialle. Oon tosin edelleen erittäin nirso kasvien ulkonäön suhteen, lehtien pitää olla jämäkät ja vahapintaiset ja värin kunnollinen tummanvihreä. Ei värikkäitä kukkia (leikkokukat on tietysti poikkeus!), ei saa kahista, ei saa roikkua. :D Esimerkiksi saniainen ois mulle ihan kauhistus. Ja myönnän että mulla on kunnon viha-rakkaussuhde mun valkoiseen joulutähteen, joka ON EDELLEEN HENGISSÄ. Sietämätöntä. Eihän sitä nyt tappaakaan voi kun kerran sinnittelee ja kukoistaa surkeasta hoidosta huolimatta. Itseasiassa onkohan se edes aito :DDDD

Multa löytyy nyt palmuvehka (sitä ei saa tapettua millään, mitä huonommin hoidat sen iloisemmin kasvaa), sitruunapuu, se helvetin joulutähti ja uusimpina tulokkaina kaksi rahapuuta. Toinen näkyy tuossa ruokapöydän päällä ja toinen on makkarissa.

Kaverina rahapuulla on Iittalan Nappula-kynttilänjalat, joista tykkään ihan hulluna :)

Rahapuiden mattamustat ruukut löytyi Plantagenista ja Iittalan Nappulat on Tapiolan Stockalta -40% alesta. Murmis kävi ne mulle ystävällisesti sieltä hakemassa, kiitos siitä <3

Lisääntyvän valon kunniaksi vaihdoin olohuoneeseen valkoiset verhot ja hommasin vihdoin ja viimein pallovalot, jotka on ollu mulla haaveena jo pitkään. Löysin ”valopallobaarin” pienestä sisustuskaupasta Tikkurilasta, sain siis valita itse pallojen määrän ja värit isosta valikoimasta. Kauan siinä meni, mutta oon tyytyväinen valintoihini :)

Elloksen aleista löytyneet pellavalakanatkin pääsivät käyttöön :) Ne on IHANAT. Ja ihanan ryppyiset myös :D

Yöpöytäkin on melko uusi. Myin pois Ikean Malm -yöpöydät ja ostin tilalle yhden Nordli-yöpöydän. Se on korkea, kapea, tukeva ja simppeli, ja iso laatikko nielee kätevästi kaikki rasvat ja voiteet ja muun tarpeellisen. Yöpöydän takana kulkee kätevä lista, jonka alle mm. puhelimen laturin johdon saa piiloon.

Ai niin ja possuiluhuoneessakin on viimein tauluhylly ja sain kaikki ihanat tauluni esille :)

Mitä enemmän aikaa kuluu, sitä enemmän pidän tästä asunnosta. Tavaraa ei ole liikaa, kaikelle on paikkansa (no kosmetiikka on ehkä poikkeus ja sille on syynsä miksi en possuiluhuonettani ole kuvannut ja esitellyt, krhm..), asunto on helppo ja nopea siivota ja valoa riittää. Asunnosta on tullut koti kuin varkain. Kyllä täällä on hyvä olla. :)

Translation: Everything looks good when the sun is shining.

Kurkkasitko jo nämä?

24 kommenttia

 1. Ihanan ja raikkaan näköistä! Mä muutin nykyiseen asuntoon toukokuussa 2015 ja tää on vieläkin kesken sisustuksen osalta. :o Viime kevät meni häiden suunnittelussa, joten yritän tänä keväänä ryhdistäytyä ja saada kaiken valmiiksi. Kevät on mulle nimenomaan sisustusaikaa. :)

 2. Kauniita kuvia <3 Mä olen aina tykännyt sun kodista, mutta eihän mulla liity siihen samanlaisia tunnelatauksia kuin sulla, jotka on varmasti vaikuttaneet siihenkin, miltä siellä tuntuu olla. Aurinkoista viikkistä:)

 3. Näitä valoisia kuvia on ihana katsella näin lumituiskuisina päivinä :) Tykkään enemmänkin juuri näistä yksityiskohtien esittelyistä, ne on niitä kodin elementtejä <3

  1. Kiitti, oon kyllä itsekin tykännyt lampusta tosi paljon vaikka aluksi vähän mietin totunko kuparinsävyyn, alkuperäinen ajatus oli nimittäin ostaa toi valaisin mustana mut ne oli loppu :)

   Peuramikälie löytyy ikeasta! :D

 4. Loisto löytö toi pöytä! Meillä on massiivitamminen ruokapöytä, ja oon miettiny et pitäiskö se maalauttaa valkoiseksi ku kaipaan jotain muutosta, mut tän postauksen myötä sain ahaa elämyksen miten hyvin tammi ja musta tosiaan sopii yhteen, niin ehkä mä pidänkin ton tammisen pöydän ja jos maalauttas tuolit mustiksi… tätä pitää makustella. Kylläpäs noi napppulat ja rahapuu sopii mukavasti yhteen:) Mäkin haluun rahapuun! Mulla vaan on sellanen ongelma et noita rehuja on niin paljon, et mulla alkaa ikkunat ja tasot loppua mihin niitä asettelisin :D

  1. JOOOOO ehottomasti tuolit mustiksi ja pöytä omana ittenään! Tammi on niin kaunis materiaali <3

   Mulla on suunnitelmissa ostaa joku hylly keittiön saarekkeen päälle, koska muuten en voi ostaa enää ollenkaan lisää viherkasveja :D

  1. Kiitos!

   Mä aattelin että se olis peura, ei hirvi ainakaan :D Ikea, tuo taiteen arvostajien paratiisi! :DD on kyllä hirmuisen kiva taulu, kauniin graafinen :)

 5. Ah, miten kauniilta näyttääkin ♥ Silmä lepää, todella tyylikäs ja samalla lämminhenkinen sisustus sinulla on :) Ihanaa kuulla, että se myös tuntuu kodilta!

Vastaa