Ärsytyslista

Asioita, jotka ärsyttävät silloin kun suurempia murheita ei ole:

1) Takiaiset. HYI. Mä en käsitä että ne ei muka ole eläimiä. Ne näyttää eläimiltä, ne tuntuu yököttäviltä eläimiltä, ne käyttäytyy kuin eläimet (tarttuu ohikulkijaan, lähinnä meidän koiriin, ja hengaa mukana kunnes ne väkivalloin irrotetaan). Miten ne ei muka ole eläimiä! Typeriä.

2) se, että ostat 9 metriä metrilakua yhteiseksi herkuksi, syöt itse maltillisen neljäsosan, jätät loput lakut valvomatta pöydälle ja asuinkumppani syö ne kaikki.

Gina Tricot Clay Blue ja ILNP Matthew Peri
Gina Tricot Clay Blue ja ILNP Matthew Peri

3) Sana enääN. SE KIRJOITETAAN _ENÄÄ_.

4) Koirien tassuista tippuvat instant-hiekkakasat. Tulen koirien kanssa sisälle, kuivaan tassut ja puolta tuntia myöhemmin lattialta löytyy säntillinen tassun muotoinen hiekkakasa. Miten se kaikki hiekka voi tipahtaa tassuista yhtä aikaa?!

5) Kynsiliima. Tai lähinnä sen kaatuminen. Tappaa kaiken talossa ja puutarhassa. Nimim. kynsipossuilupöytäni on pilalla.

.
.

6) Tositv-hahmo, joka kuvailee itseään ”suorapuheiseksi”. Se tarkottaa aina töykeyttä ja huonoa käytöstä. 90% ihmisistä, jotka itseään suorapuheisiksi mainostavat, eivät sitä ole. Ikäviäkin asioita voi sanoa ”suoraan”, jos sen osaa tehdä oikein. Suurin osa ei osaa. Ja sitten pitäis osata sanoa niitä hyviäkin asioita suoraan.

7) Tositv-hahmo, joka kuvailee itseään ”äidilliseksi”. Tarkoittaa yleensä jeesustelua ja moralisointia.

8) Ihmiset jotka seurasta riippumatta puhuvat pelkästään itsestään ja kääntävät kaiken itseensä. Sitä varten on blogit.

.
.

9) Fb:n vaatekirppiksillä vallitseva tapa pyytää joka ikisestä rätistä valokuvaa päällä. Ymmärrän sen jos kyseessä on jokin erikoinen, epäsymmetrinen vaate, mutta t-paita? Huivi? Eikö ne ihmiset oikeasti käsitä miltä joku huivi näyttää kaulassa? Jos jotkut housut näyttäis mielettömän hyviltä mun päällä, niin myisinkö mä niitä? Pyytääkö nää samat ihmiset nettikaupoissakin vastaavia valokuvia? Huomaako tästä että mä olen yrittänyt myydä ylimääräisiä vaatteitani nettikirppiksellä?

10) Lakkaus, jonka sielujeni silmin nään upeana luomuksena, ja joka valmistuttuaan näyttää siltä kuin tämän postauksen kuvissa. NOU. Ginan Clay Blue on tosin aivan upea ja ihana tummansininen creme, jossa on mahtava koostumus ja peittää kahdella kerroksella. ILNP:n Matthew Peri on älyttömän kiva glitteri ja toimii matattunakin, mutta näiden kahden lakan yhdistelmä sen sijaan ei. ILNP:n glitteri olisi pitänyt töpötellä sienellä eikä edes yrittää käyttää lakan omaa sivellintä, tuloksena on vain tolkuttoman paksut möykkylakkakerrokset jotka ei kuivu _koskaan_.

ILNP Matthew Peri
ILNP Matthew Peri

11) se että Satuhäät ja Maajussille Morsian on tauolla.

