Atoopikon ystävät

Atopia, mikä masentava vaiva. Pahimmillaan atopia laskee elämänlaatua, on tosi kivulias, hankalasti hoidettava ja elämää rajoittava, ja lievimmilläänkin se on todella ärsyttävä kumppani. Mun atooppinen ekseema oli pahimmillaan yläasteella, kun ihottumaa oli kaulalla, kyynär- ja polvitaipeissa, otsalla, silmäluomissa, käsivarsissa, sormissa, kyljissä…oli aika rapsakka fiilis kun iho on joustamaton ja vereslihalla ja kutittaa ja särkee yhtä aikaa. Tiedän siis miltä pannulla käristetystä pekonisiivusta tuntuu, uskoisin. Siihen kun vielä lisäsi talven kuivuuden ja pakkaset niin hiphei.

Nyt aikuisena tilanne on rauhoittunut siten, että sain olla monta vuotta jopa kokonaan ilman ihottumaa. Viime vuosina ihottuma on palannut, mutta paljon lievempänä kuin aiemmin. Satunnaisia läiskiä on ollut kyynärtaipeissa, kaulalla ja silmäluomissa. Tilanne on kuitenkin ihan toinen kuin nuorena, kun koko kaula oli ihottuman peitossa ja taipeet aivan tulehtuneet (joo, tiedän että haluatte näin tarkkaa kuvailua iho-ongelmista :D ). Koko ajan iho on kuitenkin rasittavan kuiva, vaikka rasvaan lähes päivittäin. Iso body butter -purkki tyhjenee helposti kolmessa viikossa. Oikeastaan voisin pitää jotakin pelkkää ruumisrasvablogia ja materiaalia riittäis.

untitled-9
.

Sain valita blogiin kokeiltavaksi tuotteita erinäisten brändien joukosta ja pyysin sitten Neutrogenan Norwegian Formula -tuotesarjan rasvoja sekä La Roche-Posayn couperosaihon seerumia (jep, tottakai mulla on myös couperosaa..Iholotossa tuli täysosuma), koska atoopikko on aina atoopikko ja tulen varmaan ikuisesti etsimään niitä täydellisesti sopivia tuotteita. Pr-toimiston hyvä haltiatar oli sitten sujauttanut pakettiin myös La Roche-Posayn vartalovoiteen ja sekös tätä himorasvaajaa ilahdutti!

La Roche-Posay on mulle tuotemerkkinä melko vieras. Livboxista on tullut joitain tuotteita, mutta sinunkauppoja ei varsinaisesti olla tehty. Tuotesarjaa myydään apteekeissa ja se on kehitetty nimenomaan herkälle iholle. Voi tietenkin kysyä, miten en ole ongelmaihoisena aiemmin tullut tarttuneeksi näihin täsmätuotteisiin ja mun rehellinen vastaus on se, että aina tapahtuu jotakin ”AAAHHHHHHHHH tää rasva tuoksuu sitruunasuklaalakritsi-irtokarkkijuustokakulle, MUN ON PAKKO SAADA TÄÄ” -tyyppisiä hairahduksia enkä välttämättä sitten ajattele ihan järjen kautta tätä rasva-asiaa. Mutta fakta on, että jos on koko ikänsä joutunut lääräämään rasvan kanssa päivittäin, niin kyllä siitä pakollisesta hetkestä haluaa sitten tehdä mahdollisimman miellyttävän ja hohdokkaan. Sitäpaitsi mun mielikuvat apteekin rasvoista on Aqualan L:n ja Apobasen saastuttamat.

.
.

Rosaliac Ar Intense -seerumin on tarkoitus rauhoittaa ja pehmentää ihoa ja vähentää paikallista punoitusta. Ilmatiivis pumppupullo on nerokas ja annostelu helppoa. Tuote on tuoksuton, mikä on järkevää (mutta tylsää). Intopiukeana aloin heti käyttää seerumia päivittäin, vaikka kasvojen iho onkin nyt poikkeuksellisen hyvässä kunnossa. Intoilu kostautui, sillä otsalle pamahti muutaman päivän käytön jälkeen jokin ihmeellinen reaktio: 44 finniä. Kyllä, todellakin laskin ne! Lopetin seerumin käytön ja näpyt katosivat parissa päivässä. Tajusin, että seerumi oli liian tuhti ja hoitava hyväkuntoiselle iholle. Punoitusta mulla on lähinnä poskissa, joten otsalle seerumi oli alunalkaenkin turha. Sittemmin olen käyttänyt seerumia vain poskille, eikä näppyhyökkäystä ole tapahtunut. Veikkaan, että talven tullen seerumi nousee arvoon arvaamattomaan, mutta näin kesän kynnyksellä se on vain liian vahva tuote mulle.

.
.

Bonuksena paketista löytynyt Lipikar Gel-Fluide on näistä kahdesta se musta hevonen. Vaatimattoman näköinen pumppupullo säilöö sisäänsä rasvan, jota ihan jokaisen herkkä- ja kuivaihoisen sekä atoopikon kannattaa koittaa. Aloittaessani rasvakokeilut mulla oli ihottumaläiskiä kyynärtaipeissa, mutta parin viikon käytön jälkeen ne olivat hävinneet kokonaan. En ole aikaisemmin päässyt ihottumaläiskistä eroon millään muulla kuin kortisonilla tai vastaavilla lääkevoiteilla. Ymmärrättekö nyt varmasti? Ihottuma hävisi! Haluaisin kirjoittaa tuon ainakin neljään kertaan, jotta varmasti tulis alleviivattua asiaa tarpeeksi. Jokainen, jolla on tätä samaa iho-ongelmaa joskus ollut, tietää kuinka sitkeässä ihottuma yleensä on.

Mikä parasta, Lipikar Gel-Fluide ei ole tunkkaiselta haisevaa mähmää, kuten tuoksuttomat tehorasvat yleensä. Koostumus on geelimäinen ja tuotekuvauksenkin mukaan voiteessa on ”extra glide-on texture”, eli suomeksi…noh, liukuvoide! :D Glide-on on oikeastikin hyvä kuvaus, sillä rasva ei jää pyörimään iholle valkoisena tahmana, vaan imeytyy todella nopeasti ja tosiaan liukuu paikoilleen. Voiteesta jää kiva, aavistuksen viilentävä tunne iholle ja iho tuntuu heti pehmeämmältä. Ylimääräinen plussa on, että Lipikar Gel-Fluide tuoksuu halaukselle. Sellaiselle raikkaalle ja kevyelle, joka oikein kutsuu halaamaan. Aiemmin rasvaaminen on ollut ärsyttävää pakkopullaa, mutta nyt olen huomannut peräti odottavani sitä että pääsen suihkusta pois ja rasvaamaan. Uskomatonta.

.
.

Valkoinen on vartalovoidetta ja keltainen seerumia.

.
.

Oon kyllä vähän murheissani siitä, että Lipikar Gel-Fluide on kulunut jo yli puolenvälin. Kävin kurkkimassa yhdessä apteekissa näiden hintoja ja jossain 26 euron tietämissä ne pyörivät, mutta lähiapteekistani en juuri tätä kyseistä vartalorasvaa bongannut. Yli 20 euron hintalappu on tietysti mun kulutuksella aika kova, mutta toisaalta jos rasva tosiaan pitää ihottuman poissa ja korjaa jo syntyneitä vaurioita, niin on se sikäli hintansa väärti. La Roche-Posayn nettisivuilta löytyi tieto että tätä rasvaa on myös 400 ml:n pullossa, se saattaisi olla suhteessa ehkä edullisempi tämmöiselle suurkuluttajalle. Täytyy vain vielä löytää se apteekki, joka on ymmärtänyt ottaa juuri tämän rasvan La Roche-Posaylta valikoimiinsa.

Onko siellä ruudun takana muita atoopikkoja tai hyvin herkkäihoisia? Mitkä teidän täsmätuotteet on?

(Purnukat saatu. Postaus ei sisällä mainoslinkkejä.)

Translation: Have you heard of atopic dermatitis? If not, you’re lucky. If you have, you should check out La Roche-Posay products. Their whole philosophy is to create suitable products for people who have extremely sensitive and dry skin and/or atopic eczema. I tried out Rosaliac Ar Intense Serum and Lipikar Gel-Fluide body lotion (both press samples). The serum was too strong for me now but in Winter it will probably be just perfect. Lipikar Gel-Fluide on the other hand was spot on. The texture and scent is really pleasant and it smoothes the skin like nothing else. It even made my eczema spots disappear after a few weeks of use. Seal of approval!

Kurkkasitko jo nämä?

23 kommenttia

 1. Mun miehellä on atopia, joten kiitos voidevinkistä! Miehen suosikkeja taitavat olla ihan Dermosilin Face Extra kasvoille, sekä dermavidualsin Novrithen, myös Eucerinin tuotteista on ollut usein apua. Ei ole mitenkään älyttömän paha, mutta kuivia pieneä punaisia alueita ilmestyy aika usein kasvoihin tai vartalon iholle.

  1. Face extraa minäkin oon joskus käyttänyt useamman pakkauksen, mutta nykyään se on jo liian raskas ja paksu kasvoille. Jos miehen iho on kohtuullisessa kunnossa niin silloin varsinkin uskallan tätä suositella ihan täydestä sydämestä :D

 2. Mä oon jotenkin todella onnellinen, että sä sait tällaisen sateisen päivän blogikirjoitukseen ympättyä sanat ruumisrasvablogi ja liukuvoide! XD Hooo!!
  Mun pitää ostaa. Se ei tykkää rasvaamisestam koska siitä jää sitä valkosta töhnää, mutta ehkä tämä menettelisi. Pitää raidata apteekkeja!

 3. Kiitos tästä topicista! Tiedän NIIN tunteen! Rasvoihin, sitä sopivaa etsiessä on mennyt omaisuuksia! Jokaiselle kun on se yksi ja sopiva. Mikä tietenkin pienen ajan kuluttua muuttuukin sopimattomaksi.
  Mielenkiinnolla odotan yksityiskohtia Neutrogenan Norwegian Formula:n tuotteista. Niistä löytyi allekirjoittaneelle hyvä päälirasva, mikä sitoo kosteuttavan rasvan alleen. ja tietenkään tuota versiota ei saa Suomesta lainkaan.. MUR!