12) kokis ja kahvi yhdessä. Kokiksen jälkeen kahvi maistuu homeelta, kahvin jälkeen kokis maistuu kakalta. Ei voi voittaa.

13) mainos, jossa puhutaan ”tummista silmänaluksista”. Alukset! Seriously, laivat silmien alla vai?? Se sana on SILMÄNALUSET.

Huhhuh, nyt helpotti.

Translation: I really like Gina Tricot’s Clay Blue, it’s a beautiful dark blue creme which has great formula and pigmentation. ILNP’s Matthew Peri is also gorgeous although really thick. However these two did not work mattified as well as I hoped for…glitter looks nice but creme polishes mattified tend to look really chalky. Oh well, you can’t win them all, can you :)

Kurkkasitko jo nämä?

43 kommenttia

 1. Sä olet kyllä niin mainio tapaus! <3

  Ja ah, ENÄÄ-sanan väärinkäyttäjät. Mun ärsytys numero yksi, aina ja ikuisesti.

  ps.kuvissa näkyvät kynnet näyttää mun siliin tosi, tosi kivoilta!

 2. 2) Tahtoisin huomauttaa, että tästä ”9 metristä” oli jäljellä korkeintaan 3 metriä metrilakua, joten oli sanomattakin selvää, että ne oli mulle.

  3) Tähän on olemassaa hyvä muistisääntö: ”Se joka vielä kirjoittaa ENÄÄN saa seuraavaksi NENÄÄN”.

  5) Onneksi tätä onnettomuutta ei tapahtunut keittiönpöydällä, olisi saattanut hieman harmittaa.

 3. Nyt pääsit asian ytimeen. Mä tuossa kesällä laitoin myyntiin joitain rättejäni parille FB-vaatekirpulle, ja jumangegga. Se oli viedä mun mielenterveyden. Miksi, oi miksi aikuiset ihmiset, joille oletettavasti on käytöstapoja opetettu, unohtavat ne avatessaan internetin ja varsinkin Facebookin? Luvataan ostaa tuote. Ei makseta. Ei vastata huhuiluihin, viestit kyllä luetaan. Suvaitaan ilmoittaa kahden viikon päästä, että ”en otakaan”. Myin muutaman vaatekappaleen ja hyvin nopeasti otin loput pois, kun käytös ostajilta oli lähes poikkeuksetta ylempänä kuvatun kaltaista. En vaan mun aivot kestäneet.

  1. Juuri näin. Ihan sietämätöntä. Olis kiva laittaa tarpeettomia rättejä kiertoon, mutta ei noi kirppikset toimi. Jengiä on liikaa ja käytöstapoja liian vähän. Vinkkaa jos löydät jonkun toimivan nettikirppiksen :D

 4. Ahihiiii, mä rakastan sun tyyliä kirjoittaa. Tuun aina hyvälle tuulelle kun luen sun postauksia. Tosin tässä tapauksessa tulee hiukan häiriintynyt olo – tulla nyt hyvälle tuulelle sinun ärsytyksistäsi. O_o

  Tosta kolmoskohdasta tulee mieleen eräs tuttava joka sanoo aina jauheNliha. Ööm, oisko ihan jauheliha… Ja sama tyyppi on myös sitä mieltä että erilainen onkin eriNlainen. Ärsy! :D

  1. Hyvä vaan jos näistä hyvälle tuulelle tulee, ei tää ny niin vakavaa oo :D
   jauhenliha ja erinlainen….ei hemmetti :D

  2. Mun yks kaveri sanoo, että jalka on tunnottomaksi mentyään puuNtunut ja kutsuu vaatepuuta henGariksi.

 5. :DDD Voi jehna että sai taas makeat naurut!
  Tykkään näistä kynsistä, värit sopii hyvin (vai hyvi? XD) yhteen :)

 6. Ei hitsi, tää silmänalukset on vaivannu muakin siitä yhdestä Garnierin mainoksesta alkaen ja olen kyllä jakanut tätä raivoa työpaikan kahvipöydässä useammin kuin kerran :D Antakaa anteeksi myöhäisyön kommentti.. :)

  1. Oisin varmaan pitänyt näitä onnistuneina, jos en olis nähnyt lakkausta ennen mattalakan lisäämistä :P

 7. Oih, ihana lista! En ymmärrä kuka tuon ENÄÄN-muunnoksen on keksiny, pidentää nyt yksinkertaista ja lyhyttä sanaa ja vaikeampi lausuakkin.