  1. No sepä se, hyväkään rasva ei sovi loputtomiin, kai iho jotenkin ”tottuu” siihen? En tiedä. Mut joo, aika paljon rahaa oon rasvoihin elämäni aikana laittanut.

   Mikä se versio on?

   1. Norwegian Formula Sensitive Intense Repair Body Lotion
    Stokkalla myydään tuon parfymoitua versiota, mutta se kutisi armottomasti. Hajusteeton ei kuulu Suomen valikoimaan, mutta olen tosiaan ostanut Tallinnasta ja tilaillut talvitarpeeseen ulkomailta.

 4. Kiitos voidevinkistä! Itse en kärsi varsinaisesti atopiasta (mitä nyt talvella toisinaan taipeet kuivuvat punaisiksi ja kyynärpäät hilseilevät) mutta tyttärelläni on vähän enemmän taipumusta atopiaan joten hänelle voisin tuota hommata.

 5. Kiitos tästä! Täytyy todella kokeilla tuota rasvaa – mulla on ollut rinnoissa (jep…) ihastuttavat ihottumaläiskät useamman vuoden, jotka eivät katoa niin sitten millään.

 6. Atoopikko täällä moi! Mä kuulin ekan kerran La Roche-Posaysta tammikuun livboxin mukana tulleen rasvanäytteen myötä. Jo sen 15 ml näytteen aikana huomasin löytäneeni boxistani kultakimpaleen. Lipikar BaumeAP oli pitkään aikaan eka rasva, joka on helpottanut kutinaa ja kiristystä huomattavasti ja itseasiassa vaan sen avulla selvisin muutaman extrapäivän odottaessani lääkärille pääsyä ja lääkevoiteiden reseptejä. Marssin siis nopeasti apteekkiin ja ostin täysikokoisena (400 ml) Lipikar BaumeAP+ -vartalovoidetta pumppupullossa ja silloisten atopiaviikkojen takia sain kaupanpäälle 200 ml Lipikar Syndet suihkuvoiteen. Hetkeäkään en oo katunut, että lähdin noin ~30€ köyhempänä apteekista, sillä suihkuvoide on jäänyt turhaksi ku saan ylläpidettyä ihon kunnon lähes erinomaisena pelkästään tuolla rasvalla. Lääkevoiteillekaan ei oo enää ollut käyttöä. Mutta sait ylipuhuttua, Lipikar Gel-Fluide taitaa sujahtaa ostoslistalle kans!

 7. Täytyykin varmaan kokeilla tuota voidetta. Täällä myös yksi atoopikko. Taidan mennä koputtamaan puuta, mutta ihottumaa ei ole hetkeen ollut. Iho kyllä on kuiva kuin mikä. En ole vieläkään keksinyt oikeaa rasvaa varsinkaan kasvoille; kuivuutta löytyy, mutta samoin niitä epäpuhtauksia joten tuo seerumi olisi varmaan mullekin liikaa.

 8. Tuoksuu halaukselle :’D Lipikar Gel-fluide odottelee mulla kaapissa vuoroaan! Ajattelin siitä kesäkorvaajaa täydelliselle talvivoiteelle, Lipikar Baume AP:lle.

 9. Minä taas istun ihottumani päällä eli ts. persus ja takareidet ovat korppuruvella. Ihanaa näin kesän tullen taas miettiä mitä pukisi päälleen kun haluaa uimaan. Ainoa tuote, joka on auttanut, on Protopic, mutta sitä ei voi laittaa rikkinäiselle iholle. Se aiheuttaa nimittäin sietämätöntä kutinaa jos ihon on raapinut rikki. Pitäisi laittaa sitä silloin kun iholla on siisti kerros kiristävää rupea.
  Oletko lähiapteekista kysynyt jos tilaisivat sinulle haluamasi tuotteet? Yleensähän apteekeista saa mitä tahansa mitä saa heidän keskusvarastoltaan. Meillä lähiapteekki otti kissan verenpainelääkkeen hyllylle (2 pakettia kerrallaan), koska meillä tarvittiin sitä. Sovittiin, että ilmoitan kun tarve loppuu eli ts. kissa kuolee ja näin teinkin.
  Ja vielä.. kiitos vinkistä. Testaan satavarmaan halituoksuista rasvaa :D

  1. En oo vielä kysynyt, lähistöllä on nimittäin pari muutakin apteekkia mutta en oo vaan saanut aikaiseksi vielä poiketa niissä, kun rasvaa on vielä jäljellä :)

   Voi ei, ei todellakaan kuulosta kivalta tuo sun tilanne! En tiedä onko halirasva (:D) sulle sitten liian kevyttä, mutta ylempänä suositeltiin jo pariin otteeseen sitä BaumeAP:tä, se on käsittääkseni tuhdimpaa. Jospa jompikumpi auttaisi, pidän peukkuja!

Vastaa