  Teinilissut nettikirppareilla jotka pyytää perus henkkamaukkatrikoostakin kuvaa päällä. UAH!! Noi vaan saa niin mun karvat pystyyn et välillä ihan joutuu tekemään töitä ettei tule mitään ragea. :D Plus hyvänä lisänä nää ko. ikäryhmän (pääasiassä n. 98 prosenttisesti, ei pitäisi tietenkään yleistää) ilmoitukset ”ostan *tähän joku vaatekappaleen nimi* kaikkia saa ehotella kirppishintaan tosi halvalla tietty ja melkein uusi pitää olla” (niin millaista haluat, mitä et missään nimessä ainakaan halua ja missä koossa, daah..).

  Ja oma kiukun aiheeni tänään (ja muulloinkin) liikenteessä: kun ei ajatella niitä toisia tiellä liikkujia ja niiden mukavuutta. Liikennevaloihin voi mennä ripirapi reippaasti että mahdollisesti se takana olevakin ehtisi niistä samoista ärsyttävän lyhyistä valoista, joita joutuu muuten odottamaan muutaman minuutin ennen seuraavaa vuoroa.

  1. Autokoulussa opetetaan ”liruttelemaan” valoihin ettei tarvisi ollenkaan pysähtyä. Ihan hyvä periaate joo, mutta se peili siinä tuulilasin sisäpuolella, keskellä, sitä ei ole tarkoitettu meikkaamiseen vaan siitä voi ”lirutellessaan” katsoa, onko takana joku joka ehkä haluaisi sille kääntyvien etc. kaistalle (merkiksi tästä voi esim. olla vilkku päällä) ja on estynyt pääsemään sinne koska joku venyy siinä edessä. AAAAAAA!

   Tuli nyt vaan mieleen noista liikennevaloista.

   1. Nimenomaan. Mä voisin jatkaa ”mikä ärsyttää liikenteessä” listaa vaikka ja kuinka pitkälle. :D

    1. Täällä yksi samaan sarjaan kuuluja :)

     Ja ne kuudenkympin tai kahdeksankympin nönnöttelijät satasen alueella?!?!? WHAAAT? Ei jaksa. Ei. Kaksi vaihtoehtoa; joko normivauhti tai yleisiltä teiltä pois.
     Ei mulla taas muuta, piti vaan avautua :D

  2. Mua on jo pidempään kummastuttanut se suuri osa autoilijoista, joiden mukaan vilkkua ei tarvitse käyttää poistuessaan liikenneympyrästä (tai ”kiertoliittymästä”). Tänne Turun suunnalle niitä on lisätty vuoden sisään aika lailla ja vähänkään vilkkaampaan aikaan kun siinä odottelet, että pääsisit itse palloilemaan sinne ympyrään niin aina menee tilaisuus ohi, kun joku vaan yhtäkkiä vilahtaa vierestä poistuessaan sinne suuntaan mistä itse pyrit sekaan. Tekee joka kerta mieli näyttää keskaria sellaiselle!

 8. Mun mielestä kynnet oli ihanat! Kun postauksen lopulla haukuit niitä, piti oikein palata katsomaan, mitä vikaa niissä muka oli ;D En löytänyt.

  Mua ärsyttää sana teraNssi, tulee mieleen aina Terrance & Philip :D Sitte ärsyttää ihmiset jotka luulee, että kun niillä on vain yksi tavara, ne voi kiilata kassajonossa. Yksi päivä Prismassa nainen juoksi kassalle, meni mun eteen ja sanoi ettei varmaan haittaa, kun sillä on yhdet kengät vain. Sanoin että ei haittaa, mä voin mennä tuohon viereiselle vapaalle kassalle O_O

  1. Muttako ne oli niin paljon kivemmat ennen mattapäällyslakkaa :D

   Teranssi, oikeastiko joku sanoo niin o.O Etuilusta en ees alota, alkaa vaan raivostuttaa taas :D

 9. Repeilin huolella tälle postaukselle, silmänaluksiin mennessä alkoi omat ”silmänalukset” olla naurunkyynelissä XD Kivaa lukea tämmöisiä listoja, vaikka tietenkään ei ole kivaa että sua ärsyttää (paitsi on se kyllä vähän kun oot niin ihkuhassu kun ärsyynnyt) ;D

  Ai joo, kynnet, siellä oli kynnetkin…! No joo, vähän chalky on kyllä tuo clay blue matattuna, mutta ei noi kynnet silti sun haukkujasi ansainneet :D

  1. haha :D ei mua ny niin mahdottomasti ärsyttänyt, tai siis tyynnyin heti kun sain tämän postauksen ulos! Helpotti :)

   Ens kerralla annan mattalakan olla rauhassa..

 10. Tää oli hyvä lista :D sun ärsytys naurattaa mua… kertoo vissii jotai musta o_O lisää näitä! Oot kyllä tosi hyvä kirjottamaan :)

  1. Kiitos :) mun ärsytys naurattaa muitakin, olen huomannut…onneks oon aina ärsyyntynyt vaan hetken kerrallaan :D

 11. :D Takiaiset hahaa!
  Kaikki suomalaiset tosi-TV -ohjelmat ovat sieltä ja syvältä, sorry kaikki muut.

 12. Ahhahahaa! :D
  Yhdyn ärsytykseen tuosta metrilakusta. Tosin meillä tuo katoava aines on suklaa. Ja vaikka IT-tuki koittaa kuinka selittää tuota asiaa, niin yksi on varmaa. Olet syyllinen. :P

  ps. Mun mielestä nuo kynnet on ihanat :)

  1. No siis metrilaku ei todellakaan oo ainoa joka katoaa…mutta aika usein syyllinen on ihan minä ite :D
   Kiitos :)

 13. Luin tän postauksen melkein heti kun se ilmestyi, mutta ajattelin, että räjähdysvaaran takia odottelen savun hälvenemistä. Ei ole kiva sanoa, että nauroi kippurassa toisen ärsytyslistalle. ;)

  Tuo glitterlakka näyttää todella ihanalta! Tää blogi on valitettavasti aivopessyt mut hankkimaan glitterlakkoja. =P

  p.s. Jos voi tähän lisätä yhden oman ärsytyksen aiheen. Niin kissanhiekka. Kun on ollut kissa hoidossa, niin kahden kuukauden päästäkin se muovipallohiekka tulee jostain ja tarttuu jalkapohjiin!!

  1. Haha ei täällä mitään räjähdysvaaraa ole vaikka välillä vähän postauksissa mellastankin :D
   Mä en oo ikinä ollut kosketuksissa kissanhiekkaan, mutta voin kyllä kuvitella kuinka ärsyttäviä ne pallerot on :D

 14. Enpä ole koskaan tullut ajatelleeksi, että takiaiset olisi eläimiä :D Tai että cola ja kahvi ei sopisi yhteen. Kaupassa myydään ainakin aika hyvää colakahvienergiajuomaa :)

  Mutta nuo sanat! EnääN, vieLlä, siiTtä/siiNtä, eriNlainen/eriLlainen, samaLlainen, tällÄinen, katsoPpa, ostaKkaan, lausuaKkin jne. ;D

Vastaa